Kirkolliset palvelut Kuten vain haluatte-periaatteella

Rakas lukija, oletko pettynyt oman uskonnollisen yhteisösi tarjontaan? Etkö tunne saavasi minkäänlaista vastinetta jäsenmaksurahoillesi? Eikö opetus tyydytä? Eivätkö opit kiinnosta? Aiotko äänestää jaloillasi?

Ei hätää, meiltä Kuten vain haluatte-kirkosta löydätte kaiken sen, mitä  ette muualta saa.  Tyytyväisyys taataan tai rahat takaisin! Mitä tulee opillisiin kysymyksiin, niin me otamme oppia vain ja ainoastaan liike-elämästä. Sinä, Asiakkaamme, olet kuningas, sanasi on lakimme. Täytämme toiveesi pienintäkin piirtoa myöten.

Jäsenmaksumme on liitetty järjestelmään, joka kerryttää bonusta mm. toimituksista. Järjestämme esimerkiksi leirejä, retkiä, bingoiltoja, karaoketilaisuuksia, tanssia sekä sinkkutapaamisia.

Kastetta varten meillä on Kasteen maailma-osastomme, jossa  on aikuisille iso uima-allas ja lapsille kahluuallas. Altaitten vesi on kuin linnun maitoa, 30-asteista.  Kastekaavasta on poistettu kaikki turha, kuten viittaukset perkeleeseen. Emme tahdo missään nimessä pelotella ketään. Päinvastoin, hemmotella haluamme.

Häähuoneistomme on valoisa ja avara, mutta kabinetit on hyvin äänieristetty toisistaan. Vihkikappelissamme ei ole ristejä, etteivät ne turhaan toisi raskasta tunnelmaa ilon juhlaan. Kynnystä tahtomiselle on madallettu poistamalla vihkikysymyksistä häiritsevä maininta vastoinkäymisistä. Jos salit eivät jostakin syystä täyty, voimme hakea lisää väkeä teiltä ja aitovieriltä.

Hautajaisissa omaiset voivat valita soitettavaksi ja laulettavaksi ihan mitä musiikkia tahansa. Sähköurut eivät ole ainoa soitin, vaan olemme varustautuneet myös harpuin, huiluin, kantelein ynnä sähkökitaroin ja rummuin.  Muistopuheen pitäjäksi voimme järjestää vaikkapa Tarja Halosen, Jari Sarasvuon tai Jori Mäntysalon. Itkijänaiset kuuluvat myös palveluihimme. Tuhkauksen suoritamme odottaessanne.

Yhteysateriamme eivät ole vertauskuvallisia vaan ihan kunnon aterioita, jotka meille valmistaa ravintolamme oma kokki. Juomavaihtoehtoja on lukuisia. Myös kesken aterian veden voi muuttaa viiniksi.

Koska olemme vasta aloittelemassa toimintaamme, otamme mieluusti palautetta vastaan. Uskomme kirkkokonseptiimme kuin pukki suuriin sarviinsa. Olemme mukana myös Facebookissa. Tykkää meistä, niin olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa ilmaiset hautajaiset.

Siukkiksia ilmaiseksi kaikille!

 

Bemböle 8.1.2014

Usko Hurskainen

Toimitusjohtaja

Kuten vain haluatte-kirkko

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Tämän bloginan innokkeena toimi seuraava Kotimaa24-uutinen:

https://www.kotimaa.fi/artikkeli/englannin-kirkko-poistaa-kasteesta-saatanan/

 

44 kommenttia

 • Hannu Kiuru sanoo:

  Tässä vähän uskonnollisuutta nälkäisen sielun ostoskoriin ja muutakin kuin leipää elämän pitopöytään?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vesa Ahlfors sanoo:

  Hannu Kiuru: ”Jäsenmaksumme on liitetty järjestelmään, joka kerryttää bonusta mm. Toimituksista. Järjestämme mm. leirejä, retkiä, bingoiltoja, karaoketilaisuuksia, tanssia sekä sinkkutapaamisia”

  Annetaankohan mahdollisesti se bonuskortti jo nykyisin sen vastasynyntyneiden lapsikasteen yhteydessä? 🙂 Nokkela jäsenhankinta ja sitouttamissysteemi joka tapauksessa. Taitanevat ehkä mahdollisesti olla siellä K- ja S-ryhmässä siitä vähän kateellisia. Mene ja tiedä. 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Vesa: Niinhän se taitaa tänä päivänä olla, että ihminen on sen perään, mitä kulloinkin HALUAA. Häntä ei niinkään kiinnosta se, mitä hän oikeasti TARVITSEE.

   Lisäksi ihminen poimii rusinat pullasta, ottaa parhaat päältä, jättää loput. Toisaalta: Eikös tämä tule aika lähelle Paavalin ideaa kokeilla kaikki, pitää se, mikä on hyvää ja jättää pois se, mikä on pahaa?

   PS: Minulle tuo rusinoitten nyppiminen pullasta on vähän outo asia. Jos minä nyppisin rusinat, niin söisin kyllä pullan, en välttämättä rusinoita…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Hannu Kiuru: ” Häntä ei niinkään kiinnosta se, mitä hän oikeasti TARVITSEE..”

   Tämä on totta. Tosin on varsin usein helppoa nähdä mitä joku lähimmäinen tarvitsisi, mutta huomattavasti vaikeampaa vakuuttaa tämä siitä. Se tarpeen havaitseminen täytyykin mennä kohteen oman tietoisuuden ja tämän sisäiset vaikuttimet ja taipumukset sitten myös vaikuttavat tämän tekemiin valintoihin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Vesa: Joo, ja mainosammattilaisten käsittelyssä yksityinen ihminen on helppo saalis, massasuggestioita suinkaan unohtamatta. Vuosituhannen vaihteessa olin vuorotteluvapaalla ja tutkin silloin mielen ja kielen vaikutusta toisiinsa. Opiskelin NLP:tä, rentoututusmenetelmiä, hypnoosia sekä suoritin mainosalan ammattitutkinnon (copy writer). Ja lopputulemaksi vuodesta jäi, että kaikkein härskeimpiä keinoja käyttää mainonta. Se luo tarpeen vaikka tyhjästä ja tyydyttää sen myös. Ja konstit on monet, sanoi kissa, kun eukolla pöytää pyyhki.

   Syy siihen, miksi en tietoisesti käytä seurakuntatyössä em. taitojani, on se, että en tahdo myydä Jeesusta kuin halpaa makkaaa. Jumalan edessä meidän kaikkien tulee saada olla ilman erityisiä rooleja. Olemme Jumalan puhuteltavina, hänelle me emme voi antaa ohjeita…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Hannu Kiuru: ”Syy siihen, miksi en tietoisesti käytä seurakuntatyössä em. taitojani, on se, että en tahdo myydä Jeesusta kuin halpaa makkaaa.”

   Jeesus eräässä opetuksessaan: ”Tämä merkitsee ikuista elämää, että he hankkivat sinun tuntemustasi, ainoan tosi Jumalan, ja hänen tuntemustaan, jonka olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen.”

   Paavali Toisessa Korinttolaiskirjeessä: ”Sillä vaikka vaellammekin lihassa, me emme sodi lihan mukaan. 4 Sillä meidän sodankäyntiaseemme eivät ole lihallisia, vaan Jumalan avulla voimallisia kukistamaan linnoituksia. 5 Sillä me kukistamme järkeilyt ja kaiken korkean, mikä kohotetaan Jumalan tuntemusta vastaan, ja me vangitsemme jokaisen ajatuksen tehdäksemme sen tottelevaiseksi Kristukselle,..”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Vesa Ahlfors sanoo:

  Linkissä olevassa artikkelissa: ”Artikkeli: “Kastetoimituksessa on ennen tiedusteltu vanhempien ja kummien halua katua syntejään ja vastustaa saatanaa.”

  Jos on kyse Suomen tyyppisestä lapsikasteesta, niin eihän se vastasyntynyt ole vielä kovin paljon ehtinyt tehdä pahaa ja syntiä. Kasteessahan on Raamatunkin mukaan kysymys uskon omaksumisesta, antautumisesta Jumalan palvelukseen ja kääntymisestä pois vanhoista uskomuksista ja elämäntavoista. Kaikki tämä vain osoittaa sen lapsikasterituaalin eriskummallisuuksia ja epäloogisuutta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Aikuiskastettava voi tietysti puhua omasta puolestaan, mutta pienen lapsen puolesta noihin kysymyksiin ovat perinteisesti vastanneet vanhemmat ja kummit.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Hannu Kiuru: ”Aikuiskastettava voi tietysti puhua omasta puolestaan, mutta pienen lapsen puolesta noihin kysymyksiin ovat perinteisesti vastanneet vanhemmat ja kummit.”

   Raamattuhan ei puhu mitään vastasyntynyiden kastamisesta eikä sellaiseen kehoita. Kasteelle mentiin vasta kun oli omaksuttu usko itse henkilökohtaisesti.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Kun perheenpää kastettiin (heh, lystikäs sanonta!), niin samalla kastettiin myös koko perhekunta: puoliso, lapset, jopa palveluskunta.

   Mutta ei taas näihin jänkhäysasemiin, kiitos! 40 vuotta sitten Jehovan todistajien laulaminen suohon kiinnosti minua, ei enää.

   Ota mieluummin kantaa vaikka tuohon Kuten vain haluatte-periaatteeseen, pliis!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Hannu Kiuru: ”Kun perheenpää kastettiin (heh, lystikäs sanonta!), niin samalla kastettiin myös koko perhekunta: puoliso, lapset, jopa palveluskunta.”

   Parissa tapauksessa on kylläkin tälläinen maininta. Ei kuitenkaan sanota, että siinä olisi kastettu vastasyntyneitä. Olivat aivan ilmeisesti saaneet sen ”perheenpään” ohella opetusta Raamatun ja Jumalan sanomasta.

   Tämä on sopusoinnussa muiden kohtien kanssa, joissa selvästi ilmaistaan kasteelle mennyn vasta kun oli omaksuttu usko. Tekivät sen omasta tahdostaan, koska ”sydämen uskon” omaaminen pakottamisen kautta on mahdottomuus. Varsin rohkeaa tulkintaa, jos mainitsemallasi lauseella sanotaan sen todistavan vastasyntyneiden kasteen puolesta.

   Hannu Kiuru: ”40 vuotta sitten Jehovan todistajien laulaminen suohon kiinnosti minua, ei enää.”

   Tunnut edistyvän. Myönteinen ja ilahduttava havainto.

   Hannu Kiuru: ”Ota mieluummin kantaa vaikka tuohon Kuten vain haluatte-periaatteeseen,..”

   Sellaiseen on syytä todellakin ottaa myös kantaa. Toisinaan saa kylläkin vaikutelman, että se periaate taitaa jo aika lailla vallita kirkon piirissä. Kukin saa uskoa ja selittää asioita kuten itse haluaa. Suhtautua Jumalan periaatteisiin ja lakeihin vähän samaan tyyliin. Pitää Raamattua Jumalan henkeyttämänä Sanana, tai sitten päinvastoin. jne. Tämä on siis vaikutelma jonka helposti saa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Hannu Kiuru: ”Kun perheenpää kastettiin (heh, lystikäs sanonta!),..

   Sopisikohan siihen se nykyajan muoti-ilmaisu: ”Sukupuolineutraali sana”? Tiettävästihän nykyään mieskin joissain tapauksissa saattaa olla se ”perheenpää.” Mene ja tiedä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tom Saarikoski sanoo:

   Vesa: ”Toisinaan saa kylläkin vaikutelman, että se periaate taitaa jo aika lailla vallita kirkon piirissä. Kukin saa uskoa ja selittää asioita kuten itse haluaa. Suhtautua Jumalan periaatteisiin ja lakeihin vähän samaan tyyliin.”

   Niin, Jehovan todistajillahan se menee niin että kunkin pitää uskoa ja selittää asioita prikulleen kuten HALLINTOELIN haluaa. Suhtautuminen Jumalan periaatteisiin ja lakeihin riippuu HALLINTOELIMEN tulkinnasta.

   Hallintoelin taas koostuu pelkistä ihmisistä. Jehovan todistajat siis palvovat omia johtajiaan Jumalan sanana. Samalla tavallahan hallintoelimen sanan tulee suhtautua. Sitä ei saa kritisoida millään tavalla, koskaan, ikinä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaija Karvinen sanoo:

  Parahin Usko Hurskainen. Ilmaiset hautajaiset arvontapalkintona on niin houkutteleva tarjous, että olen alkanut harkita aivan vakavissani Facebookiin kirjautumista. Tosin ihmettelen, miksi arvontan osallistumisen ehtona on moinen toimenpide. Ettei kirjautumiseni mene turhaan, haluan tiedustella mahdollisista hautajaisjrjestelyistä. Musiikiksi harkitsen tuttua kansanlaulua: ”En minä kauan viivy, täällä outojen seurassa. Kohtahan kasvaa se katajapensas mun hautani reunalla.” Koska hyvin tuntemallasi Ruttopuiston Rovastilla on jo valmiina noin puolet minulle kirjoitetusta hautajaispuheesta (löytyy koneeltani), hänen on helppo valmistautua hoitamaan pidettävät puheet. Ystävällisesti Rauha Taivainen kireäpipoisten alaosaston vastaava ohjaaja

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Lauri K E Levanto sanoo:

  ”Ja konstit on monet, sanoi kissa, kun eukolla pöytää pyyhki.”

  Pieni sivuhuomautus, nykysuomeksi tuo on; ”Aikansa kutakin sano kissa kun eukolla pöytää pyyhki”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • May Roth-Edelmann sanoo:

  Vähän menee bembööleen tämä. Ikään kuin alta lipan pannaan kaikkia paitsi niitä 28 mummoa ja kolmea pappaa, jotka sunnuntaisin täyttävät kalliit kirkkomme puolivälistä takapenkkiin ja heitä palvelee mahdollisesti kaksi pappia, kanttori ja suntio ja koko systeemi lämmitetään sopivaksi.

  Kuka on ketäkin varten? Seurakunta on jokaista kirkollisveronsa maksavaa varten ja myös kaikkia maksamattomia varten.

  Tilaisuuksiin, jonne ihmiset tulevat suurin joukoin on panostettava kybällä, siis kasteisiin, vihkimisiin, siunaamisiin ja konfirmaatioihin. Eräs oman seurakuntani pappi kertoi hiljakkain olleensa kastekeskustelussa, jonka päätteeksi kastettavan isä sanoi että voisimmeko lopuksi laulaa jonkun tutun virren.

  Aikuiskasteet ovat upea juttu!

  Tavalliset kadun tallaajat ovat fiksuja. Ihmiset ajattelevat paljon enemmän kuin luullaan. Myös sitä mitä he tarvitsevat. Peesataan heitä kaikkialla missä liikutaan ja käydään vuoropuhelua, siis papit, kanttorit, suntiot ja me penkkikansa. Se on ainoa tapa jakaa leipää, rauhaa ja Taivaanvaloa. On sama missä se tapahtuu, vaikka siellä uimahallissa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Teemu Kakkuri sanoo:

  Minä ottaisin mielelläni Jori Mäntysalon puhumaan muistotilaisuuteeni. Ja vastaavasti voisin sanoa muutaman arvokkaan ajatuksen hänen hautajaisissaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Minä taas en katso tarvitsevani mitään puheita haudallani enkä myöskään mitään muistotilaisuuksia. Puheet ja keskustelut on siinä vaiheessa jo käyty valmiiksi. Jatko on kiinni vain ja ainoastaan Kaikkivaltiaasta Jumalasta JHWH/Jahve/Jehovasta. Onko ateisteilla mahdollisesti tähän verrattuna enemmän tarvetta ”muistorituaaleihin”?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Teemu ja Jori: Ottakaa ihmeessä osaa tuohon FB-kilpailuun, jossa voi voittaa…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Vesa: Hautajaisissa vainaja saa siunauksen, kaikki muu ohjelma on suunnattu saattoväelle.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jori Mäntysalo sanoo:

   Ai pihkura, liian vaikeaksi menisi puhua Teemun hautajaisissa.

   Vähän niinkuin kukkapuskaa itse tekisi haudalle vietäväksi, ja tietäisi vainajan olleen joku kukkiensidonnan suomenmestari.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Jori, ei se puhuminen ole Teemulle yhtään helpompi asia niissä sinunkaan hautajaisissasi, joihin hän vastavuoroisesti lupasi tulla.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jori Mäntysalo sanoo:

   Teemu minun hautajaisiini? Ei suinkaan kehtaa semmoista ajatella, kyllä tämmöiselle tavalliselle riittää tavallinen puhuja.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Jori Mäntysalo: ”Ai pihkura, liian vaikeaksi menisi puhua Teemun hautajaisissa2

   Toistat vain joitain vanhoja sanontoja tai fraaseja tyyliin: Hän taisteli loppuun saakka, mutta kaatui lopulta saappaat jalasa ja potkaisi tyhjää. Raamatusta voisit siteerata lausetta: ”Maasta sinä olet tullut ja maaksi olet taas tuleva.” Entinen jalkapalloilija Kai Pahlman toivoi haudallaan sanottavan: Eli aikansa paitsiossa kunnes lopulta potkaisi tyhjää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Kiitos Hannu Kiuru, hyvä blogi!

  Vähän väsyttävälle Vesa Ahlforsille vain pari sanaa. Te hoidatte hommanne johtomiesten mielen mukaan, miten milloinkin sattuu historian kulussa sopimaan, olen huomannut. Jos ei vuosiluku liikkeen ennustukselle natsaa niin senkun vaihdetaan jne.

  Mitä lapsikasteeseen tulee niin se perisynti ei kai kuulu jehovalaisten repertuaariin, joten se siitä. Ja kuten Raamatusta luemme, perheen pomon mukana kastettiin koko jengi.

  Tyypillisesti jehovalaisena kirjoitat ”Parissa tapauksessa on kylläkin tälläinen maininta. Ei kuitenkaan sanota, että siinä olisi kastettu vastasyntyneitä.” Kuule, juuri tämän takia harva viitsii teikäläisten kanssa jankata. Joten annetaan olla. Mutta jatka sinä vain kirjoittelua.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Tarja, you are welcome! 😉

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Tarja Aarnio: ”Mitä lapsikasteeseen tulee niin se perisynti ei kai kuulu jehovalaisten repertuaariin, joten se siitä.”

   ”Perisynti kuuluu Raamatun opetuksiin ja sitä vartenhan me myöskin tarvitsemme Kristuksen lunnaita/sovitusta.

   Ps. arvoisa Tuula Aarnio. Jehova on Jumalan nimi. Esiintyi siinä muodossa myös jo ensimmäisessä Suomen kielelle käännetyssä Raamatunkäännöksessä. Myöskin muissa kirjallisissa lähteissä. Myös monissa maailman eri kielisissä eri Raamatunkäännöksissä.

   Termi ”jehovalaiset” kuulostaa hieman pilkalliselta. Alkaa jo hipomaan Jumalanpilkkaa. Sellaiseen ei nyt ainakaan odottaisi itseään kristittynä pitävän henkilön syyllistyvän tietoisesti. Joten käytä mielellään ilmaisua Jehovan todistajat tai todistajat. Näin osoitat hyviä tapoja, hyväntahtoisuutta, vilpitöntä mieltä ja sivistyneisyyttä.

   Tarja Aarnio: ”Jos ei vuosiluku liikkeen ennustukselle natsaa niin senkun vaihdetaan jne.”

   Ennustukset ”viimeisistä päivistä”, ”lopun ajasta”, ”maailmanaikojen/asiainjärjestelmän muutoksesta”, ”Kristuksen tulemuksesta” esitti kristillisyyden perustaja Jeesus Kristus. Luettavissa Jumalan henkeytetystä Sanasta Pyhästä Raamatusta. Hän siinä myös kehoitti ”valppauteen ajan ja tapahtumien suhteen”. Tätä todistajat ovat pyrkineet tekemään. Joskus heillä on ollut virheellisiäkin odotuksia luvattujen tapahtumien suhteen. Voisi sanoa, että sitä mitä kovasti odottaa, sen toivoo mahdollisimman pian tapahtuvan.

   Tarja Aarnio: ”kuten Raamatusta luemme, perheen pomon mukana kastettiin koko jengi.”

   Ei kuitenkaan sanota, että siinä olisi kastettu vastasyntyneitä. Olivat aivan ilmeisesti saaneet sen “perheen pomon” ohella opetusta Raamatun ja Jumalan sanomasta.

   Tämä on sopusoinnussa muiden kohtien kanssa, joissa selvästi ilmaistaan kasteelle mennyn vasta kun oli omaksuttu usko. Tekivät sen omasta tahdostaan, koska “sydämen uskon” omaaminen pakottamisen kautta on mahdottomuus. Varsin rohkeaa tulkintaa, jos mainitulla lauseella sanotaan sen todistavan vastasyntyneiden kasteen puolesta.

   Tarja Aarnio: ”Vähän väsyttävälle Vesa Ahlforsille..”

   Anteeksi arvoisa Tarja, mutta en voi sille mitään, että tuollainen suhtautuminen tuo mieleen Jeesuksen ajan perinnäisuskontojen edustajien suhtautumista Jeesukseen ja hänen opetuslapsiinsa. Suosittelin joskus lukemaan Galatalaiskirjeen 5. luvusta siinä kuvailtuja ”hengen hedelmiä” kontra ”lihan teot.”

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tom Saarikoski sanoo:

   Vesa: ”Ennustukset “viimeisistä päivistä”, “lopun ajasta”, “maailmanaikojen/asiainjärjestelmän muutoksesta”, “Kristuksen tulemuksesta” esitti kristillisyyden perustaja Jeesus Kristus. Luettavissa Jumalan henkeytetystä Sanasta Pyhästä Raamatusta.”

   Raamatusta ei kuitenkaan ole luettavissa Jeesuksen viittausta vuoteen 1914, vaikka te näin esitätte.

   Vesa: ”Joskus heillä on ollut virheellisiäkin odotuksia luvattujen tapahtumien suhteen. Voisi sanoa, että sitä mitä kovasti odottaa, sen toivoo mahdollisimman pian tapahtuvan.”

   Se onkin muuten jännä, että oman käsityksenne mukaan se että te olette ennustelleet mitä sattuu, ei haittaa asemaanne Jumalan kansana ollenkaan. Jos nyt sitten joku muu uskonto erehtyy samalla tavalla, niin pidätte sitä selvänä osoituksena siitä että kyseinen uskonto ei tietenkään voi olla Jumalan hyväksymä ryhmä. Tuleeko mieleen mitään sanontaa punnuksista?

   Vesa: ”Tämä on sopusoinnussa muiden kohtien kanssa, joissa selvästi ilmaistaan kasteelle mennyn vasta kun oli omaksuttu usko. Tekivät sen omasta tahdostaan, koska “sydämen uskon” omaaminen pakottamisen kautta on mahdottomuus.”

   ”Oma tahto” se vasta rohkea tulkinta onkin Jehovan todistajien lasten kohdalla. Missä tahansa päin maailmaa lapset keskimäärin omaksuvat paikallisen kulttuurin ja isiensä uskon ikäänkuin verenperintönä. Täysin vastaava asia on Jehovan todistajien lasten kaste. Se on ennenkaikkea kulttuurillinen riitti, jota Jehovan todistajien lapset pitävät itsestäänselvyytenä. He tietävät että kasteelle pyrkiminen on vanhempiensa ja seurakunnan mieleen. Lapsilla taas on ihan luontainen tarve saada hyväksyntää ja kasteelle meno on yksi tämän tarpeen ilmentymistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Katja Sallinen sanoo:

  Kiurun tekstitä tuli idea, jonka saatte käyttää ilmaiseksi. Idea on: S-osuuskirkko. Kolehtikertymästä voisi saada enintään 5 % bonusta kuukaudessa. Miten useammin käy tiputtamassa kolehtiin, sitä varmemmin 5 % bonusta tulee. Kastesta myös 5 % bonusta, rippikoulusta ja rippileiristä 5 % Häistä voisi saada jopa 10% bonusta. Hautamisessa myös 10 % sille, joka suorittaa hautamiskustannukset ja haudan hoitomaksusta vuotuinen enintään 5 % bonusta. Bonukset saa käyttää osuuskirkon omiin palveluihin tai ottaa ne rahana ulos.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vesa Ahlfors sanoo:

   Katja Sallinen: ” Idea on: S-osuuskirkko”

   Kerran jo vuosikymmeniä sitten eräs mies sanoi, että ”osuuskauppa on p/Perkeleestä.” En kysellyt lähemmin perusteluja. Ehkä se oli vain tämän henkilökohtainen näkemys. Itse en ole niin ajatellut. 🙂

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Totta toinen puoli, Katja. Mainitsemallasi Z-kortilla (kirjain muutettu) saa jo nyt bonusta ZOK-Levannon hautaustoimiston tuotteista ja palveluista. Pyrkikäämme välttämään kutsumasta firmoja niitten oikeilla nimillä, jotta emme syyllistyisi piilomainonnan kriteerit täyttävään tuotesijoitteluun vastoin Ylläpidon ohjeita.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaija Karvinen sanoo:

  Hannu kirjoittaa tärkeästä asista. Keskiyöllä toimitettu vihkiminen, jossa kirkko on valaistu kynttilöillä ja morsiuspari astuu sisälle savutehosteen keskeltä, värivalojen välkkyessä, on varmasti ikimuistoinen. Mutta onko seurakunnan tarpeellista lähteä mukaan tällaiseen touhuun?

  Vastauksena Hannun kysymykseen: en ole pettynyt oman yhteisöni tarjontaan, vaikka se yhteisö on juuri tämä moneen kertaan tylsäksi ja oi, niin yks´oikoiseksi todettu luterilainen seurakunta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121