Kristuksen tunteminen

Ja tapahtui, kun hän oli yksinäisessä paikassa rukoilemassa ja hänen opetuslapsensa olivat hänen kanssaan, että hän kysyi heiltä ja sanoi: "Kenen kansa sanoo minun olevan?" He vastasivat sanoen: "Johannes Kastajan, mutta toiset Eliaan, toiset taas sanovat, että joku vanhoista profeetoista on noussut ylös." Niin hän sanoi heille: "Kenenkä te sanotte minun olevan?" Pietari vastasi ja sanoi: "Sinä olet Jumalan Kristus." (Luuk. 9:18-20)

Kristuksen tunteminen

Mikä on uskomme kohde; minkälaiseen Kristukseen sinä uskot?

Miksi on tärkeää uskoa, että Jeesus Kristus on Jumala, joka on Isästä iankaikkisuudessa syntynyt?

Mitä Jeesuksen ristiinnaulitseminen, ylösnouseminen ja Taivaaseen astuminen meille merkitsevät?

Mikä asema Jeesuksella Kristuksella on meidän sydämessä?

Minkä varaan Kristuksen seurakunta on rakennettu?

Mitä ajattelet Jumalan valtakunnasta?

Miksi on tärkeää olla aina valmiina, kun Jeesuksen Kristuksen paruusia lähestyy?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

5 kommenttia

 • Martti Pylkkänen sanoo:

  ” Minkä varaan Kristuksen seurakunta on rakennettu ” ?

  ” Niin hän sanoi heille: ”Kenenkä te sanotte minun olevan?” Pietari vastasi ja sanoi: ”Sinä olet Jumalan Kristus.” (Luuk. 9:18-20) Pietari oli kuullut ja vastaanottanut Kristuksen sanan ja siitä nousi tunnustus. ”Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva”. [ Room 10: 9, Ap. t. 16:31; 1. Kor. 6:14]

  Jeesus sanoi tälle kalliolle minä perusta seurakuntani. Se kallio. jolle Jeesus rakentaa seurakuntansa oli juuri tuo tunnustus. Kaikki tämä on tallennettu Raamattuun, Raamattu on Kristuksen kirja, kristologia rakentuu sanastaan ja sanasta tunnettavaan Herraan, kirkossa täydellisesti läsnäolevaan Herraamme Kristukseen ( Matt. 28:20 ) ” Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei voi kukaan laittaa”….. ( 1.Kor. 3:11 – 13 )

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Miksi on tärkeää uskoa, että Jeesus Kristus on Jumala, joka on Isästä iankaikkisuudessa syntynyt?

  Ilman uskoa Jeesukseen Kristukseen meillä ei ole elämää. Kun uskomme Raamatun Jeesukseen Kristukseen, niin silloin olemme totuudessa ja meillä on elämä. Jeesus Kristus on Jumala ja ainut tie Taivaaseen.

  Jeesus sanoo: ”Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani”. (Joh. 14:6)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Itsekullekin meistä on armo annettu Kristuksen lahjan mitan mukaan. Kristuksen tunteminen on henkilökohtaista. Jollei ihminen tunne Kristusta henkilökohtaisesti, niin hän ei vielä tunne Kristusta kuin korkeintaan nimeltä.

  ”Sen minä siis sanon ja varoitan Herrassa: älkää enää vaeltako, niinkuin pakanat vaeltavat mielensä turhuudessa, nuo, jotka, pimentyneinä ymmärrykseltään ja vieraantuneina Jumalan elämästä heissä olevan tietämättömyyden tähden ja sydämensä paatumuksen tähden, ovat päästäneet tuntonsa turtumaan ja heittäytyneet irstauden valtaan, harjoittamaan kaikkinaista saastaisuutta, ahneudessa.

  Mutta näin te ette ole oppineet Kristusta tuntemaan, jos muutoin olette hänestä kuulleet ja hänessä opetusta saaneet, niinkuin totuus on Jeesuksessa: että teidän tulee panna pois vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensä petollisia himoja seuraten, ja uudistua mielenne hengeltä ja pukea päällenne uusi ihminen, joka Jumalan mukaan on luotu totuuden vanhurskauteen ja pyhyyteen.

  Pankaa sentähden pois valhe ja puhukaa totta, kukin lähimmäisensä kanssa, sillä me olemme toinen toisemme jäseniä.

  ”Vihastukaa, mutta älkää syntiä tehkö.” Älkää antako auringon laskea vihanne yli, Älkääkä antako perkeleelle sijaa. Ef.4:17-27

  Paavali tuo esiin Kristuksen tuntemisen yhteiseksi ja samaksi kaikille jotka Kristuksessa ovat, jossa jokainen voi liittyä yhteen ja samaan perheeseen. ns.”Yhteiseen pöytään” tällä tarkoitan itämaista tapaa, että vain toisensa tuntevat perheen jäsenet, sukulaiset ja omaiset ”tunsivat” toisensa kuten tuntea tulee ja saattoivat liittyä saman leivän ääreen aterioimaan.

  Vieläkin on suuri kunnian osoitus jos joku ”idänmailla” kutsuu sinut perheen yhteiselle aterialle. Sen jälkeen voit sanoa ”tuntevasi” heidät.

  Kristuksen tunteminen on samaa kuin kuulua Jumalan perheeseen.

  Perheen sisällä ei ole mitään salaisuuksia, vaan kaikki puhuvat totta ja luottavat toisiinsa, vääryydet tunnustetaan ja vihan purkauksia pyydetään anteeksi, vääryys on puhua pahaa ja vääristellä muiden sanomisia.

  Armon ja laupeuden Henki vallitsee perheen sisällä, eikä kukaan panettele ja syyttele toisiaan, vaan rakentaa yhteistä hyvää toistaan tukien.

  ”Hän, joka on astunut alas, on se, joka myös astui ylös, kaikkia taivaita ylemmäksi, täyttääkseen kaikki. Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, kunnes me kaikki pääsemme yhteyteen uskossa ja Jumalan Pojan tuntemisessa, täyteen miehuuteen, Kristuksen täyteyden täyden iän määrään, ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa; vaan että me, totuutta noudattaen rakkaudessa, kaikin tavoin kasvaisimme häneen, joka on pää, Kristus, josta koko ruumis, yhteen liitettynä ja koossa pysyen jokaisen jänteensä avulla, kasvaa rakentuakseen rakkaudessa sen voiman määrän mukaan, mikä kullakin osalla on. Ef.4

  Totuutta noudattaen rakkaudessa voimme oppia tuntemaan Kristuksen, ja sen tähden on pantava pois kaikki valhe ja puhuttava totta, lähimmäisensä kanssa, sillä me olemme toinen toisemme jäseniä. Muistan isäni lapsuudesta, joka sanoi useasti: ”Jollei ole mitään hyvää sanottavaa, kannattaa olla vaiti” Oli aika hyvä neuvo ja omille lapsille olen sitä joskus toistellut.

  Jeesuksen tunteminen on Armossa ja Totuudessa elämistä. Se ei ole mitään tekopyhää ja virheettömän ihmisen esittämistä. Herran perheessä vallitsee, Jumalan järjestyksen kunnioitus, laupeus, rakkaus ja anteeksianto. Jos joku tuntee Kristuksen, niin hän tuntee myös perheväkensä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit