Kolme taistelua vapaudesta – kunnia Ukrainalle

Vakaat hyvinvoinnin olot näyttävät aiheuttavan myös älyllistä hämmennystä, ainakin siinä suhteessa, että valtiollisen itsenäisyyden ja vapauden arvo hämärtyy.

Olen aktiivisesti seurannut kolmea hyvin erilaista vapaustaistelua.

Finding Freedom, vapauden löytäminen

Tämä on kirjan otsikko. Se kertoo yhden maailman etuoikeutumman ihmisen ”vapaustaistelusta”, Britannian prinssi Harrysta ja hänen vaimostaan.

Jo kirjan otsikko on loukkaus satoja miljoonia ilman poliittista, taloudellista tai uskonnollista vapautta eläviä ihmisiä vastaan.

Prinssin etuoikeutettu elämä palatseissa, mahdollisuudet ilman opiskelua, ammattia, omaa lahjakkuutta, taloushuolia tai työntekoa tehdä mitä vain ja nauttia, niin halutessaan, kaikesta parhaasta mitä ihmiskunta on saanut aikaan – tämä olikin kamalaa orjuutta ja sortoa, josta piti vapautua. Tämän hän ymmärsi tavattuaan vaimonsa, amerikkalaisen kaapelitvnäyttelijättären.

Ainoa oikea ansio, joka tällä prinssillä on, oli syntyminen brittien kuningasperheen jäseneksi.

Syntymälahjaksi saatuja etuoikeuksia paettiin Kaliforniaan. Siellä on yritetty ansaita rahaa halventamalla brittiläistä yhteiskuntaa, brittien perustuslaillista monarkiaa ja prinssi Harryn omaa perhettä. Ilman minkään alan oikeaa asiantuntemusta, mutta viihdemedian sivuntäytteeksi, esiinnytään woke-guruina ja mielenterveyslähettiläinä, ja mediaa hyödyntäen, median uhreina.

Että tällainen vapaustaistelu. Prinssi Harryn mukaan kaikki on muiden syytä, ”muut” omasta perheestä alkaen, ovat syyllisiä ja mitään omaa vastuuta ei ole.

Vapaus vai oikeudet Suomessa?

Suomessa mölymystön puheessa itsenäisyyden ja vapauden arvo on kateissa. Vakaa, useiden sukupolvien rakentama oikeusvaltio on kasvattanut joukon maailmantuskaa potevia yksilöitä, joita eivät kiinnosta yhteiskunnalliset velvollisuudet, vaan ”minän” oikeudet.

Vapaus on puhetta vain ”minun” oikeuksistani, egovapautta. Uhriutumista ja sometaisteluja. Toisten suomalaisten demonisoimista. Oikeutta päättää biologiatieteestä välittämättä sukupuolensa. Rasismia ja kolonialismia, joista suomalaistenkin pitäisi kokea – vaikkei tällaista olisi ollutkaan olemassa – kollektiivista syyllisyyttä.

Naisiakin kuulemma paha naisvihaa uhkuva patriarkaatti sortaa kamalasti. Jos joku ei pidä jostakin, sen ääneen sanominen on vihapuhetta, rikos, samoin kuin Raamatun siteeraaminen.

Jos joku pahoittaa mielensä, jotain hyvin kamalaa on muka tapahtunut ja muiden pitää pyytää syväanteeksi perimmiltään sitä, että joku siis on pahoittanut mielensä eikä tolkullisen aikuisen tavoin kestä toisinajattelevia tai toisinuskovia ihmisiä.

Ihmisarvo, yleinen länsimaissa keksitty ihmiarvo, on tulkittu siten, että kaikki ihmisen tällä planeetalla ovat samanlaisia.

Että kuin jokin sotalordimurhaajaaja tai sodanaloittaja olisi ”ihmisarvoltaan” yhtä arvokas kuin vaikkapa meikäläinen koulunsakäynyt ja kutsumuksesta lasten opettajaksi ja sivistäjäksi ryhtynyt opettaja?

Suomalainen nykyinen vapaustaistelu on jotain kummallista taistelua toisia suomalaisia vastaan. Ulkomailta omaksuttua intersektionaalista feminismiä, siis tämän saman liikehdinnän teoreettisesti tuomitsevaa kulttuurista omimista ilmentävää toimintaa, Suomen miehiä ja oikeusvaltiotamme vastaan, pidetään ihan oikeutettuna. Omien traumojen, ongelmien ja alemuudentunteiden projisoimista muiden syyksi – syyllinen on aina joku muu.

Ukraina

Ukrainassa juuri nyt taistellaan Venäjän diktatuurin maahanhyökkäystä vastaan.

Siellä miehet, nuo intersektionaalisen feminismin viholliset, oikeasti taistelevat itsenäisyyden, demokratian, vapauden, naisten ja lasten elämän ja turvallisuuden puolesta diktatuuria vastaan.

Toisin kuin globaalia maailmantuskaa potevat ajatelevat, missä on länsimaisen sivistyksen ja demokratian turva, kun sotalordi hyökkää? Se on – näin vain ihmisten elämänmuodossa on Thermopylain solasta alkaen – elämänmuotoamme puolustavien miesten ja joidenkin siihen kykenevien naisten harteilla.

Hajoavan imperiumin peto loppukouristuksissaan riuhtoo, kouristelee ja kouristuksillaan vahgingoittaa lähellään olevia. Ja kertoo, että kaikki mitä tapahtuu on muka muiden kuten Ukrainan syytä. Mitä silloin pitää tehdä?

Kristillinen toisen posken kääntäminen ei tuhoavan valloittajan edessä johda mihinkään.

Kristinuskon syntyaikana demokratiaa ei ollut olemassa. Paavalikin opetti orjia tyytymään asemaansa.

Kehitys kehittyy ja nyt ajattelemme, ettei kenenkään tarvitse olla toisen orja.

Oikea vapaus ei ole istumista kalifornialaisessa kartanossa, ei minäprojektia tai irrationaalista miesvihaa Suomessa, vaan vapauden, oikeudenmukaisien lakien, yhteiskunnan ja itsenäisyyden päivittäistä puolustamista.

Kunnia Ukrainalle.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
 1. Luukkanen
  ”Hajoavan imperiumin peto loppukouristuksissaan riuhtoo, kouristelee ja kouristuksillaan vahgingoittaa lähellään olevia.”

  Tämä on jo pitkään ollut Lännen tavoite, ja onhan Länsi jo hajottanut Irakin ja Syyrian, ja Libyassa Nato kävi pommittamassa, Suomikin oli hyvin halukas mukaan Libyan hajottamiseen.
  Uskonnollisesti Venäjää on pidetty petona niin kauan kuin minä muistan, se on siis uskonnollinen käsite, joka on aivopesty kristikansalle yhtä voimakkaasti kuin helvetin pelko. Johtuu Neuvostoliiton ajasta, ja Gagarinin avaruuslennosta, jolloin syntyi lentävä lause, ’Nyt pidetään jumaluusopille lähtiäistanssiaiset’ Avaruudessa kun ei näkynyt jumalaa.

  Venäjälle on asetettu tuon tuostakin kostoksi pakotteita, milloin mistäkin tekosyystä, juuri siksi, että sen talous hajoaisi, ja ihmiset kääntyisivät presidenttiä vastaan ja koko maa menisi kaaokseen. Kannattaisi miettiä niitä pakolaisvirtoja. Jos maa on tottunut vahvaan johtajaan, sen on mahdotonta organisoitua hetkessä uuteen muottiin, se voi lähteä liikkeelle suurin joukoin ja ehkä myös asein. Siitä ei hyvä seuraa. Pysyköön siis Putin paikallaan.

  Meillä on taipumus kristillisesti löytää peto aina itsemme ulkopuolelta, mutta nyt Ukrainassa molemmat puolet ovat kristillisiä. Kristityt voivat siis sotia toisiaan vastaan, ja varmasti myös ne maat, jotka ovat Natossa, voivat sotia toisiaan vastaan, koska kristitytkin voivat.

  Minua kiinnostaisi se, että miksi Itä-Ukrainassa ihmiset puhuvat venäjää, onko alue joskus kuulunut Venäjään ja Kasakat ovat sen vallanneet, vaikka eivät voi sietää venäjän kieltä. Kielikiista on suurin tekijä Ukrainan kriisisssä.

 2. Vuosi sitten Hesari on kirjoittanut Ukrainan äärioikeistosta.,

  ” Sodan myötä ääri­oikeisto on saanut vahvan jalansijan Ukrainassa: ”Maltilliset ihmiset voivat ajatella, että on hyvä kun on kovia jätkiä”, sanoo tutkija ”

  ”VENÄJÄN valtiollinen uutistoimisto Tass julkaisi perjantaina uutisen, jonka mukaan turvallisuuspalvelu FSB oli pidättänyt 14 ukrainalaisen uusnatsijärjestön MKU:n jäsentä. FSB:n tiedotteeseen perustuvan uutisen mukaan ryhmä on suunnitellut terrori-iskua Venäjällä ja sen hallusta on löytynyt natsikirjallisuutta, terä- ja tuliaseita ja räjähteitä. ”

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007873279.html

  RAUHANPUOLUSTAJAT 2021
  Ukrainan äärioikeisto toimii valtion rakenteissa.

  ”Ukrainan äärioikeiston lisääntyvä väkivalta ei juurikaan näy suomalaisissa tiedotusvälineissä. Suomalaismedialle on ilmeisen vaikea tunnistaa ja myöntää Ukrainan sisäinen konflikti. Itä-Ukrainan tilanteeseen keskittyneessä uutisoinnissa ei yleensä nouse esiin muuta kuin Venäjän sekaantuminen maan asioihin. Ukrainan sisäinen konflikti jää tämän tarinan varjoon. Onko kyseessä tietoinen valinta, sattuma vai tietämättömyys? Pelottaako toimittajia tarttua aiheeseen pelosta tulla syytetyksi putinisteiksi?”

  ”Puolue on yrittänyt karistaa uusnatsileimaa itsestään, ja puoluejohtaja Andrii Biletski on viime vuodet välttänyt puhumasta avoimesti valkoisesta ylivallasta. Vielä viime vuosikymmenen alkupuoliskolla hän kutsui valkoisen rodun edustajia ”lopulliseen ristiretkeen semiittien (juutalaisten) johtamia ali-ihmisiä vastaan”.

  ” Koronapandemia ei ole hillinnyt äärioikeiston väkivaltaa
  Azov ei ole Ukrainan ainoa äärioikeistolainen ryhmä, mutta tällä hetkellä suurin ja vaikutusvaltaisin. Sillä arvioidaan olevan 20 000 jäsentä ja se on ääriryhmistä ainoa, jolla on virallinen asema osana kansalliskaartia (1500 taistelijan vahvasti aseistettu Azovan pataljoona) ja avustava rooli poliisivoimissa.”

  ”Raportin mukaan poliittisen väkivallan varjossa äärioikeisto pyrkii uhkailemalla vaientamaan vastustajinaan pitämiä ihmisiä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja oppilaitoksissa. Oman osansa väkivallasta saavat Ukrainan lukuisten etnisten vähemmistöjen edustajat. Äärioikeistolaisryhmä hyökkäsi vuonna 2018 kahteen otteeseen täysin avoimesti romanien leiriä vastaan Kiovassa ja tuhosi sen täysin. Poliisi ei puuttunut tapahtumiin.”

  https://rauhanpuolustajat.org/ukrainan-aarioikeisto-toimii-valtion-rakenteissa/

  • Minusta tämä Putinin trolli olisi syytä hiljentää. Turha antaa tilaa sotapropagandalle. Jos näitä ei poisteta, niin samalla tuetaan Venäjän hyökkäystä.

  • Tämä ”äärioikeisto” on Venäjän organisoimaa ja rahoittamaa vaikuttamista. On pelkästää lapsellista uskoa, että mikään on sellaista kuin vasemmiston fantasioissa luullaan.

   ”Rauhanpuolustajat” on venäläisiä myötäileva, aikanaan kommunistien perustama organisaatio, jonka perurstehtävä on Suomen järkyttäminen ja muu vaikuttaminen Venäjän hyväksi.

 3. Leo Tihinen
  ” En epäile, etteikö Ukrainassa ja jopa sen hallinnossakin olisi äärioikeistolaisia, mutta eihän se oikeuta ketään hyökkäämään maahan. ”

  Ei varmaankaan, asiatuntijat sanovatkin Ukrainaa eurooppalaisen demokratian kärkimaaksi. Demokratia saa nyt uuden merkityksen. Pitää lähettää aseita lisää, etteivät ’ kovat jätkät’ maailmasta katoa.

  Jos Putin puhuu natseista, sen voi aina kuitata sillä, että ainahan se Putin valehtelee.

  • Putin valehtelee aina. Ukrainalla on vapailla valleilla valittu johto. Maan presidentti on juutalainen, joten tuskin on kyse natsista. Tämä valheita levittävä Putinin trolli on syytä vaientaa.

  • Tarja Parkkila

   En halua keskustella siitä, että valehteleeko Putin, sillä en sitä varmuudella tiedä. Sen kuitenkin tiedän, että Venäjän johtajana hän on rikkonut kansainvälistä oikeutta hyökkäämällä sotajoukoillaan Ukrainaan. Toivon, että putinin sotakoneisto epäonnistuu pyrkimyksissään.

   Vastaa Tarja kysymykseeni, että eikö Rauhanpuolustajien pitäisi puolustaa rauhaa? Ajatteletko vielä kuten monet vasemmistolaiset Suomessa 1960-1970 luvuilla, että Neuvostoliiton (nykyisen Venäjän edeltäjä) aseet ovat rauhanaseita ja USA:n aseet ovat sota-aseita. Presidentti Kekkonen sanoi muistaakseni, että me (suomalaiset) olemme rauhan puolella sotaa vastaan.

   Minä en ymmärrä kommenttiasi: ”Demokratia saa nyt uuden merkityksen. Pitää lähettää aseita lisää, etteivät ’ kovat jätkät’ maailmasta katoa.” Minun mielestä demokratia ei saa uusia merkityksiä kävipä tässä sodassa miten tahansa.

 4. Valehteleeko myös Helsingin sanomat, jos luitte sen ensimmäisen linkin. Vai onko sekin Putin trolli. Minä olen antanut teille taustoja, eivät ne ole minun keksintöä.

  Meillä tuntuu miehet ja naisetkin, asiantuntijat, jopa valtionjohto kihisevän niin suurta kiukkua, että he ovat päättäneet meidän puolesta järjestää meille miten kurjat olot tahansa, vain siksi, että saavat kostaa Venäjälle. Hyvin pitkäaikainen patoutuma purkautuu ja jäljet voivat olla katastrofaaliset kaikkialla. Ei voi mitään, meidän väellä on niin korkea moraali, ne voivat järjestää pakotteita myös omille. Minua ei kiinnosta maksaa mistään mitä en ole tehnyt. JOs joku ei ymmärtänyt mitä tarkoitin, niin, tarkoitin sitä, että Venäjälle asetetut pakotteen osuvat omaan nilkkaan.

  Onko se teistä maanPuolesta, Suomen puolesta, vai EU:n mieliksi olemista. Oltiin me myös Saksan puolella aikoinaan, eikä siinä kovin hyvin käynyt.

  ———————————

 5. Leo Tihinen
  ”Vastaa Tarja kysymykseeni, että eikö Rauhanpuolustajien pitäisi puolustaa rauhaa? Ajatteletko vielä kuten monet vasemmistolaiset Suomessa 1960-1970 luvuilla, että Neuvostoliiton (nykyisen Venäjän edeltäjä) aseet ovat rauhanaseita ja USA:n aseet ovat sota-aseita. Presidentti Kekkonen sanoi muistaakseni, että me (suomalaiset) olemme rauhan puolella sotaa vastaan. ”

  Enemmän minä olen vasemmistolainen, kuin jotain muuta, en ole rikas,en omista maata, enkä metsää, siksi olenkin Itä-Ukrainan Maatuskojen ja Baabuskojen kotien puolesta, he ovat joutuneet niistä lähtemään jo kauan sitten. Hallitus vei heiltä kaikki avustuksetkin muutamia vuosia sitten, mutta se ei kiinnostanut ketään. Kukaan muu ei auttanut kuin Venäjä.
  Vähemmintöilläkin pitää olla oikeuksia.

  Kenellä on sodan aseet ja kenellä rauhan aseet ? Se kuule riippu aina siitä, kuka puhuu, onko puhuja lännestä vai idästä. Omat ovat aina, tietysti, rauhan aseita.

  ” Eikö Rauhanpuolustajien pitäisi puolustaa rauhaa ”

  Gandhi sanoi; ” Rauhaan ei ole tietä, rauha itsessään on tie”. Ja raamatussa sanotaan, että ”Rauhan teitä he eivät tunne.”
  Se on siis ikiaikainen ongelma tällä tiellä, että sitä ei tunneta, eikä haluta tuntea, koska Rauha on tylsää, se ei ole jännää.
  Me naiset tietysti passiiviisina ja flegmaattisina olentoina, haluamme vain makoilla koivun alla ja katsella pilviä.

 6. Tarja Parkkila

  En minäkään ole rikas, en omista maata, enkä metsää. En ole Itä-Ukrainan Maatuskoja ja Baabuskoja vastaan. Kuitenkin ajattelen, että Vladimir Putinin pyrkimykset palauttaa Venäjän valta Ukrainaan ja muihin entisiin neuvostovaltioihin on tämän tragedian syy.

  Kaikista kommenteistasi paljastuu asenteesi, että Putin tekee oikein ja me länsimaalaiset, joiden ”sydän sykkii” Ukrainan puolesta, olemme väärässä. Kiitos keskustelusta.

  • Leo Tihinen

   Niin, minä en ola laumasielu, olen oman tieni kulkija, yksin. Minua ei ole helppo manipuloida barrikaadeille minkään asian tähden, tai puolesta, tai suosion tai tykkäys klikkauksien tähden.

   Kommenteistani paljastuu mitä paljastuu, ja useimmiten sellaista, jota kukaan ei halua nähdä, ja siksi minulla on enimmäkseen vihamiehiä. Tämä koskee myös uskontoihin ja Raamattuun liittyviä asioita, joissa olen paljonkin esittänyt eriviä mielipiteitä, naisnäkökulmaa.

   Ei ole olemassa vain yhtä totuutta missään asiassa, ja varsinkin sotaisissa asioissa on aina kaksi osapuolta. Yleensä ihmiset menevät laumana mediasta saadun, hetkessä elävän tiedon varassa, mutta mikään ei syty yks’kaks’ vaan on seuraus jostakin jo aikaisemmin tapahtuneesta.

   Ja sodalla Ukrainassa on jo vuosia kestävä historia.

  • Tarja kirjoittaa; ”JOs joku ei ymmärtänyt mitä tarkoitin, niin, tarkoitin sitä, että Venäjälle asetetut pakotteen osuvat omaan nilkkaan.”

   Entä sitten. Pakotteet on hyvä viesti. Putinin perusteet hyökkäykselle ovat huonot. En itse ymmärrä niitä. Krimin miehitys oli jo aikoinaan samaa tasoa. Osaatko Tarja sanoa miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.

 7. Prinssi Harry oli pieni, kun äiti kuoli. Isä, kuten muukaan kuninkaallinen perhe ei osannut tukea. Hän eli koko nuoruutensa äidistä kirjoitettujen valheiden ja elokuvien ympäröimänä. Hänen isäänsä arvuuteltiin. Hän ei tiennyt, mitä uskoa. Hänen jokaista liikettään seurattiin. Megan on kärsinyt rasismista. Oma isä on myynyt kirjeitä lehdille.

  Naisviha on totta. Raiskaukset lisääntyvät. Bedofiileilla voi olla satoja lapsiuhreja. Hesarissa kerrottiin syömishäiriöisestä ja sauvoilla liikkuvasta tytöstä, joka karkasi sairaalasta. Matkalla hänet raiskattiin.

  Jos itsellä on mennyt hyvin, ei pidä luulla, että muillakin.

  Putin on patologinen valehtelija ja psykopaatti, joka tappaa myös oman maan erimielisiä. Hän on myös vainoharhainen, joka pelkää syödessään myrkytystä. Hän on valjastanut myös kirkon ajamaan omaa etuaan. Hän pitää lähipiirinsä hiljaisena rahalla. Siis aito diktaattori. Hän tappaa Ukrainassa ”natseja, narkomaaneja, homoja” ja muita ali-ihmisiä (niin kuin ne hänelle kuuluisivat). Ihmettelen, että hän saa olla hengissä. Toivottavasti sortuu omaan miekkaansa.

 8. Sami Paajanen
  ”Osaatko sanoa miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan. ”

  Lue ne kommentit ja avaa ne linkit, jotka siellä ylempänä on. Jos ei senkään jälkeen selviä, on minun turha toistaa asioita.

  Mutta sanotaan vielä lisäyksenä, että ”Hyvä paimen pitää huolen omista lampaistaan,” vaikka maailma ei siitä pidä käytännössä, ainoastaan suloisena sanahelinänä. Jos lampaat ovat susien keskellä, ei paimen voi mennä heitä pelastamaan ilman miekkaa ja haupitsia. Kaikilla ei ole Jeesuksen tai Mooseksen ihmesauvaa.

  Eikä minulla ole mitään sitäkään vastaan, että ”aseet taotaan auroiksi ja miekat vesureiksi ”, kuten se apokalyptinen ilmoitus kuuluu. On siellä mennyt myös venäläisiä aseita, ja muitahan meille ei näytetäkään. Ukrainalla ei ole tappioita se on hyvin puolustustahtoinen, vaikka nuoret miehet seisovat rajalla hakemassa turvapaikkaa naapurimaista, ja heitä pitää pakottaa takaisin. Tää on niin tätä.

  Kahden valtion malli voisi olla tässä tapauksessa paras mahdollinen ratkaisu, Rauhan tieksi, koska sodan jälkeen ei voi odottaakkaan, että suhtautuminen venäjää puhuviin mitenkään paranisi. Muurin rakentaminen väliin olisi pelastus. En usko, että tämä sopii lännelle, koska se haluaa lähettää lisää aseita Ukrainalle, että sota kestäisi mahdollisimman kauan ja pakenevat nuoret miehet todella pääsisivät rajan taakse, josta ei ole paluuta.

  Se yleinen Lännen mielipide, ja kaikki se Venäjän vastainen probaganda mitä täällä tuotetaan, ja on tuotettu kymmeniä vuosia, on toki Ukrainan äärioikeistolle ollut mieluista kuultavaa. Ja koska tuntuu, että heillä on mielivaltainen valta ja joukkovoima, ei yksi Zelenskyi voi sille mitään, vaikka olisi kuinka jalomielisesti liikekannalla.

  Jos joku pystyy todistamaan, että Ukrainassa ei sorreta vähemmistöjä, mietin asiaa uudelleen. Mutta ei riitä se, että kerrotaan sen olevan vain Putinin valheita. Todennäköisesti joku tulee sanomaan, että eivät ihmsioikeusrikkomukset oikeuta hyökäämään maahan.
  Vastaan, että: ’Parempi kerta rytinä, kuin ikuinen kitinä.’

  • Tarja, sinulla näyttää olevan taistolaisia ikävä. No jos vasemmisto liiton ideologian on omaksunut siinä ei auta kuin kirkon synninpäästö. Niin vahva ideologinen harha voi olla, tulipa se sitten vasemmalta tai oikealta. Joka tapauksessa sinun harhasi näyttää olevan vasemman puoleinen pahuus.

 9. Sami Paajanen

  Se voi näyttää miltä tahansa olen ottanut itselleni roolin Mika Aaltoilan voimaa vastaan olevana vastavoimana. Hän odottaa vastavoimaa tulevaksi, hän puhuu häikäilemättömyydestä, minä olen se vastahäikäisy.
  Mutta asiaan.

  En ainakaan liputa Ukrainan oligarkkien ja äärioikeistolaisten pataljoonien puolesta, heillä on natsitunnuksetkin. Siellä on jäseniä myös pohjoismaista, ja lisää toivotaan. Mene mukaan, saat varmasti paljon tykkäyksiä kristilliseltä kirkolta ja seurakunnalta ja muulta oikeistolta, jopa Halla-aholta. Voit saada jopa kunniamitalin. Hiihtopipo päähän ja menoksi, Ukrainassa jaetaan aseita kenelle tahansa. Minä tietysti edustan pahuutta tässäkin kontekstissa. Kuinkas muuten, minä olen nainen.

  ”Azov-pataljoona on Itä-Ukrainan kriisin aikana 2014 muodostettu nykyään(2021) noin 1400 hengen suuruiseksi arvioitu palkka-armeija, joka ei toimi Ukrainan sisäministeriön alaisuudessa. Azov toimii kuten muutkin noin 30 yksityisrahoitteista pataljoonaa omista tukikohdistaan käsin Itä-Ukrainan separatisteja vastaan käydyssä operaatiossa.

  Pataljoonan sotilaita
  Pataljoona on leimattu lukuisissa tiedotusvälineissä äärioikeistolaiseksi tai fasistiseksi. Pataljoonaa komentaa äärioikeistolaisen Sosiaalinationalistisen kokouksen (Sotsial-natsionalna assambleja) SNA:n johtaja Andrii Biletski ja pataljoonan tunnukseen on kuvattu sudenkoukkukuvio, joka yleensä liitetään natsisymboliikkaan. ”

  Siis 30 yksityisrahoitteista pataljoonaa. On selvää, että rahoittaja omistaa pataljoonan, ja se tottelee rahoittajaansa, ei Valtion johtoa, paitsi jos rahoittaja omistaa myös Valtion. Kaiken saa rahalla. Tämä selittää myös sen, että hyvin paljon nuoria miehiä näyttää haluavan maasta pois, he eivät todennäköisesti halua liittyä näihin miljonäärien omistamiin pataljooniin. Länsi ei aseta näille miljonääreille mitään pakotteita, koska ne nuoleskelevat länttä ja saavat näin valtansa vahvistuksen ja tuen länneltä. Ja varsinkin rahaa.

  ”Yksi kuuluisimpia ulkomaalaisia on ruotsalainen uusnatsi Mikael Skillt, joka on taistellut helmikuusta 2014 tiedusteluryhmän johtajana ja tarkka-ampujana ja omien sanojensa mukaan tappanut marraskuun 2014 alkuun mennessä 150 separatistia. BBC on kertonut että separatistit ovat luvanneet Skilltin tappajalle 7 000 dollarin palkkion. Skilltin oman haastattelun mukaan hän on miljoonan dollarin arvoinen.”

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Azov-pataljoona

  Sinne vaan sitten.

  • Kiitos Tarja, sinulla on paljon sellaista tietoa, josta olen tietämätön. Tälläistä tietoa tarvitaan. Vasemmistolaiset sympatiat, mitä arvioin sinun edustavan ja leimasin sinut liian hätäinen perustein, voit unohtaa. Krimin valloituksesta tämä ilmeisesti alkoi, itsenäisestä maasta lohkaistiin pala. Nyt lohkee isompi pala, hyökkäys jatkuu. Separisti alueetkin muuten kuuluvat Ukrainalle. Jos Venäjä ei olisi aloittanut Krimin valloitusta tilanne ei tänään olisi se mikä on.

Kirjoittaja

Luukkanen Tarja-Liisa
Luukkanen Tarja-Liisa
Teologian ja historian tohtori, dosentti sekä oppi- ja aatehistorian tohtori, joka kirjoittaa uskonnon, politiikan ja yhteiskunnan globaaleista ja suomalaisista ilmiöistä.