Korona ja kristillisyys

Tapio Puolimatka nostaa lopussa linkin takaa löytyvästä haastattelussa esiin samoja teemoja, joista itse olen puhunut ja kirjoittanut. Vallitsevan hyvinvoinnin pehmentämä kristillisyys on poikennut siinäkin suhteessa, että painoa laitetaan mieluummin siihen kuka sanoo kuin siihen mitä sanotaan.

Toivon, että erityisesti kirkon ja eri seurakuntien avainhenkilöt, ja kaikki muutkin, pohtisivat vakavasti tämän äärellä ensin itseänsä ja sitten yhteisöään ja lopulta meidän kaikkien tulevaisuutta.

https://anchor.fm/kujalla/episodes/Koronapassi---uhka-vai-mahdollisuus--Haastattelussa-Tapio-Puolimatka-e15r6an

124 kommenttia

 • Antero Syrjänen sanoo:

  Joni Toivonen: ”Tässä ei ole kysymyksessä mikään rokotevastaisuus vaan ilmiö, josta Antero Syrjänen on ymmärtääkseni mukaan kärsinyt ollessaan jehovan todistaja.”

  Näin on. Rokotevastaisuuteen tarvitaan vahva ajatusvinouma, joka on tunnettua myös uskonnollisista kulteista, ja jonka avulla rokotteen kiistattomat hyödyt lakaistaan mielen sopukoista pois häiritsemästä. Tämä tarkoittaa ikävä kyllä käytännössä sitä, että rokotevastaiset levittävät ympärilleen kuolemaa.

  ”Yhdysvaltalainen rokote­kriitikko kuoli koronaan – sairastuttuaan kehotti ystäväänsä ottamaan rokotteen”

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008180091.html

  ”Ojasta allikkoon.”

  Se ”oja”, jossa olin, on suoraa sukua rokotevastaisuudelle ja tiedevastaisuudelle. Nykyään voin suhtautua informaatioon tasapainoisesti ja hyväksyä tosiasiat. Rokotevastaisilla, kuten sinulla, faktat ovat vain tiellä.

  Toivon todella, ettet toiminnallasi saa yllytettyä ihmisiä kieltäytymään rokotteista, jotka pelastavat ihmishenkiä. Jehovan todistajat muuten kieltäytyvät elämää pelastavista hoitomuodoista myös, jos ne ovat heidän mielestään raamatunvastaisia. Toteutat ihan samanlaista propagandaa ja jos Jumala on, tuomiopäivä ei ole kannaltasi kovin mieluinen päivä, kuten se ei olisi Jehovan todistajillekaan.

  Joskus sitä uskonnottomanakin toivoisi, että tietyn tyyppiset uskovat joutuisivat todella jonkinlaiselle viimeiselle tuomiolle, tai ainakin joutuisivat kohtaamaan kaiken sen epäinhimillisyyden ja valheellisuuden, jota ovat elämässään edistäneet. En epäile hetkeäkään, etteivät he kieltäisi jumalansa sillä samalla hetkellä, koska kyllähän he ovat oikeammassa. Faktoihin nöyrtyminen kun on osalle uskovia täysin mahdotonta. Jumalalla tai ilman.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Tämä vuodatus ei kyllä eroa jehovan todistajien vastaavista mitenkään. Loputonta ristiriitojen kieltämistä, vääristelyä ja kikkailua. Kaikki faktat ovat puolellani ja kaikki ajatusvinoumat sinulla. Lällälää.

   Fundamentalistin kanssa keskustelu on turhaa. En yleensä tuomitse kanssakeskustelijaa, mutta sinä olet minulle ns. toivoton tapaus, olet niin ehdottoman oikeassa jokaisessa jutussasi. Todellisuudessa olet totaalisen pihalla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Esitä yksi esimerkki, mistä olen pihalla rokotteisiin liittyen, lähteiden kera.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Vaihtarina heitän väitteesi sadasta rokotekuolemasta Suomessa, joka oli totaalista hevonkukkua.

   Ajattelitko pahoitella tätä valehteluasi joskus? Ja jos et, niin miksi et?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Hyvää päivää kirvesvartta. Näin todistamme sinulle sinun olevan oikeassa ja minun väärässä, koska en osoita sinulle mitään. Minun puolestani sinun ajatuksesi mahtuvat tähän maailmaan ja blogiinikin. Sanotaanko niin, että ne ovat ulottumattomissani.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Tällaista tämä on. Etkä ole ollenkaan ensimmäinen rokotevastainen, joka on jäänyt sanattomaksi faktantarkistuksessa.

   Jotain oleellista kertoo myös se, ettet kykene olemaan pahoillasi siitä, että olet levittänyt valheita sadasta rokotekuolemasta.

   Ajattelitko, että Jumalasi palkitsee sinut valehtelustasi?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Antero S., kaikki ihmiset joutuvat viimeiselle tuomiolle, myös kristityt.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Riitta, tuo on pelkkä uskomus, luulo, ei tieto.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Antero, se on kristinuskoa. Jos et usko siihen, et ole kristitty.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Aivan. Uskoa. Ei tietoa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Sistonen: ”Jos et usko siihen, et ole kristitty.”

   En usko, en siis ole kristitty. So what?

   Vaikka taidan minäkin silti olosuhteiden pakosta jonkin sortin kristitty olla, koska minut on vauvana kastettu ja rippikoulu käyty. Ei se silti minusta uskovaista tee.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Antero: ”Aivan. Uskoa. Ei tietoa.”

   Juuri noin. Uskokoon ken haluaa. Kaipa tuokin mysteeri sitten loppupeleissä viimeistään selviää ja oikea tieto voittaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Jos valhe ajaa omaa agendaa, se muuttuu totuudeksi, ”Fundamentalistin kanssa keskustelu on turhaa”. Ei suinkaan, koronanrakastajien usko alkaa horjua. Negatiivinenkin tuki kelpaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Joni T., kuuntelin Puolimatkan haastattelun. Se on ihan ok. Vastustan itse myös koronapassia, mutta en vastusta rokotuksia. En kyllä kuullut, että Puolimatka olisi sanonut vastustavansa aikuisten rokottamista tai yleensäkään rokotteita.

  Koska rokotteen ottaminen on vapaaehtoista, koronapassiakaan ei pidä ottaa käyttöön. Tällöinhän rokotteen ottamista ei voida mieltää enää vapaaehtoiseksi, koska se rajaa ihmiseltä täysivaltaisen osallistumisen yhteiskunnassa. Koronapassi on epäoikeudenmukainen, koska myös rokotetut levittävät virusta ja virus myös muuntautuu koko ajan. Jatkuva rokottaminen tehon hiipuessa ei minusta myöskään tunnu järkevältä, koska se kuormittaa liikaa immuunisysteemiä. Mutta se olkoon vapaaehtoista.

  Kannatan maskien käyttöä, testejä ja sairaana kotona pysymistä. Siis ihan normaalia elämää muuten. Oireettomana voi tietysti tartuttaa, mutta maski kyllä varmasti suojaa melkoisesti kanssaihmisiä.

  Itse olen asennoitunut jo heti koronan alusta siten, että sisätiloissa käytän maskia. Ulkona lenkkeillessä sitä ei tarvita. Totta kai maskilla on tarkoitus suojata myös itseä. Se ei silti merkitse sitä, että pelkäisin. Mikään maski tai suoja ei auta, jos Jumala on päättänyt sallia minun sairastua. Näin sen ajattelen. Silti Jumala haluaa että käytän järkeä, jonka Hän on minulle antanut.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Riitta Sistonen sanoo:

  Ja vielä. En ymmärrä että miten niin blogissa fokuksena ei olisi rokotteet? Juuri niistähän tässä on kyse ja Covid19-taudin vakavuudesta. Eikö tässä nyt ole tällä hetkellä kyse siitä, että yritetään välttää sairaaloiden kapasiteetin ylittyminen? Se olisi paha tilanne? Sitä vaaraa ei nyt näyttäisi olevan juuri siksi, että suuri osa väestöstä ja etenkin riskiryhmät on jo rokotettu kahdesti.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Tässä on tarkoitus miettiä ihmisen käyttäyttmistä, pelkoa, suhteellisuudentajua, aivopesua, median valtaa, sokeaa uskoa toistuvasti erehtyviin asiantuntijoihin, ihmisten erottelua meihin ja heihin ja sen seurauksia jne. Korona on osoittautunut suhteellisen vaarattomaksi taudiksi. Sitä edellä on lukuisia tappavampia sairauksia, joiden eteen ei tehdä murto-osaa siitä mitä tähän uhrataan. Yhtymäkohtia on paljon historian raskaisiin ylireagointeihin ja massojen erehtymisiin.

   Koronatoimenpiteiden negatiiviset vaikutukset ovat joka suhteessa suuremmat kuin itse viruksen.

   En ole rokotevastainen tai salaliittoteoreetikko.

   Sairaaloiden kapasiteetti riittää kyllä samalla tavalla kuin muissakin influenssoissa on riittänyt. Tämähän ei eroa oikeasti mitenkään. Mutta kun on luotu valheellinen kuva, ihmiset eivät usko ja tajua. Todellinen riskiryhmä on monisairaat henkilöt, jotka ovat ylittäneet ihmisen keskimääräisen elinajanodotteen.

   Tämä on kuin satu keisarin uusista vaatteista. Ihminen on tällainen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Sairaaloiden kapasiteetti riittää kyllä samalla tavalla kuin muissakin influenssoissa on riittänyt.” Niin meillä riittääkiun, kiitos rajoitustoimien ja tehokkaan rokotuskampanjan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   ”Niin meillä riittääkiun, kiitos rajoitustoimien ja tehokkaan rokotuskampanjan.”

   Riittää ihan ilmankin, koska on riittänyt aina ennenkin vastaavien kohdalla. Toki, kun on ollut tätä rajumpia influenssa-aaltoja, kuten esim. 2016, on potilaita jouduttu makuuttamaan sairaalan käytävillä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Riittää ihan ilmankin, koska on riittänyt aina ennenkin vastaavien kohdalla.” Luepa tuo ennenkuin väität edellä olevan kaltaista: https://fi.wikipedia.org/wiki/Espanjantauti

   Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  On se vaan kumma, ettei se Jumala hoida hommiaan ja suojele rakkaita luotujaan, vaan ihmisen pitää itse ryhtyä torjumaan sairauksia rokotteilla.

  Oma apu – paras apu. Onhan se jo nähty maailman sivu, ettei henkiolennoista apua ole silloin kun sitä tarvitaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Riitta Sistonen sanoo:

   Kimmo W., kummallinen ja epälooginen on ajatuksesi ja odotuksesi siitä, että Jumalan ja henkilöolentojen pitäisi suojella luotujaan ja hoitaa hommansa, vaikket usko heidän olemassaoloonsa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • kimmo wallentin sanoo:

   Enhän minä miltään jumalata tai henkiolennolta ole mitään odottanut, enkä pyytänyt enkä tule pyytämään. Kunhan totesin, että ei ole apua niin kovasrti luotujaan rakastavan jumalan tai muunkaan henkiolennon taholta taudin torjuntaan kuulunut. Ja kun ei ole kuulunut, ei taida avun antajaakaan siltä taholta löytyä. Näin ollen on vain paras ihmisen itse itselleen apu tuottaa.

   Ne, jotka eivät tuota ihmisten tuottamaa apua vastaan ota, vaikuttavat myös lähimmäistensä suojaan vakavalta taudilta vähentämällä kukin osaltaan laumasuojan muodostumista. Tällaiset umpipöhköihin salaliittoteorioihin uskovat kansalaiset osoittavat mielestäni rikollista piittaamattomuutta oman hyvinvointinsa lisäksi myös kanssaeläjiensä terveydestä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Katri Makkonen (toimittaja, ent.presidentin tiedotuspäällikkö) kertoi eräässä lehdessä menneensä tutulle fysioterapeutille. Ensin sovittiin maskin käytöstä, ja toimittaja kertoi saaneensa molemmat rokotukset. Hän kysyi samalla fysioterapeutin tilanteesta. Tämä ilmoitti olevansa rokottamaton, koska ei ole ”vakuuttunut”. Toimittaja kertoi rokottamattomuuden syyksi siihen, että ei jatka hoitoa. ”Minulla on vapaus valita, että en palaa kohtaamalleni fysioterapeutille. ” Tämä tilanne saattaa tulla vastaan itsekullekin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Olen kuullut, ja tiedänkin yhden, hoitajista jotka eivät mielellään hoida rokotettuja. Pelkäävät sitä piikkiproteiinia. Oikeassa pandemiassa tällaista sotatilaa ei syntyisi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Mutta tosiaan rokottamattomien syrjintä on valtavirtaa, vaikka mitään loogista syytä ei ole. Antti Kurvinen käytti jo retoriikkaa kuin suoraan despoottien käsikirjasta ja sanoi rokottamattomien pitävän rokotettuja panttivankeinaan. Kysyinkin herr Kurviselta mikä olisi lopullinen ratkaisu tilanteessa, jossa on varmaa, että

   1.) korona ei häviä,

   2.) eikä rokotetut, muuten kuin tappamalla.

   Uunit? Ilmapiiri on sellainen, että syvimmällä psykoosissa elävät olisivat jo valmiita uunittamaan rokottamattomia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Antti Kurvinen käytti jo retoriikkaa kuin suoraan despoottien käsikirjasta ja sanoi rokottamattomien pitävän rokotettuja panttivankeinaan.” Ainakin voi sanoa, että rokotetut ovat rokottamattomien ’henkivakuutus’.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   ”Ainakin voi sanoa, että rokotetut ovat rokottamattomien ’henkivakuutus’.”

   Justjoo

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Joni Toivonen,

   ”Ainakin voi sanoa, että rokotetut ovat rokottamattomien ’henkivakuutus’.” ”Justjoo”

   Rokotetut välittävät Covid 19 virusta monine muotoineen vähemmän kuin rokotetut.

   Kristillistä vai ei?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   ”Rokotetut välittävät Covid 19 virusta monine muotoineen vähemmän kuin rokotetut.”

   En ole tätä tutkinut, mutta ilmeisesti ei ihan näinkään. Media tuota toistaa, mutta lähtökohtaisesti epäilen kaikkea sieltä tulevaa tähän liittyvää.

   Ajokortittomat aiheuttavat levittävät vähemmän tappavaa katupölyä, kristilistä? Elämän uhkien kanssa sinut voidaan tehdä syylliseksi hyvin moneen kuolemaan ja sairauteen. Miksi sinä hekumoit suhteellisen vaarattoman viruksen levittämisellä. Samaan aikaan kun varmistamattomia koronakuolemia on kirjattu 1000, on muihin sairauksiin kuollut reilusti yli 70000. Tekopyhyys ei ole kristillistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Koronatoimien seurauksena nälkäkuolemia on arvioiden mukaan kuollut yli 100 miljoonaa ihmistä. Puhumatta muusta aiheutetusta kärsimyksestä ihmiskunnalle. Onko kristillistä olla mukana tässä?

   Pistää lähes vihaksi tämä sokeus.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Samaan aikaan kun varmistamattomia koronakuolemia on kirjattu 1000, on muihin sairauksiin kuollut reilusti yli 70000.” Ilman koronarajoituksia ja rokotuskampanjoita olisi sekä koronakuolemia että luultavasti muitakin moninkertainen määrä. Koronapotilaiden täyttäessä sairaalat niiden mahdollisudet hoitaa muihin vakaviin auteihin sairastuneita olisi ratkaisevasti vähentynyt.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   ”Ilman koronarajoituksia ja rokotuskampanjoita olisi sekä koronakuolemia että luultavasti muitakin moninkertainen määrä.”

   Mihin tämä oletus perustuu? Kuolemanvaarassa oleva kansanosa on hyvin pieni, siitä on mahdotonta saada ”moninkertaista määrää” kuolleita. Kuolleiden ikä on keskim. yli elinajanodotteen, ylivoimainen enemmistö monisairaita ja laitoshoidossa. Onko korona ensisijainen kuolinsyy? Korona ei ole kuolemanvaaroista lähellekään kärkipäässä. Miksei muille suuremmille ongelmille uhrata resursseja loogisessa järjestyksessä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Kuolleiden ikä on keskim. yli elinajanodotteen, ylivoimainen enemmistö monisairaita ja laitoshoidossa.” Suomeksi: joutavatkin kuolla pois.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Jos ihmisellä on oikeus olla ottamatta rokotetta, rokotetuilla on oikeus ”väistää” (eivät rokottamattomat sitten saa sitä ”piikkiproteiinia” ). Oli hyvä, että annoit hyvän selityksen, ettei tarvitse suoraan sanoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Toki on oikeus väistää, mutta ei ole oikeus lietsoa vihaa. Tätä pitäisi soveltaa koko tilanteeseen ja elämään yleensä, niin että kaikilla olisi vapaus elää ja valita missä liikkuu ja kenen kanssa. Pöpöjä pelkäävillä on oikeus pysyä piilossa elämää, mutta nyt ei suhteellisuudentajunsa säilyttäneillä ole mahdollisuutta elää vapaasti kollektiivisen mielenhäiriön vuoksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ’Suhteellisuudentajunsa säilyttäneillä’ on mahdollisuus ’elää vapaasti’ sen vuoksi, että ’pöpöjä pelkäävät’ ovat saaneet ’pöpöt’ kuriin. Tämä on se ’suhde’, mikä on tässä asiassa olennainen. Tajuaisitpa vihdoin sen, Joni Toivonen!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Kyllä se olet sinä, jonka pitäisi jotain tajuta, Pentti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Kattava rokotus suojaa myös rokottamatonta vähemmistöä. Analogiana voisi pitää sitä, että asevelvollisuusarmeijamme puolustaa myös aseistakieltäytyjien isänmaata.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Ja minä puolustan myös sinun ja kaikkien muiden vapautta. Voi tulla päivä, jolloin ymmärrät sen.

   »Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut sosialisti. Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit, enkä puhunut mitään, koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi. Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, enkä puhunut mitään, koska en ollut juutalainen. Sitten ne tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään, joka olisi puhunut puolestani.»

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Ensin ne tulivat hakemaan …” Jotenkin mieleeni tulee, että saattaisit olla mukana ’niiden’ joukossa hakemassa vaikkapa minua. Se on pelottava ajatus ja toivon sen olevan väärä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Voi hyvänen aika! Oletko tosissasi vai täysi trolli? Minähän tässä puolustan ihmisyyttä, vapautta ja totuutta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Jotkut muut ”omiesi” joukosta voisi niin tehdä, jos tämä dystopinen kehitys jatkuu kauan. Tulisin varmasti auttamaan sinua todellisessa hädässä, jos mahdollista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Minähän tässä puolustan ihmisyyttä, vapautta ja totuutta.” Noinhan sitä on lipun perässä marssiessa tapana sanoa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Asiallisuutta näköjään on turha odottaa sinulta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  ”Suhteellisuustajunsa säilyttäneet” pääsevät sairaalaan ja maksattavat sairautensa yhteiskunnalla. Hengityskoneessa voi elää ”vapaasti”. ”Pöpöjä pelkäävät” vilauttavat passiaan ja pääsevät minne haluavat.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Minä olen maksanut veroni ja tehnyt muutenkin osani. Minua ennen voit laittaa yhteiskunnan avun piiristä pois muutaman miljoonan ihmistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Minä olen maksanut veroni ja tehnyt muutenkin osani.” Nytkö siis olet päättänyt lopettaa vastuullisena kansalaisena olemisen ja aloittaa uuden villin ja vapaan elämän?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Maksan veroina tästä sekoilusta osani. Meillä kasvaa 5 tulevaa veronmaksajaa, jotka kärsivät aikuisten touhuja nyt ja tulevat maksamaan myös verorahoistansa tästä.

   Sotakorvaukset olivat 5 mrd, pelkästään koronatestaukseen mennyt vuoden loppuun 2 mrd e.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   ”Nytkö siis olet päättänyt lopettaa vastuullisena kansalaisena olemisen ja aloittaa uuden villin ja vapaan elämän?”

   Päinvastoin, vastuun taakka kasvaa koko ajan tässä vastuunpakoilijoiden luvatussa aikakaudessa

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Sotakorvaukset olivat 5 mrd, pelkästään koronatestaukseen mennyt vuoden loppuun 2 mrd e.” Nämä miljardit eivät ole keskenään verrattavissa ilman tietoa rahan arvon muutoksista.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Rokottamattmuus on vastuunpakolua. Mutta voi olla, että rokotuksista kieltäytyvät eivät pysty niin suureen vastuuseen. Siinä kun ajatellaan enemmän muita kuin omaa napaa. Mitä kauemmin tämä kestää, sitä enemmän jokainen maksaa tulevaisuudessa vroja.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Maija Mäkelä sanoo:

   Täällähän löytyy lisää samanmielisiä. Joni Toivonen väitti, ettei kommentoijista kukaan todella välitä lähimmäisistään vaan ainoastaan tuijottaa omaan napaansa. Mietin, että millainen ihminen hän itse on ja millaisessa ympäristössä hän oikein elää:

   ” Tuskin kukaan on oikeasti kiinnostunut tuntemattomien ihmisten auttamisesta. Tätä tukee arkihavinnot. Tekopyhää touhua kaikki tyynni.”

   Luulenpa, että meistä rokotetuista hyvin suuri osa on nimenomaan ajatellut lähimmäisiään enemmänkin kuin itseään. Eikä vain ainoastaan tulevien verojen takia.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Se on aika helppo ja halpa tapa olla ”hyvä ihminen”. Uhrimieltä ei tarvita. Tosiaan sadat maskipäät ohittivat imeisessä avun tarpeessa olevan vnahuksen. Hekö ajattelivat muita?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Tosiaan sadat maskipäät ohittivat ilmeisessä avun tarpeessa olevan vanhuksen.” Tämä on tunteenomainen purkaus; kerropa asiallinen kuvaus tilanteesta. ’Sadat maskipäät’ ei sellaiseen tyyliin sovi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Joni Toivonen sanoo:

   Enpä viitsi ruokkia sinua enempää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   ”Enpä viitsi ruokkia sinua enempää.” Kovin on tarjoilusi ravintoarvo ollut vähäistä tähänkin asti.

   Ilmoita asiaton kommentti