Lukijablogin aloittaminen

Olen jo tovin ajatellut oman blogin perustamista, mutta se on aina siirtynyt muiden kiireiden takia. Nyt kuitenkin koin, että kesälomalla olisi aikaa hieman kirjoittaa ja näin ilmaista itseäni.

Päätin perustaa blogini tänne kotimaa.fi palveluun, sillä sivuston aihealueet ovat lähellä sydäntäni ja voin toivon mukaan blogini avulla ilmaista näistä aiheista omia mielipiteitäni.

Kuka olen?

Olen Peter, reilu nelikymppinen mies Rannikko-pohjanmaalta, tarkemmin ottaen Maalahdesta. Harrastuksiini kuuluu mm. valokuvaaminen, lukeminen sekä satunnaisesti kalassa käyminen. aikaisempaa "blogi-kokemusta" minulla on jonkin verran, olen muun muassa kirjoittanut mielipiteitä sekä kolumneja paikallislehtiin.

Toistaiseksi asun yksin, joten yleisesti ottaen, vapaa aikaa minulla on myös kesäloman ulkopuolella.

Miksi valitsin kotimaan blogialustan?

Tärkeimpiä syitä siihen, että päädyin kirjoittaamaan tänne on se, että kotimaa uutissivustona on sellainen, jota seuraan päivittäin ja aihe-alueet ovat minulle kiinnostavia. Näin meikäläisen on helppo myös ottaa kantaa.

Toinen syy on se, että tämä alusta on täysin maksuton (ainakin näin käsitin), eli jos blogausinto lopahtaa, voin vain unohtaa koko jutun. Toisin kuin silloin, jos joutusin maksamaan blogistani jotain vuosimaksua.

Kolmas syy on se, että Kotimaan blogi toimii WordPress -blogialustalla, joka on lukemieni blogioppaiden perusteella kaikista paras alusta niin blogin ylläpitoon kuin esimerkiksi henkilökohtaisille verkkosivuille.

Neljäs syy on hakukoneoptimointi, voi kuulostaa hassulta, jos asiasta ei tarkemmin ymmärrä. Käsittääkseni kuitenkin kotimaan blogilla on vahva linkkiprofiili, ja näin tänne kirjoitetut kolumnit nousevat korkeammalle Googlen haussa, kuin esimerkiksi omaan blogiin kirjoittaessa.

Nämä neljäseikkaa huomioiden siis päädyin tänne kotimaan blogialustalle

Miksi bloggaaminen kiinnostaa?

Tykkään kirjoittaa ja saan mielihyvää siitä, kun muut pitävät tuottamastani sisällöstä. Uskon pystyväni tuottamaan arvokasta sisältöä, joka inspiroi lukijoita tänne kotimaan blogiin. Lupasin itselleni nyt kirjoittaa kesäloman aikana vähintään muutaman kerran viikossa, katsotaan miten käy.

Näen myös (ei pahalla) että moni bloggaaja tuottaa oikeasti aika kehnoa sisältöä, vaikka iltalhden mukaan bloggaajilla on huipputulot. Joten parempi itse kokeilla ja katsoa kuinka haastavaa "työntekoa" tämä bloggaaminen on ennen kuin lähden arvostelemaan muita!

Vinkkejä bloggaamiseen

Otan vastaan ilomielin kaikki bloggaamiseen liittyvät vinkit, olenhan vielä ihan täysi ummikko. Luin kyllä suomenkielisiä blogivinkkejä ja yritin Google kääntäjän avulla hieman myös tarkastella englanniksi kirjoitettua opusta, mutta otan mieluusti konkareilta kaikki mahdolliset vinkit vastaan. Ne voi varmaan jättää tuonne alas kommenttina!

Mitä muuta minulle kuuluu?

Valtakunnassa kaikki hyvin niin sanotusti. Ulkona on taas kunnon helteet, mutta sehän ei tätä kesämiestä haittaa. Saatan käydä vielä tänäiltana rannalla uimassa.

Tänäkesänä helteet eivät myöskään haittaa sisällä, sillä olen hankkinut tuulettimen sijaan upean ilmalämpöpumpun, jonka avulla sisällä ei ole enää tukahduttavan kuuma, kuten viimekesänä.

 

 

 

Kirjoittaja

Peter Laakkonen

Peter Maalahdesta

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit