Liian hyvä kompromissi?

Vuoden kristillinen kirja on 16 kirjoittajan työn tulos. Kirjan toimittaja ja kirjan taustalla olevan Raamatunopetusakatemian isä on Eero Junkkkaala.

Vallinnan teki erikoiseksi se, että aiemmin ei voittajaksi ole tullut näin monen tekijän kirjaa. Se oli myös kustantajansa Karas-Sana Oy:n ensimmäinen Vuoden kristillinen kirja -voitto kilpailun 24 vuotisen historian aikana. Karas-Sana on pieni kustantaja, jolta tulee vuosittain vain 3-5 uutta nimkettä.

Vuoden kristillinen kirja -kilpailu on avoin kaikille, mutta tänä vuonna mukana ei ollut yhtään valtakunnallisen yleiskustantamon teosta. Nyt oli menossa ikään kuin  Kristilliset kustantajat ry:n jäsentenväliset, lajityypin perusmittelö. Samalla se hieman latisti kilpailua. Kuulin monelta taholta sen suuntaista jupinaa. Esiraati oli päässyt hieman liian hyvään kompromissiin. - Katso ehdokkaat täältä

Voittajakirja - Raamattu alusta loppuun - on eräänlainen Raamatun johdanto-oppi. Se edustaa niin sanottua seurakuntateologiaa, mikä tarkoittaa "terveellistä ja perinteistä" peruskirkollista raamatunlukutapaa. Tiedettä käytetään kyllä hyväksi: tiede ei vie, mutta ei vikisekään, vaan tarjoaa neutraalina palveluksiaan sen perusteella kuin tilausta on.

Onnea voittajalle. Hänet/sen valitsi lastenpsykiatrian erikoislääkäri Jari Sinkkonen Helsingin kirjamessuilla.

 

1 kommentti

  • Seppo Kangas sanoo:

    Jari Sinkkoselle onnittelut ja arvostus itsenäisestä kirjavalinnasta. Hänellä jos kenellä on kompetenssia nähdä ja kuulla ihmismielen syvimmät huudot. Valinnassaan hän ei onneksi ole vilkuillut sinne ja tänne hakeakseen nyökyttelijöiden hyväksyntää. Kiitos, Jari Sinkkonen!

    Ilmoita asiaton kommentti
  • Kirjoittaja

    Olli Seppälä

    PERMANTOPAIKKA-blogissa käsitellään laajasti kuulttuuriaiheita ja esitetään arvioita yksittäisistä taideluomista, erityisesti teatterista ja kirjallisuudesta.