4 hakukoneoptimointi vinkkiä, joiden avulla lukijablogisi huomataan

Hakukoneoptimointi on tärkeää mille tahansa verkkosivustolle, mutta erityisen haastavaa voi olla sijoittua hakukoneissa, kun sinulla on uusi sivusto tai blogi.

Tässä postauksessa jaan 4 hakukoneoptimointivinkkiä, joiden avulla saat lukijablogille enemmän huomiota ja parannat sen sijoitustaGooglen hakutuloksissa

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimoinnilla (SEO) tarkoitetaan prosessia, jossa vaikutetaan verkkosivun näkyvyyteen hakukoneiden, kuten Googlen, hakutuloksissa muuttamalla joko sen sisältöä tai teknisiä asetuksia.

SEO:n kaksi päähaaraa ovat on-page SEO ja off-page SEO; molemmissa optimoidaan sivustoa niin, että se täyttää tietyt kriteerit, joiden avulla hakukone ymmärtää sen sisällön paremmin ja näin nostaa sivuston korkeammalle hakutuloksissa.

En mene syvällisemmin siihen, miten hakukoneoptimointi toimii sillä esimerkiksi tämä hakukoneoptimointi opas selittää asian paremmin kuin minä.

Mitä ovat sivun ulkopuoliset hakuoptimointitekniikat?

Sivun ulkopuolinen hakukoneoptimointi tarkoittaa sitä, että hankitaan linkkejä muilta sivustoilta omalle sivustolle. Mitä enemmän linkkejä sinuun viittaa, sitä korkeammaksi sivustosi auktoriteetti nousee hakukoneissa .

Tämä johtuu siitä, että hakukoneet näkevät muiden sivustojen linkittämisen sinuun luottamuslauseena sisällöllesi ja verkkosivustollesi, joten hakukoneet kiinnittävät siihen enemmän huomiota.

Paras tapa houkutella linkkejä arvovaltaisilta verkkosivustoilta on tarjota jotain, joka on hyödyllistä tai kiinnostavaa muille.

Hakukoneoptimoijat voivat esimerkiksi kirjoittaa vieraskirjoituksia asiaankuuluviin blogeihin tai pyytää linkkejä asiakkailtaan.

Mitä ovat avainsanat hakukoneoptimoinnissa?

Avainsanat ovat hakusanoja, joita ihmiset käyttävät hakukoneissa. Ne ovat sanoja tai lauseita, joita hakiessa haluat verkkosivusi näkyvän hakukoneiden tuloksissa, jos joku etsii yritystäsi tai tuotettasi.

Hakukoneessa käyttämiesi sanojen ja lausekkeiden on vastattava verkkosivustosi sisältöä, muuten hakukoneet eivät välttämättä ymmärrä, mistä verkkosivustossasi on kyse.

Miten sisältö optimoidaan hakukoneita varten?

Hakukoneoptimoinnissa hakukoneet haluavat löytää relevanttia sisältöä. Tätä varten hakukoneet käyttävät algoritmeja, jotka etsivät avainsanoja verkkosivun sisällöstä ja koko sivustosta. Mitä enemmän näitä sanoja on ja mitä useammin ne esiintyvät lähellä toisiaan sivulla tai koko verkkosivustolla, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on sijoittua korkealle hakutuloksissa

Hakukoneet tarkastelevat myös sitä, kuinka usein kyseiset avainsanat esiintyvät sivustollasi verrattuna muihin samankaltaisia aiheita käsitteleviin sivustoihin, jotta ne näkisivät, mitkä sivustot tarjoavat kattavimmin tietoa, jota lukijat saattavat etsiä.

Jotta voit pysyä askeleen edellä ja sijoittua korkeammalle kuin kilpailijasi, jotka ovat olleet olemassa jo pidempään, on tärkeää kirjoittaa verkkosivuille säännöllisesti uutta sisältöä. Hakukoneoptimoijat uskovat uuden sisällön ja auttavat nostamaan kyseisen sivun hakusijoitusta

Hakukoneoptimointi vinkit

Nyt kun sinulla on jonkinlainen käsitys hakukoneoptimoinnin perusteista, siirrytään tarkastelemaan parhaita vinkkejä, joiden avulla nostat sivustosi sijoitusta hakuoneissa

1) Optimoi sivustosi rakenne

Kannattaa miettiä, mitkä sivut ovat sivustosi suosituimmat, ja käyttää niitä hakukoneoptimoinnin lähtökohtana. Näin varmistat, että kävijät löytävät etsimänsä nopeammin ja tarkemmin.

2) Luo laadukasta sisältöä

Hakukoneet, kuten Google, haluavat näyttää hakutuloksissa laadukasta sisältöä, joten varmista, että kaikki julkaisusi ovat hyvin kirjoitettuja ja informatiivisia! Muista, ettet käytä avainsanoja liian usein; emme halua Googlen ajattelevan, että spämmäät tiettyä avainsanaa vain saadaksesi sivustosi nousemaan korkeammalle. Tämä voi johtaa rangaistukseen.

3) Hanki laadukkaita linkkejä

Linkkien rakentaminen on yksi tärkeimpiä hakukoneoptimoinnin osa-alueita. Valitettavasti se on varsin haastavaa nykypäivänä. Linkkien rakentamista helpottaa huomattavasti verkostoituminen muiden samalla alalla toimivien vaikuttajien kanssa.

Voit löytää bloggaajia esimerkiksi FaceBook ryhmistä ja tehdä heidän kanssaan yhteistyöpostauksia tai ehdottaa, josko voisit kirjoittaa vieraskynä - postauksen heidän blogiin.

4) Varmista hyvä käyttökokemus

Ei ole mitään ikävämpää kuin selata sivustoa, jota tuskin voit käyttää. Itse asiassa jos sivuston lataus kestää yli muutaman sekunnin, kävijät turhautuvat ja lähtevät etsimään infoa muilta sivustoilta.

Google mittaa sitä, kuinka kauan kävijä vierailee verkkosivuillasi ja jos hän palaa välittömästi takaisin Googlen hakuun, voit olla varma, ettei sivustosi tule menestymään.

Yhteenveto hakukoneoptimoinnista

Hakukoneoptimointi ei ole rakettiedettä, vaikka usein niin luullaan. Menestyäksesi hakukoneoptimoinnissa, kirjoita informatiivista sisältöä oikeilla avainsanoilla ja tarjoile se hyvällä käyttökokemuksella varustetulla sivustolla.

Muista verkostoitua ja tehdä yhteistöitä muiden bloggaajien kanssa, näin saat rakennettua linkityksiä verkkosivullesi.

Kirjoittaja

Peter Laakkonen

Peter Maalahdesta

Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit