Klassinen kristinusko

Ainoa oikea pelastava usko on klassinen kristinusko.

Veljet, minä johdatan teidät tuntemaan sen evankeliumin, jonka minä teille julistin, jonka te myöskin olette ottaneet vastaan ja jossa myös pysytte ja jonka kautta te myös pelastutte, jos pidätte siitä kiinni semmoisena, kuin minä sen teille julistin, ellette turhaan ole uskoneet. (1. Kor. 15:1-2)

Klassinen kristinusko

Mitä klassinen kristinusko on?

Mitä eroa on klassisella kristinuskolla ja liberaalisella Raamatun tulkinnalla?

Mikä merkitys Pyhällä Raamatulla on klassisessa kristinuskossa?

Miksi uskontunnustukset ovat tärkeitä mittareita klassisessa kristinuskossa?

Miksi uskomme kohde pitää olla Raamatun Jeesus Kristus?

Miksi on väärin (tai oikein) sanoa, että Jeesus kuoli ainoastaan häneen uskovien puolesta?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

    • Eikös Raamatun lainaaminen ole kieletty näistä keskusteluista. Toisaalta yritän kirjoittaa kansantajuisesti ja niin yksinkertaisesti, että Raamattua tuntematonkin voi ymmärtää. Sinä kuitenkin tunnet Sanan. Siitä ei ole sinulle silti mitään hyötyä. Joten turhahan minunkaan on sinua Raamatulla yrittää lyödä päähän. Sinä olet senverran notkea sissi, et varmasti luiskataisit heti alta pois.

    • Pekka, minun blogillani saa lainata meidän virallisista Raamatun käännöksistä. Itse suosin Bibliaa tai 33/38 käännöstä. Ainoastaan Jehovan todistajien ”raamatusta” lainatut jakeet poistuvat blogiltani.

Juha Heinilä
Juha Heinilä
Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.