Luomisen arvoitus ja ajoitus

Jo keskijan rabit olettivat maailman vallinneen 7000 vuotta. Näistä 6000 vuotta vastasi luomisen kuutta päivää ja viimeinen sykli olisi sitten Jumalan lepopäivää. (Tamid) Jotkut rabit liittivät jaksot kabbalistiseen sapatti-näkemykseen. Siinä luominen jakaantui seitsemään erilliseen jaksoon, joista kukin oli 7000 vuotta pitkä. (Sefer Temunah, Zohar, Ramban ’on Genesis’ jne). Toiset rabit katsoivat, että nyt on kulumassa vasta toinen jakso ,jotkut katsoivat menossa olevan kuudennen tai jopa seitsemänen jakson. Jokatapauksessa oli olennaista, että kokonaisuus sisältää seitsemän seitsentuhatjaksoa eli universum olisi ollut olemassa 49000 ’vuotta’.

Rabbi Acco katsoin Psalmeihin viitaten, etä syklien vuodet olivat jumalallisia vuosia eli jokainen jumalainen päivä oli 1000 vuotta. (Midrash, psalmi 90:4) Koska jokainen vuosi (sideerinen!)on 365,250 vr:ta pitkä, jumalainen vuosi oli 365250 vuotta. Tällöin jokainen em. jumalainen sykli olisi 2556750000 maallista vuotta. Jos oletamme, että seitsemäs jakso alkoi Genesiksen luomiskertomuksessa,oli maailmankaikkeus tuolloin 1534050000000 vuotta vanha. (mm: Rosh ha Sana, Sandherin 9a, Sefer Temunah, Zohar, Ramban on Genesis)

Oli olemassa myös rabbi HaKanan laskelma, jonka hän johti Jumalan 42 kirjaimellisesta ns. lausumattomasta nimestä, joka on piilikirjoitettu Genesikseen. Luku 42 liitetään useasti Raamatussa aikalaskelmiin, sehän on aika-kaksi aika ja puoliaikaa. Tämä viittaa lyhyesti kuuden luomispäivän 1000 vuotisjaksoihin 420000 vuoteen.

Rabbi Yitzchak’ n laskelmat yli 700 vuotta sitten perustuivat siis siihen että elämme seitsemättä jaksoa, ja että ihminen olisi luotu, kun universumi oli jo 42000 jumalallista vuotta vanha. Maailmankaikkeus voidaan sen jälkeen laskea olleen adamia luotaessa 42.000 x 365.250 vuotta vanha, joka vastaa 15340500000 vuotta,

Myös rabbi Aryeh Kaplan esittelee näitä laskelmia, ja hänen lähteinään ovat olleet nuo 700 vuotta vanhat rabbiiniset kirjoitukset ja laskelmat. Rabbien käsitykset poikkesivat siinä, mikä sykli oli heidän aikanaan menossa, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, että he katsoivat maailmankaikkeuden oleen olemassa 15, 3 miljardia vuotta ja romahtavan 7 x 49000 x 1000 vuoden eli noin 125 miljardin vuoden kulutua sitten Suuren Leimahduksen. (Sefer Yetsirah)

Accon laskelmissa nykyaikaan on ehtinyt kulua noin 13,1 miljardia vuotta eli hän osui näistä Raamatusta nousevissa laskutavoissa aikas hyvin yhteen nykytieteen kanssa. 6 x 24 t. on fundamentalistiuskovien ns. märkää unta. Kun Uuden testamentin gnostikotkin ovat luultavimmin tienneet ns. Niiniven vakiona tunnetun aikakauden:

Niiniven vakiossa (N) on meidän desimaalin järjestelmässämme 15 numroa ja näin N = 195 955 200 000 000. Avaruusinsinööri Maurice Chatelaine selvitti, että tämä N luku vastasi hyvin tarkalleen 2268 miljoonaa päivää ja 86400 sekuntia: 24 x 60 x 60 = 84600. Joten N = 2 268 000 000 x 86400.

Maurice Chatelain koki shokin oivataessaan myös, että 2268 miljoonaa päivää ovat täsmälleen 240 prekessiojaksoa (25920 v) jossa kusakin on juuri 9 450 000 päivää ja 84600 sekuntia. N = 240 x 9 450 000 x 86 400.

Maurice Chatelaine havaitsi myös, että N = 671 x 3 380 000 x 86 400. Mutta 3 380 000 päivää edustavat 19 Pluto-Neptunus konjunktiota ja, 54 konj. Neptunus-Uranus, 204 konj. Uranus-Neptunus, 466 konj. Saturnus-Jupiter, 4140 Jupiter-Mars, 10122 Mars-Venus, 23382 Venus-Merkurius.

Lisäksi on havaittu, että 2268 miljoonaa päivää vastaavat 25000 Pluton sideeristä sykliä . http://www.artivision.fr/docs/niniang.htm

Niiniven astronomisen vakion tekijät esiintyvä myös Uudessa testamentissa. Allaolevaan  kätkeyty yksi yo Niniven vakion tekijä, kuuisa intialainen luku 1134, joka esiintyy myös Shakespearella :

JOB 8: 3-7

Kuka on laskenut maan perustukset?

4 Missä sinä olit silloin kun minä laskin maan

perustukset?

Kerro, miten se tapahtui, jos osaat!

5 Kuka määräsi maan mitat? Tiedätkö sen?

Kuka veti mittanuoran sen yli?

6 Mihin laskettiin sen peruspylväät?

Kuka pani paikoilleen sen kulmakiven,

7 kun aamun tähdet riemuiten karkeloivat ja Jumalan pojat huusivat ääneen iloaan?

Yllä esitetyn jakeen 7 lukuarvo on juuri 1134 (2×1134=2268 Niniven vakion vuosimiljoonat)Noissa Jobin kirjan 8 luvun jakeissa on kyse nimenomaan astronomisista mitoista. Kulmakivi on Kheopsin pyramidi, jossa on paljon tähtitieteellisiä mittoja.

Niiniven vakio osoittaa siis vääjäämättä että ihmiskunta oli laskenut avaruudellisia aikoja jo mahdollisesti jo kymmeniä tuhansia vuosia, joten kreationistien 6 x 24 luomisen kirjaimellista  tuntia on tuskin totta.

 1. Seppo Heinola :”Oli olemassa myös rabbi HaKanan laskelma, jonka hän johti Jumalan 42 kirjaimellisesta ns. lausumattomasta nimestä, joka on piilikirjoitettu Genesikseen.”

  Heh-heh. Samalla tavalla teki ”LInnunradan käsikirjan liftareille” kirjoittanut Douglas Adams, joka kirjassa ilmoitti luvun 42 olevan elämäntarkoitus. Kum elämme kymmenjärjestelmässä luku 42 on binäärijärjestelmässä kolme kertaa kantaluku vierekkäin eli 101010. Sumerilaisen lukujärjestelmän kantaluku oli kuusi ja sen mukaisesti pedon ja ihmisen luku oli kolme kantalukua vierekkäin eli 666.

 2. Tässä on nyt Tuula tarkoitus keskustella Raamatun viitekehyksessä että olisi kiva jos pysyisit kerrankin annettujen maalitolppien välissä. Käsite ’ajoitus’ kun ei ole sama kuin ’tarkoitus’. Kaverini heitti aikanaan kiekkoa 42 meträ, mutta ei se nyt tähän kuulu vaikka sama luku onkin kuin rabbi HaKanalla.
  Raamatun kontekstissa huomaamme että Jeesuksen sukutaulussa on 3×14 eli 42 sukupolvea ja usein käyteyt sanona t’aika. kaksi aikaa ja puoliaikaa’ tekevät 3,5 vuotta mikä on 42 kuukautta. Nämä liittyvät käsitteeseen ’ajoitus’.
  Vapaamuurariaviomiehesi tuntee hyvin ns. ’Lausumattoman nimen’ käsitteen ja tuskin hän sille toisin kuin sinä naureskelee. Yhdessä lausumattoman nimen kontruktiosa on 42 kirjainta:
  https://www.ou.org/torah/machshava/the-god-papers/7-secret-names-god/

  • Seppo Heinola :”Vapaamuurariaviomiehesi tuntee hyvin ns. ‘Lausumattoman nimen’ käsitteen ja tuskin hän sille toisin kuin sinä naureskelee.”

   Sorry nyt vaan, mutta en enää niele tuota ”skeidaa”. Poliittisten mustamaalajien on ollut mahdoton uskoa sitä, että keskustelemme asioista avoimesti kun olemme tunteneet toisemme jo 7-vuotiaista alkaen, emmekä salaa toisiltamme yhtään mitään. Minä en ”kerettiläisenä” tunne ”maalitolppianne”, joiden välissä pitäisi pysyä enkä tiedä mikä kuuluu tedän asioihinne ja mikä ei. Tästä on tullut ”pyyhkeitä” niin paljon, että pitäkää ”omat kivanne”, mutta lopettakaa perusteeton poliittinen mustamaalauksenne.

 3. Huoh, voi Tuula hyvä, minähän suhtaudun vapaamuurariuteen erittäin myönteisesti eli en taaskaan tajua miten sinä oikein luet ihmisten tekstejä. Kirjassani ’Salaperäine Shakespeare’ on 80 sivua vapaamuuariudesta ja aivan asiallista, accuraattia ja hyväksyvää tekstiä. Ja niinpä ed. viestissänikään ei ollut sitten niin hiventäkään ei poliittista eikä mitään muutakaan mustamaalausta.

  Sinä aloitit oman vietisi naureskellen.

  Maalitolpat tarkoittavat keskusteluketjuissa keskustelun aihetta ja siihen liittyvä olennaisia konteksteja, joissa sinun on tavattoman vaikea pysyä.

  • Seppo Heinola :” Ja niinpä ed. viestissänikään ei ollut sitten niin hiventäkään ei poliittista eikä mitään muutakaan mustamaalausta. ”

   Luultavasti tämä ”kauhu” on seurausta siitä, kun tietämättä mitään vapaamuuravihasta aloin puolustaa toisella keskustelupalstalla kanttoria, joka avoimesti ja omalla nimellään kertoi olevansa vapaamuurari, ja joka saamansa ryöpytyksen vuoksi lopulta muuttui nimimerkki Aku Ankaksi ja pyysi apua. Samassa yhteydessä kerroin myös puolisoni kuuluvan järjestöön ja kun en suostunut vaatimaan häntä rikkomaan järjestölle antamaansa vaitiololupausta, sain evl.kirkon pastorilta kuulla olevani ”vaarallisinta mitä maa päällään kantaa”. .. so ist es im Lande der Zwerge… Tapahtumien seurauksena palasin ortodoksikirkosta evl.kirkon jäseneksi, että olisin ”samassa veneessä” evl.kirkkoon kuuluvan puolisoni kanssa – ”liian maallisena myrkkysienenä”, jollaisiksi luokiteltuina poistuimme evl.kirkon seurakunnan vapaehtoistyöstä.

 4. Ymmärrän kyllä Sinua Tuula siltä pohjalta,että vm:lle avoimesti myönteisiä ei-muurareita on aikas vähän. Mutta ei jokainen joka sanaa käyttää ole automaattisesti vihamielinen. Valistuksen ajan vapaamuurarit ovat paljolti länsimaisen kehityksemme takana.

  Mutta jos jatkaisimme aiheesta eli luomiskertomuksen ajoituksista ja arvoituksista. Palaan lukuun 42, joka liittyy myös siis Jeesukseen. Jeesusta sanottiin myös Elämän puuksi ja elämän puu heprealaisessa perimätiedossa oli vehnä. (bar, chatah) Minua ei siksi yllätäkään, että vehnän kromosimikehitys on johtanut juuri 42 kromosomiin: Hexaploidinen vehnä omaa 42 kromosomia johtuen sen kolmesta muinaisesta genomista. heprean vehnä sana sisältyy luomiskertomuksen els-kryptaukseen: S iteeraan itseäni: ”
  On vielä huomattava että sanan Messias etymologinen juuri palaa sanajuureen, joka tarkoittaa ´satoa´(vrt. mesi, messu). Ei ihme, että ikivanha näitä asioita tuntenut salaseura Salomonin ajoilta oli nimeltään ´Pyhän kentän sadonkorjaajat´(Nämä tunsivat insinööri George Sassoonin selvittämien vanhojen heprealaisten tekstien valossa mm. keinon tuottaa proteiinia kasteen ja lehtivihreän avulla) ja että Jeesus käytti niin paljon juuri sadonkorjuuvertauksia. Heprean vehnä käsiteisiin liittyvät sekä hemiproteiini 22, vehnän sytocromi C:n aminohappojen määrä 112 ja kromosomien luku 42 vielä kolmessa sukupolvessa 3 x14 ja kaikki tämä erittäin tiiviissä viitekehyksessä. Hmm….
  Puhumattakaan siitä, että yksi vehnä-sana on vapaamuuraritiedemiesten valitsema heidän luonnontie-teelliseen asteeseensa vievä tunnussana.

Kirjoittaja