Kotimaa24 uudistuu 7.1.

Kotimaa24:n uutiset ovat 7.1. lähtien maksullisia. Blogit sen sijaan ovat kaikkien luettavissa, samoin etusivu. Uutisten ja blogien kommentointi edellyttää palvelun tilaamista.

Uudistuksen tarkoitus on turvata ajankohtaisen, kiinnostavan ja luotettavan uskontojournalismin asema. Luterilainen kirkko ja muut uskonnolliset toimijat Suomessa ansaitsevat riippumattoman uutiskanavan, joka seuraa ja kommentoi niiden asioita.

Kotimaa24 maksaa 4,90 kuukaudessa.

Tilaa täältä.

HUOM. Kotimaa24 on automaattisesti Kotimaa Pron tilaajien käytössä.

28 kommenttia

 • Rauli Toivonen sanoo:

  Nöyrä kiitokseni siitä, että tämä lähtökohdiltaan kirkolllinen palsta on suvainnut myös meitä ”kerettiläisiä” kannanottajia. Lienee sitä käytännön suvaitsevaisuutta, ihan oikeasti.

  Me Jehovan todistajat emme kovin usein tällaisilla saiteilla vieraile – tapaammehan ihmisiä niin kovin paljon ihan livenä. Ja kotikäynteihinhän se Mesratimmekin meitä ennen muuta opasti(Lu10:1-).

  Minulla on taustastani johtuen hiukan tavallista enemmän lukkarinrakkautta(termi ei ole sattuma) entistä uskonnollista yhteisöäni kohtaan. Puolustan täällä käyntiäni sillä, että noin puolet elämästäni olen ollut keskimääräistä aktiivisempi luterilainen.

  Luterilaisissa näen edelleen erittäin paljon fiksuja, oivaltavia ja vilpittömiä lähimmäisiäni, Tuttavapiiriini kuuluu henkilöitä, joilla on pastoraalitutkintö plakkarissa.

  Olen tällä palstalla törmännyt moniin asiallisiin keskustelijoihin, selkeästi eksperttitasoisiinkin, eikä argumentaatio ole tietenkään kiinni vakaumuksen kategoriasta. Nimiä en mainitse, etteivät vaikeuksiin joudu kehujeni vuoksi. . Tällä palstalla pian päättyvä vierailuni on osoittanut minulle jälleen sen – nyt kirjallisessa muodossa – kuinka heterogeeninen ajatusmaailmaltaan on se ihmisjoukko, joka käyttää itsestään määritelmää kristitty. Jako konservatiiveihin ja liberaaleihin määrittelee vasta sisällysluettelon pääotsikon,

  Voisiko Jeesuksen johto olla noin näkymätöntä? Vai johtaako hengellistä sekametelisoppaa ihan joku muu?

  Ristiriitainen opetus ei voi koskaan tuottaa mitään täsmällistä, ei millään sektorilla, Raamatun ymmärrys ei kasva hypoteesien lukumäärää kasvattamalla. Eikä hengellistä kakofoniaa pyhitetä sillä, että eripuralle annetaan sellaisia yleviä nimityksiä kuten ”erilaisuuden rikkaus” tai ”moniäänisyys”.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Teemu Kakkuri sanoo:

   Tervehdys teille sinne kerettiläisten seuraan. Avoimia keskustelufoorumeja soisi olevan enemmänkin. Niillä voi parhaimmillaan vapautua pahimmista ennakkoluuloistaan ja oppia tuntemaan aidosti erilaisuuttamme.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Topias Tanskanen sanoo:

  Kiitos ja näkemiin. Sanotaan nyt vielä pieni kannanotto tähän maksullisuuteen:

  Nettisukupolvi on tottunut maksuttomuuteen ja siihen, että palvelun kustannukset katetaan jollain muulla. Sen jälkeen, kun on maksuttomuuteen totuttu niin yhtäkkinen maksullisuus vaikuttaa aika paljon ja tuntuu turhalta. Toisaalta näin ajateltiin Hesaristakin, mutta näennäinen estomuuri 5 luetun artikkelin päästä lienee toiminut, että tilaajia löytyy. Ja Hesari on oikeasti todella iso media. Sen sijaan en usko Kotimaa24:lle kauhean auvoista tulevaisuutta tässä suhteessa.

  Sitten vain siirrytään muihin maksuttomiin kanaviin ja niitä löytyy. Mutta tsemppiä yritykseen!

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Teemu Kakkuri sanoo:

   Itse asiassa ne maksuttomat nettimediat eivät aina ole kovin pitkäikäisiä. Alkuinnostus laittaa pystyyn näyttävät sivut ja kävijöitäkin riittää. Sitten laskut käyvät liian suuriksi ja innostus loppuu.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jussi Tynkkynen sanoo:

  Kiitos ja näkemiin, Kotimaa!

  Topias Tanskasen sanoihin yhtyen minustakin tuntuu jotenkin oudolta alkaa maksamaan siitä, että saa ilmaista oman mielipiteensä jostakin asiasta. Niin tärkeää sanottavaa minulla ei todellakaan ole, että olisin valmis maksamaan sanoistani. 😉

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Luulenpa, että foorumin muoto hieman muuttuu kun kaikki koohottavat amatöörit jäävät pois ja maksulliset naiset ja miehet alkavat harjoittaa täällä uskontoa. 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuire Kajasvirta sanoo:

   Kiitos Jusu repliikistäsi! Toivottavasti se ei sittenkään ole viimeinen.

   Näyttää monelle olevan 5 euroa kuussa ylivoimainen asia. Toivottavasti se menee kuitenkin suomalaisen kulttuurin tukemiseen esim. ostetun kirjan muodossa.

   nimim. maksullinen nainen

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  On mielenkiintoista seurata, ketä tänne on jäänyt jäljelle ja tuleeko uusia kommentoijia mukaan. Toivotaan, että tulee.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Kotimaa24ylläpito

  Ystävällisesti kertonette miten voin makssa kuukauden kerrallaan. Haluan tulla tietoiseksi miten kirjoittajien taso muuttuu jonka perusteella teen sitten päätökseni olla kuvassa mukana. Tuleeko tästä Raanattuun sokeasti uskovien kirjoitus palsta, jolloin en katso saavani itse rikkautta kommenteista. Elämme vuotta 2015 emme 325. Reformaatio e-mail ei ole toiminnassa, mutta kymp,net on ok.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Jos maksaa niin onko silloin ”oikeus” kommentoida eli säilyykö bloggaajilla kommenttien poisto oikeus?

  Erona on tietysti ylläpidon vastuun alla oleva epäasiallisten kommenttien poisto, se on oikein ja saa jäädä, mutta kun blogisti poistaa omaa näkemystään vastaan olevat kommentit niin onko se mahdollista vielä maksullisessa versiossa?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Teemu Kakkuri sanoo:

  Minä olen ajatellut alkaa blogata uudelleen. Pitäisi vain keksiä jotain asiaakin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Teemu,

   Mielestäni blogin aiheen ja sisällön ei aina tarvitse olla ”viimeisen päälle tieteellisesti hiottu”. On mielenkiintoista lukea ajatuksia ja ahavintoja vaikka ihan jokapäiväisistäkin tapahtumista srk:ssa, kaupassa, tai missä tahansa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Merja Ruuska sanoo:

  On mielenkiintoista seurata, ketä tänne on jäänyt jäljelle ja tuleeko uusia kommentoijia mukaan. Toivotaan, että tulee.

  Salmen kanssa samaa mieltä. Myös uudet kolumnistit aloittavat nyt vuoden alussa.

  Ilmoita asiaton kommentti