Kristuksen täydellinen siunaus!

 

”minä tiedän, että tullessani teidän tykönne tulen Kristuksen täydellinen siunaus mukanani.” Room. 15:29

Voi vaikuttaa pöyhkeältä, itsevarmalta, niin tyypillistä Paavalin teologiaa!? Kuitenkaan tämä ei perustu yhteen Paavalin tokaisuun, vaan kokonaiseen Kristus-pakettiin.  

Jumalalta on täydellinen siunaus Kristuksessa, mikä ojennetaan sillä hetkellä kun tullaan uskoon, synnytään ylhäältä Pyhästä Hengestä. 

Viittaan ensimmäisen kristillisen Seurakunnan muodostumiseen helluntaina Jerusalemissa 2000 vuotta sitten. Pietari oli juuri kokenut sen mistä profeetat, viimeisenä Johannes Kastaja ennusti ” Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella”.

Uskoontulo on täydellinen lahja Jumalalta, mikä on kuin veturi sille siunausten vaunujonolle, minkä ensimmäiset ”vaunut” ovat kaste vedessä ja Pyhän Hengen kaste. 

Jumala lahjoittaa täydellisen siunauksen Kristuksessa. Uskoontulleella on halu on totella Jeesusta, seurata häntä joka päivä. Alkuaskeleitten jälkeen lahjan löydöt lisääntyvät niin paljon ja nopeasti kuin Kristus saa uskoontulleessa sijaa. 

Kun 90-luvun alussa koimme uudistuksen, niin vaimoni ja minä saimme kokea kuinka Jumala uudelleen vyötti meidät Voimallaan. Emme edes huomioinneet itse kuinka tilaisuudet todistaa ja olla todistuksena toteutui päivittäin. Asia ei silloin ollut keskustelunaihe. Takaisin Eurooppaan muutettuamme asia korostui, kun aloimme keskustella Jumalan syystä, miksi toistakymmentä vuotta USA:ssa elimme. Jumalan todellinen tarkoitus omilleen, koskien tätä aikaa alkoi korostua uudistumisemme kautta.

Eli niinkuin Paavali, voimme nyt sanoa, että saimme tuoda esille Kristuksen täydellisen siunauksen. Tämän lahjan kanssa ja lahjassa eläen elämän korkein tarkoitus toteutuu. Se on sen tiedostamista, kokemista Pyhässä Hengessä. 

21 kommenttia

 • Tarja Parkkila sanoo:

  Mänttäri

  Minulla on iso kuvaRaamattu, painaa ainakin viisi kiloa. Sisältää myös Raamatun historian kartaston. Huomaa sana ”Historian”. Josta kerronkin, Jesajaan viitaten, että tämä profeetta vaikuttu Kuningas Hiskian aikana, ja Hiskia on ihan historiallinen henkilö. Ei mikään mielikuvitusmaailman esikuvallinen Jeesus hahmo Daavidin valtaistuimella.

  Myös Hiskialle syntyi poika tuona aikana, hänet ilmeisesti Jesaja toivottaa tervetulleeksi, ’lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu’ . Kantaa valtaa harteillaan… tottakai, kuninkaan poika.

  Raamattuni sisältää myös asiahakemiston ja nimihakemiston, suomalainen nimistö Aapeli Saarisalo. En väitä, etteivätkö muutkin Raamatut sisältäisi samaa, mutta kerroin nyt kuitenkin.

  Werner Söderströn Osakeyhtiö

  Olen lukenut myös paljon aikakauteen liityvää historiakirjoitusta, siksi näkökulmani on paljolti historiallinen ja maallinen, siis ei mielikuvitus-kuvitteellinen ja taivaallinen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Reijo Mänttäri

  Jo lapsena, aito usko ja sen ilmiöt, saivat minut viihtymään helluntalaisten kokouksissa. Otollisesta tilasta, omakohtaisen uskonlahjan sain vastaanottaa jo 10-vuotiaana. 4 vuotta myöhemmin halusin, että minut kastetaan vedessä, koska Jeesuksellekin se oli vanhurskautuksen täydellistyminen. Nyt lähes "koko maailman" kiertäneinä paluumuuttajina vaimoni kanssa, voimme todeta, että helluntalaisuudessa halutaan noudattaa Alkuperäisiä Ohjeita, vaikka yhtä puutteellisina kuin Alkuseurakunnassa.