Kristisusko - Kitkon oppi

Kirjoittamani " Kristisuskon Kirja " oman ajattelutavan mukaisesti korostaa voimakkaasti liberalista ja rationalistista lähestymistapaa, jossa on voimakkaasti huomioitu teologian tiedeihmisten käsitykset Kotkeimman , Jumalan , olemassaolosta. Oma käsitykseni on vuosien saatossa täsmentynyt ja tarkentunut, josta esimerkkinä ovat noin 100 kirjoittamaani blogia näille sivuille.

Yksi esikerkki.

Liberalistisen teologian avainvaikuttajia on yhdysvaltalainen episkopaalinen piispa ( Newark 1979 - 2000 ) John Shelby Spong. Hän on hylännyt useita kristisuskon ( kirkon )perusoppeja Korostaen Jumalan hengen läsnäoloa ihmisessä esim. kirjassaan " Miksi kristisuskon tulee muuttua tai kuolla " ( 1998 ). Hän on mm. kyseenalaistanut Jeesuksen neitseellisen syntymän ja ruumillisen ylösnousemuksen. Hän kuuluu arvostettuun Jeesus seminaariin.

6 kommenttia

 • Reino Suni sanoo:

  Anreeksi painovirheeni otsilossa. Kristinusko – Kirkon oppi

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jukka Mikkola sanoo:

   Kyseinen piispa taisi puhua myös ns. ateistisesta kristinuskoksta. Kyse on siis aivan eri asiasta eli uskonnosta kuin kristinuskossa. Uskonnothan ei vät välttämättä edellytä uskoa jumalaan, saati Jumalaan. Kyse ei siten ole oikeastaan ”krisinuskon muuttamisesta” vaan aivan uuden erilaisen jälkikristillisen uskonnon luomisesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Sami Paajanen sanoo:

   Reino, olet kirjoittanut 100 turhaa kirjoitusta, huuhaa hömppää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Reino Suni sanoo:

   Ihmisten ajattelukyvykkyyden lisääntyessä niin uskon noin 50 vuoden kuluttua kirkon jäsenmäärä nykyisellä kolmiyhteisen jumalan opilla on noin 5 prosenttia asukkaista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jukka Mikkola sanoo:

   Olen ymmärtänyt, että kirkkojen jäsenmäärä on esim. Yhdysvalloissa romahtanut nimenomaan ns. liberaaleimpien kirkko(kunti)en osalta. Miten varsinaisen kristinuskon suhteen jäsenmäärät kehittyvät, sen näyttää aika (jollei se lopu kesken)? Lännessä ja pohjoisessa vähenee (mutta osalla sitoutuminen vahvistuu), etelässä ja idässä kasvaa voimakkaastikin.

   Väitetään myös, että ns. uskonnottomuus lännessä kasvaa, ei niinkään ateismi. Selitys lienee, että ihmiset eivät enää osaa määritellä uskonnollisuuttaan. Maailmaan ja elämään suhtaudutaan ”moninaisesti” poimimalla yksi asia sieltä, toinen tääältä. Ehkä sitä ei vasrsinaisesti muielletä uskonnollsiuudeksi. Meilläkin on tietty budhalaissävytteinen ajattelutapa yleistynyt.

   Toisaalta maailmanlaajuisesti myös islam kasvaa. Suomessakin mm. syntyvyyden kautta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Ihan turhaan pyydät anteeksi, kun itse voit korjata virheet.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit