Lapsille demonien hyökkäyksistä kertominen on epäeettistä ja julmaa

Paholainen ja pahat henget ovat pinnalla nyt. Valtavirran maallistumisen seurauksena juopa tiukkojen uskonlahkojen todellisuuteen on kasvanut. Kun valtavirrassa ei enää uskota paholaiseen voi unohtua, että joillekin saatana ja demonit ovat hyvin todellisia.

Useissa Suomessa toimivissa uskonlahkoissa opetetaan pienestä lapsesta lähtien saatanan ja demonien vaikuttavan ihmisiin. Ainakin Jehovan todistajien, mormonien ja karismaattisen kristillisyyden eri ryhmien keskuudessa nämä sarvipäät ovat näkyvästi esillä ja niitä käytetään lapsienkin manipulointiin ja pelotteluun.

Uskonyhteisöjen esittämät näkemykset demonien hyökkäyksistä eivät edistä mielenterveyttä. Terveydenhuollon ammattilaisilla voi olla vaikea käsittää sitä hyvin erilaista todellisuutta, jossa jyrkempien uskonyhteisöjen jäsenet elävät ja entiset jäsenet ovat eläneet. Tilanteen hahmottamista vaikeuttaa lisäksi uskovaisten ja entisten uskovaisten valtavirrasta voimakkaasti poikkeavista näkemyksistä usein tuntema häpeä. Useat uskonyhteisöjen entiset jäsenet ovat kertoneet minulle, etteivät he vuosikausiin kertoneet tiukasta uskonnollisuudesta terapeutilleen lainkaan.

Haluan tarjota välähdyksen valtavirrasta poikkeavaan ajatusmaailmaan. Olen koonnut alle lainauksia Jehovan todistajien kirjallisuudesta saatanaan ja demoneihin liittyen. Jos et jaksa lukea niitä kaikkia, tässä on lyhennelmä: Jehovan todistajien mukaan demonit ovat yhteydessä ihmisiin, hyökkäävät ihmisten kimppuun, ahdistelevat ihmisiä seksuaalisesti, menevät ihmisten sisään ja aiheuttavat kipua ja sairauksia. Koko maailma on paholaisen vallassa. Myönnän tämän kuulostavan absurdilta ja siksi liitän tähän blogiin liudan tekstejä, joista voit itse todeta asian. Uskonyhteisöiltä voitaisiin vaatia korvauksia tällaisen materiaalin julkaisemisesta. Mielenterveydelle ja siten yhteiskunnalle aiheutetaan vahinkoa.

Tätä kirjallisuutta luetaan Jehovan todistajien kokouksissa myös pienille lapsille, joille ei ole järjestetty erillistä ohjelmaa, vaan kokoontumisten materiaali on sama pienille lapsille ja aikuisille.

Ensimmäiset lainaukset ovat kirjasta, joka on kuitenkin suunnattu erityisesti pienille lapsille. Siinä on isokokoinen fontti juuri lukemaan oppineita helpottamaan. Kannattaa lukea myös viimeinen lainaus. Kaikessa demoniuskossaan Jehovan todistajat kuitenkin onneksi suosittelevat lääketieteellistä hoitoa.

Demonien pelkoon on olemassa lääke: epäily. Pahojen henkien ei oikeasti tiedetä milloinkaan vahingoittaneen ketään ihmistä. Jos demonit hyökkäilisivät, lääketiede olisi jo päässyt perille siitä. Todistusaineistoa demonien hyökkäyksistä ei ole.

Paholainen ja demonit Jehovan todistajien mukaan:

*** Opimme suurelta opettajalta s. 60, julkaistu 2003 (lapsille suunnattu kirja)***

Demoneista on mukava myös pelotella ihmisiä. Joskus he teeskentelevät olevansa ihmisiä, jotka ovat kuolleet. He saattavat jopa matkia kuolleiden ihmisten ääniä.
 
*** Opimme suurelta opettajalta s. 170, julkaistu 2003 (lapsille suunnattu kirja)***

Raamattu sanoo, että Saatana on kuin karjuva leijona, joka haluaa syödä meidät. Ja aivan kuten leijonat valitsevat uhrikseen usein nuoria eläimiä, Saatana demoneineen valitsee uhrikseen usein lapsia. (1. Pietarin kirje 5:8.)

*** Opimme suurelta opettajalta s. 59-60, julkaistu 2003 (lapsille suunnattu kirja)***

Meidän on tärkeää tietää, mitä pahaa demonit yrittävät saada meidät tekemään, joten mietihän sitä. Mitä pahaa demonit tekivät tultuaan maan päälle? Ennen vedenpaisumusta he olivat sukupuolisuhteissa naisten kanssa, mitä enkelit eivät saa tehdä. Nykyään demonit ovat iloisia, kun ihmiset eivät noudata sukupuolisuhteita koskevaa Jumalan lakia. Mitä sanoisit, ketkä ainoastaan saavat olla sukupuolisuhteissa? Aivan oikein, ainoastaan ne, jotka ovat naimisissa.

Nykyään jotkut nuoret pojat ja tytöt harrastavat sukupuolisuhteita, mutta he tekevät siinä väärin. Raamatussa puhutaan miehen "sukupuolielimestä" eli siittimestä (3. Mooseksen kirja 15:1-3). Naisen sukupuolielimiä sanotaan hävyksi. Jehova loi nämä ruumiinosat tiettyä tarkoitusta varten, josta saavat nauttia vain naimisissa olevat ihmiset. Demonit ovat iloisia, kun ihmiset tekevät sellaista, minkä Jehova on kieltänyt. Demonit esimerkiksi pitävät siitä, että poika ja tyttö leikkivät toistensa siittimellä tai hävyllä. Me emme halua tehdä demoneita iloisiksi, emmehän?

***Vartiotorni 2007 1.6. s. 4-7***

Panettelija ohjailee ihmiskuntaa niin että tilanne käy yhä kaoottisemmaksi. Hän haluaa entistäkin määrätietoisemmin saada aikaan vahinkoa. Miksi? Koska hänet demoneineen karkotettiin taivaasta sen jälkeen kun Jumalan valtakunta perustettiin vuonna 1914.

***Opas-kirja, osa 2 s. 802-807, julkaistu 2001***

Joskus demonit aiheuttivat vammaisuutta, kuten sille demonien riivaamalle sokealle ja mykälle miehelle, jonka Jeesus Kristus paransi (Mt 12:22). Raamatussa tehdään kuitenkin ero tavallisten sairauksien ja demonien riivaamisesta johtuvien sairauksien välillä (Mt 4:24; Mr 1:32–34; Ap 5:16). ---
Jumalan sanan noudattamatta jättäminen esimerkiksi sukupuolimoraaliin liittyvissä asioissa voi johtaa sairauksiin ja jopa kuolemaan (San 7:21–27). Israelilaisia varoitettiin siitä, että jos he eivät tottelisi Jehovaa, hän löisi heitä erilaisilla sairauksilla (5Mo 28:58–61).

***Vartiotorni 1.7.2012 s. 16-17***

Sen sijaan demonit usein petkuttavat ihmisiä matkimalla kuolleiden läheisten ääntä (Jesaja 8:19).

***Vartiotorni 1.3.2012 s. 20-22***

Tarokkikorteista Joachim ja Barbara näkivät, että heidän luonaan tulisi käymään vaarallisia ihmisiä ja että heidän pitäisi kieltäytyä kuuntelemasta näitä tai ottamasta näiltä mitään vastaan. Mutta kun heidän kotiovelleen ilmestyi kaksi Jehovan todistajaa, Connie ja Gudrun, jotka halusivat kertoa heille hyvää uutista Jumalasta, he päättivät kuunnella. Puheen käännyttyä spiritismiin todistajat näyttivät, mitä Raamattu sanoo siitä. Tämä johti säännöllisiin raamatullisiin keskusteluihin todistajien kanssa.

Pian Joachim ja Barbara päättivät katkaista kaikki yhteytensä demoneihin. Todistajat selittivät, että demonit eivät todennäköisesti ilahtuisi siitä, ja pariskunnalle koittikin vaikea aika, kun demonit tekivät pelottavia hyökkäyksiä heitä vastaan. Jonkin aikaa he pelkäsivät joka yö, kunnes muutto toiseen asuntoon toi tilanteeseen helpotusta.

***Raamattu opettaa –kirja, luku 10, julkaistu vuonna 2005***

Pahat henget eivät ainoastaan eksytä ihmisiä vaan myös pelottelevat heitä. Saatana ja hänen demoninsa tietävät nykyään, että heillä on jäljellä vain ’lyhyt aika’ ennen kuin heidät tehdään toimintakyvyttömiksi, ja he ovat nyt vaarallisempia kuin koskaan (Ilmestys 12:12, 17).

*** Herätkää! 22.11.1996 s. 6 Keitä henkimaailmassa on? ***

Saatanan kapinaan Jumalaa vastaan liittyi muitakin enkeleitä. Nämä demonienkelit ovat niin ikään maan päällä elävien ihmisten vihollisia. Myös he ovat ilkeämielisiä ja pahoja. Aikoinaan he tekivät joistakin ihmisistä mykkiä ja sokeita (Matteus 9:32, 33; 12:22). Toisia, muun muassa lapsia, he kiusasivat sairaudella tai mielenvikaisuudella (Matteus 17:15, 18; Markus 5:2-5).

*** Herätkää! 8.4.1998 s. 19 Ovatko demonit todellisia? ***

Saatana ja demonit pystyvät vaikuttamaan ihmisiin, vahingoittamaan heitä ja olemaan heihin yhteydessä (Luukas 8:27-33). He ovat tutkineet ihmisluontoa tuhansia vuosia. He tietävät, miten käyttää hyväksi ihmisten heikkouksia. Raamatussa kerrotaan tapauksista, joissa demonit riivasivat eli hallitsivat täysin miehiä, naisia ja lapsia (Matteus 15:22; Markus 5:2). Ne voivat aiheuttaa sairauksia tai fyysisiä vammoja kuten sokeutta (Job 2:6, 7; Matteus 9:32, 33; 12:22; 17:14-18). Ne voivat sokaista myös ihmisten mielen (2. Korinttilaisille 4:4).

*** kl luku 12 s. 114 Vastusta pahoja henkivoimia ***

Sen jälkeen demonit ovat tehneet joistakin ihmisistä mykkiä tai sokeita ja ovat jatkuvasti hekumoineet ihmisten kärsimyksillä (Matteus 9:32, 33; 12:22; Markus 5:2-5). Nykyään demonien kerrotaan ahdistelevan joitakuita sukupuolisesti ja ajavan toisia mielisairauteen. Vielä muita ne yllyttävät murhiin ja itsemurhiin, jotka ovat syntejä Jumalaa vastaan (5. Mooseksen kirja 5:17; 1. Johanneksen kirje 3:15). 


*** Herätkää! 8.2.1995 s. 11 ***

Ei siksi pitäisi olla mikään yllätys, että maailman muuttuessa nykyään yhä turmeltuneemmaksi demonit käyttävät maalitaulunaan lapsia ja antavat näiden kärsiä halukkaitten ihmisapureittensa käsissä ja aiheuttaa näille nöyryytyksiä ja kipua ja jopa tappaa näitä.

*** Vuosikirja 2001 s. 55 ***

Demonit kiusasivat naista yötä päivää. Öisin hän nukkui huonosti. Päiväsaikaan henget häiritsivät niin, ettei hän pystynyt huolehtimaan kunnolla työstään.*** Vuosikirja 2003 s. 52 Maailmanlaajuinen raportti ***

Belgiassa eräs Benjamin-niminen nuori kasvoi kristityssä kodissa. Varhaisessa teini-iässä hän alkoi kuitenkin viettää kaksoiselämää. Hän teeskenteli elävänsä Raamatun periaatteiden mukaan, mutta lyöttäytyi nuorisojoukkoon, joka juopotteli, käytti huumeita ja tupakoi. Lisäksi hän kuunteli alentavaa musiikkia. Aikanaan Benjamin alkoi kärsiä demonien hyökkäyksistä, ja hän meni välillä alkoholin vuoksi tajuttomaksi.

***Vartiotorni 1.5.2003 s. 31***

Vaikka siis joku, joka kertoo kuulevansa ääniä tai kokevansa muita levottomuutta herättäviä aistimuksia, ei haluakaan jättää pois laskuista demonien hyökkäyksiä, häntä tulisi ehdottomasti kehottaa hakeutumaan tutkimuksiin sen selville saamiseksi, onko hänen kokemuksiinsa jokin fyysinen syy.

25 kommenttia

 • Kaarina Heiskanen sanoo:

  Hyvä huomio, MUTTA kannattaisi luoda kriittinen silmäys myös lasten viihteeseen, siihen valtavirtaiseen. Henkien ja hirviöiden kanssa siellä pelataan. Nuorille tarjolla vampyyreja ja todella pelottavaa kuvastoa. Millä mieltään ruokkii, se mielen täyttää. Nyt lapsiamme ja nuoriamme ei uskalleta ruokkia hyvällä, tarjoillaan sen sijaan vampyyreita ja hirviöhenkiä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • raija ala-lipasti sanoo:

  Lapseni, nyt jo yli kolmekymppinen mies oli pikkupoikana lasten rovastikuntaleirilla täällä Varsinais-Suomessa ollessaan noin seitsemän-kahdeksanvuotias. Toi sieltä tullessaan sanaristikon, jota olivat täyttäneet leirillä. Siinä kysyttiin syntejä vaakarivillä ja pystysuoralle riville muodostui paikka, johon joutuu syntien tähden. HELVETTI. Onnekseni minun poikani – perusnormiuskonnollisessa kodissa kasvanneena – luulen selvisi siitä, mutta olin kyllä hämmennyksissäni hänen kysymyksistään: ”Joudunko helvettiin, kun olen valehdellut?” ”Et joudu, lapseni, kaikki ihmiset ovat rakastettuja ja hyviä. Valehteleminen on väärin, niin ei saa tehdä, mutta et joudu helvettiin!”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Näitä henkiolentoja on lasten kirjat pullollaan. On noitia (esim. Hannu ja Kerttu-satu, jossa noita yrittää laittaa lapset uuniin paistumaan), on Tuhannen ja yhden yön-sadut karmeine juttuineen, on kummitustalot ja pääkallot luurankoineen jne. On opettavaisia satuja joiden kautta opitaan erottamaan oikea ja väärä ja on muunlaisia satuja.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Eva Söderholm sanoo:

  Miksiköhän mm. Pirkko Jalovaara puhuu nimenomaan ”demoneista”, mikä saattaa kuulostaa pelottavalta tai vähintäänkin ihmeelliseltä? Suomen kielen sanakirjat pitävät synonyymeinä ”riivaajaa” ja ”demonia”. Laajemmin ajateltuna demoni on paha henki eli paholainen, jota myös saatanaksi tai piruksi kutsutaan. Jos hakee ”demonia” Raamatun suomennoksista: ei yhtään osumaa.

  Mutta mutta! Miten ollakaan, kun Raamattuhausta yritän etsiä sanaa ”riivaja” – ei uudemmasta, 1992 suomennoksesta löydy yhtään osumaa! Siinä riivaaja on käännetty pahaksi hengeksi. – Vanhemmasta 1933/38 käännöksestä löytyy kyllä kosolti riivaajia ( – mutta ei yhtään demonia:) http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Petri Väljä sanoo:

  Oletko Joni johdonmukainen?

  Onko Jeesuksen ristinkuolemasta kertominen myös epäeettistä ja julmaa? Jesaja 53 luvusta: ”..Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme olivat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet…”

  Uskomme hänen kärsivän rangaistusta mikä olisi kuulunut meille!! Onko tämä eettistä ja epäjulmaa??

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Joni Valkila sanoo:

  Jeesuksen kuolemasta kertominen ei ole mielestäni niin ongelmallista kuin demoneilla pelottelu. Aika pahan näköisiä on jotkut krusifiksit ja maalaukset kirkoissa kyllä ja veikkaisin, että jos niitä ripustettaisiin tänä päivänä ensi kertaa niitä pidettäisiin lapsille sopimattomina.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Wallentin sanoo:

  @ Janne Aikio

  Tiede voi parannella elinolosuhteita ja lääketiede parantaa sairauksia ja parhaimmassa tapauksessa jatkaa elämää, mutta kuoleman kysymykseen näillä ei ole vastausta.

  Eikös se olekkaan niin, että kun tuolta yläkerrasta valot sammuu, niin se oli sitten siinä, se elämä? Pannaan vaan pappa laatikkoon ja palamaan. Tuhkan voi ripotella vaikka kukkapenkin lannoitteeksi.Sen jälkeen olo on yhtä kevyt kuin ennen syntymää, eli ei sitten yhtään mittään ennää. Kyllä tiede ja lääkäritkin tämän tietää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Wallentin sanoo:

  Näitä henkiolentoja on lasten kirjat pullollaan. On noitia (esim. Hannu ja Kerttu-satu, jossa noita yrittää laittaa lapset uuniin paistumaan), on Tuhannen ja yhden yön-sadut karmeine juttuineen, on kummitustalot ja pääkallot luurankoineen jne. On opettavaisia satuja joiden kautta opitaan erottamaan oikea ja väärä ja on muunlaisia satuja

  Mutta, mutta, eihän noita enää nykyajan pennuille saa kertoakkaan. Raamatun karmeita ja epäoikeudenmukaisia (ainakin inhimillisyyden kannalta) satuja ei sensijaan kukaan lastenpsykologi kiellä kertomasta??? No jokainen päättäkööt itse miten lapsensa kasvattaa. Sitä saa mitä tilaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matti Savolainen sanoo:

  Jos kerran usko ei kokonaisuudessaan sovi lapsille, eikö olisi parasta alkaa puhumaan Raamatusta vasta sitten kun on tullut täysi- ikäiseksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Sovitus on äärettömän keskeinen teema kristinuskossa, se kulkee punaisena lankana läpi Raamatun. Siksi sitä ei voi käsitellä kuin jotain iltapäivälehden juttua.

  ”Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan ja hän (Jumala) uskoi meille sovituksen viran. Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä ja Jumala kehottaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa.” 2Kor.5:19-20

  Itse asiassa Jumala itse kärsi meidän syntiemme vuoksi, Hän oli Kristuksessa. Jumala on ilmoittanut itsensä Raamatussa Isänä, Poikana ja Pyhänä Henkenä. Isä Jumala sovitti siis Kristuksessa lastensa (meidän) synnit. Hän on rakastavan Isä, joka tahtoo, että kaikki lapset pelastuvat taivaan kotiin. Tässä ei mielestäni ole mitään julmaa, raakaa tai demonista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja