Kolmikon pyhyys

Korkeasti kunnioittamani Uruguain apostoli puhui ”kahden kokouksesta”.  Kokous ei siis tapahdu kahden aikaan päivällä eikä yöllä vaan tarkoittaa kokousta vaimon kanssa. Sellainen on tärkeä hengelliseen työhön osallistuvalle. Valtakirja häneltä on Jumalan valtakirjasta seuraava ja sitten tulevat maalliset virkaan nimittämiset. Maallisiahan ne nimitykset ovat, joita suoritetaan verokirjalla vaikka siinä olisi hengellinenkin osia.

Me aina joskus innostumme vaimon kanssa keskustelemaan korkeamman teologian mukaan, vaikka olemme täysin oppimattomia tällä alalla. Kalastajiakaan emme ole, koska vaimoni ei pystyu ottamaan kalaa koukusta eikä laittamaan uutta matoa, koska ne ilmeisesti kärsivät. Minä taasen mentin isomman innostukseni, kun syötin uistimen hauelle ilman peruketta. Siihen aikaan ne eivät olleet yleistyneet vielä. Minä en siis syönyt haukea eikä hauki mitään sen jälkeen, vieläkin on syyllinen olo.

Eräänä päivänä vaimoni ilmoitti minulle vakavan totuuden. Hän oli ollut Herran edessä ja saanut asian, jota vieläkin ihmettelen. En yksilöi tarkemmin, mutta sana oli tällainen: Pyhä Kolmiyhteys on korvattu uudella! Uusi on seuraava: Tiede, humanismi ja vääränlainen tasa-arvo! Olin kummissani! Olen sitten tätä asiaa työstänyt mielessäni pitkän aikaa ja asia on alkanut seljetä. Tiede antaa paljon parempaa varmuutta asioiden ajatteluun kuin Jumalan sana. Humanismi käsittelee ihmistä paljon hienommin kuin Jumalan sana. Tasa-arvo antaa ihmiselle tasavertaisen aseman niin, että ei tarvitse ottaa huomioon Jumalan sanaa.

Monet asiat ovat juontuneet Luomisjärjestyksestä. Yön ja päivän vaihtelu. Yö on tarkoitettu levon ajaksi, mutta yökerhotoiminta toteuttaa Sanaa kirjaimellisesti: Jotka juopuvat… Jumala sanoi, että kuusi päivää on työnteolle ja seitsemäs levolle ja Hänen läsnäololleen. Nykyisin on viisi päivää työtä eikä yhtään sabattia. Jos on viimeinen tuomio, täällä on vissiin syytä kirjoittaa varauksin, niin mistä nykytiedon mukaan tuomitaan?  Nainen tuli kirkkoon ja ette häntä pukeneet tai puitte albaan? Tai vietitte jumalanpalveluksen härkäparissa. Minulla on viisas ja sitkeä vaimo. Ilman häntä en olisi mitään. En siis halveksi naista, mutta mutta. Paavali oli ikävä ihminen pitäisikö häntä tukistaa tai ainakin antaa luunappi. En siis ole sovinisti, koska säälin aikoinaan naapurissa käsipelillä asfalttitöitä tekeviä naisia  tai sitä, joka kiersi hiilikasaa ympäri mantteli päällä ja kivääri olalla.

Kirjoittaja

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.