Kristillinen avioliitto – yksimielinen liitto

Martti Luther: ”Hyvä avioliitto on se, missä on oikea keskinäinen rakkaus ja autuaallinen yksimielisyys”.

b2ap3_thumbnail_Yksimielinen-liitto.jpg

Miksi aviopuolisoiden yksimielisyys keskeisistä asioista on parempi kuin erimielisyys, jota ei haluta ratkaista? 

Miten saavutetaan yksimielisyys avioliitossa?  

Miksi Raamattu puhuu seurakunnasta Kristuksen morsiamena, joka on kaunistettu sulhasta varten (vert. Ilm. 19:7 ja Ilm. 21:2)? 

Miksi Paavalikin vertaa kristillistä avioliittoa esimerkkinä Kristuksen rakkauteen, ja siihen puhtauteen, jolla hän on seurakunnan pyhittänyt Sanalla ja vedellä (vert. Ef. 5:25-27 )?

Minkälainen on seurakunta, jossa ei ole mistään asiasta yksimielisyyttä?

Mistä johtuvat riidat kirkossamme ja avioliitoissamme?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

186 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Martti Pentti, kiitos hyvästä kommentista. Valta turmelee.

  Kun ne kymmenen sen kuulivat, närkästyivät he näihin kahteen veljekseen. Mutta Jeesus kutsui heidät tykönsä ja sanoi: ”Te tiedätte, että kansojen ruhtinaat herroina niitä hallitsevat, ja että mahtavat käyttävät valtaansa niitä kohtaan. Näin älköön olko teillä keskenänne, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne, ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne; niinkuin ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä.” (Matt. 20: 24-28)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Sakaria 11. Eipä kukaan varteenotettava kirkon opettaja ole opettanut niin. että erimielisyys seurakunnassa olisi ihanne tai hyväksyttävä asia. Paavali on Galatalaiskirjeessä, Korintolaiskirjeissä ja Timoteuskirjeissään aika vahvasti yhden opintotuuden kannalla. Lutherilla on varsin johdonmukainen linja siinä, että totuus on rakkauttakin suurempi asia. ”Olkoon siis kirottu helvetin syvyyteen kaikki kuuliaisuus esivaltaa, isää ja äitiä ja lisäksi jopa kirkkoakin kohtaan, mikäli se kumoaa Jumalaa kohtaan osoitettavan kuuliaisuuden”. M.Luther, Mannaa Jumalan lapsille

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ”Paavali on Galatalaiskirjeessä, Korintolaiskirjeissä ja Timoteuskirjeissään aika vahvasti yhden opintotuuden kannalla.” Mikä se yksi ’opintotuus’ sitten on? ”Lain vaikutuksesta minä kuolin, mutta kuolin vapaaksi laista elääkseni Jumalalle.” ”Hän uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi.” ”Vapauteen Kristus meidät vapautti. Pysykää siis lujina älkääkä alistuko uudelleen orjuuden ikeeseen.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Jätetään nämä henkilöt pois ja keskitytään ihan vaan sanaan, Juha!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Jorma, poistin kommentin. Näin on parempi. Kiitos!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos kaikille kommentoijille keskustelusta. Yksimielisyys on minulle ja monille muillekin tärkeää, muttei kaikille. Hyvä saada eri näkökantoja esille, jolloin on helpompaa saavuttaa yksimielisyys. Keskustelu on aina hyväksi muttei riitely.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit