Lukijakysymys

Kuten Heinilän Juha ja Libero aikoinaan, ajattelin mieluummin kysyä viisaita kysymyksiä kuin antaa tyhmiä vastauksia. Eli parahin lukija, kerrohan: Mikä Vanhan Testamentin kohta tai kertomus on sinulle erityisen tärkeä, merkittävä tai muuten vain mieleen painunut ja miksi

 

b2ap3_thumbnail_Elias-Propheta.jpg

37 kommenttia

  • Elias Tanni sanoo:

    Kimmo, kysyin ihan samaa joskus aikoinaan heprean luennolla, jossa tätä tekstikohtaa käsiteltiin. Raamatun aloittavan nk.pappiskirjan luomiskertomuksen mukaanhan kaikki luotiin valmiina, ”lajinsa mukaan”. Toisaalta, jos muistan oikein, nimet Aatami ja Eeva esiintyvät sitten Jahvistin editiossa. Ehkäpä tässäkin on edustava esimerkki Raamatun jännitteistä, joista Heikki Leppäkin bloggauksessaan puhuu.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kimmo Wallentin sanoo:

    Elias Niinpä, niin. Kiitos fiksuista kannanotoistasi. Yrjölle myös. Kuin myös Kari-Matille ja Jarille.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

    Kimmo: on absurdia tai ei niin fakta on että nephilim merkitse laskeutua ja gibborim nimen juurena on gabar: paisua nousta ylös ja fakta on että OVLAM vanhin merkitys on avaruus maailmankaikeus. Ko els krypta on myös fakta: voit tarkoista itse se on helppoa. Myös gabar verbin gematria 216 viittaa avaruuteen. Verbista gabar tulee syntymistä tarkoitta verbi myös saksaan: ”Wo Du geboren bist?” Jättiläisiä eivät nuo nimet suoraan tarkoita ja mitä ymmärrettiin tuolloin jättiläisillä on varsin suhteellista. Jokatapauksessa po. raskaudet olivat vaikeita: sikiöt olivat rabbiinisten eksegeesien mukaan ylisuuria.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kimmo Wallentin sanoo:

    @ Seppo Heinola Joo, kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi. Taidan nyt kuitenkin kallistua enempi ton Darvinin oppien puoleen. Ne ainakin kuulostavat pikkusen uskottavammilta (tiedä nyt sitten niistäkään ihan varmaa?). Et taida itsekkään uskoa noihin avaruusukkoihin?

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Elias Tanni sanoo:

    Minä ymmärrän ne Jumalan ja ihmisten lapset sekä jättiläisviittaukset VT:n alussa vain niin, että ihmisen tuonaikainen ajatus Jumalasta oli niin voimakkaasti antropomorfinen, että tuollainenkin ajattelu (kuvittelu?) oli mahdollista. Raamattu on myös kehityskertomus.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Yrjö Sahama sanoo:

    Vielä Kimmolle: Pidän evoluutiota tieteellisesti todistettuna. Sen sovittaminen siihen uskoon, että Jumala on luonut kaiken, mitä on olemassa, on nähdäkseni täysin looginen olettamus. Onko evoluutiossa mukana suunnitelmallisuutta? Pidän sitä hyvin mahdollisena, jopa todennäköisenä, mutta luomisuskon ei tarvitse horjua, vaikka niin ei olisikaan.

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kimmo Wallentin sanoo:

    @Yrjö Sahama

    Onko evoluutiossa mukana suunnitelmallisuutta?

    Suattaapi olla, vuan suattaapi olla olematannii???

    Ilmoita asiaton kommentti