Kirkolliset palvelut Kuten vain haluatte-periaatteella

Rakas lukija, oletko pettynyt oman uskonnollisen yhteisösi tarjontaan? Etkö tunne saavasi minkäänlaista vastinetta jäsenmaksurahoillesi? Eikö opetus tyydytä? Eivätkö opit kiinnosta? Aiotko äänestää jaloillasi?

Ei hätää, meiltä Kuten vain haluatte-kirkosta löydätte kaiken sen, mitä  ette muualta saa.  Tyytyväisyys taataan tai rahat takaisin! Mitä tulee opillisiin kysymyksiin, niin me otamme oppia vain ja ainoastaan liike-elämästä. Sinä, Asiakkaamme, olet kuningas, sanasi on lakimme. Täytämme toiveesi pienintäkin piirtoa myöten.

Jäsenmaksumme on liitetty järjestelmään, joka kerryttää bonusta mm. toimituksista. Järjestämme esimerkiksi leirejä, retkiä, bingoiltoja, karaoketilaisuuksia, tanssia sekä sinkkutapaamisia.

Kastetta varten meillä on Kasteen maailma-osastomme, jossa  on aikuisille iso uima-allas ja lapsille kahluuallas. Altaitten vesi on kuin linnun maitoa, 30-asteista.  Kastekaavasta on poistettu kaikki turha, kuten viittaukset perkeleeseen. Emme tahdo missään nimessä pelotella ketään. Päinvastoin, hemmotella haluamme.

Häähuoneistomme on valoisa ja avara, mutta kabinetit on hyvin äänieristetty toisistaan. Vihkikappelissamme ei ole ristejä, etteivät ne turhaan toisi raskasta tunnelmaa ilon juhlaan. Kynnystä tahtomiselle on madallettu poistamalla vihkikysymyksistä häiritsevä maininta vastoinkäymisistä. Jos salit eivät jostakin syystä täyty, voimme hakea lisää väkeä teiltä ja aitovieriltä.

Hautajaisissa omaiset voivat valita soitettavaksi ja laulettavaksi ihan mitä musiikkia tahansa. Sähköurut eivät ole ainoa soitin, vaan olemme varustautuneet myös harpuin, huiluin, kantelein ynnä sähkökitaroin ja rummuin.  Muistopuheen pitäjäksi voimme järjestää vaikkapa Tarja Halosen, Jari Sarasvuon tai Jori Mäntysalon. Itkijänaiset kuuluvat myös palveluihimme. Tuhkauksen suoritamme odottaessanne.

Yhteysateriamme eivät ole vertauskuvallisia vaan ihan kunnon aterioita, jotka meille valmistaa ravintolamme oma kokki. Juomavaihtoehtoja on lukuisia. Myös kesken aterian veden voi muuttaa viiniksi.

Koska olemme vasta aloittelemassa toimintaamme, otamme mieluusti palautetta vastaan. Uskomme kirkkokonseptiimme kuin pukki suuriin sarviinsa. Olemme mukana myös Facebookissa. Tykkää meistä, niin olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa ilmaiset hautajaiset.

Siukkiksia ilmaiseksi kaikille!

 

Bemböle 8.1.2014

Usko Hurskainen

Toimitusjohtaja

Kuten vain haluatte-kirkko

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Tämän bloginan innokkeena toimi seuraava Kotimaa24-uutinen:

https://www.kotimaa.fi/artikkeli/englannin-kirkko-poistaa-kasteesta-saatanan/

 

44 kommenttia

 • Liisa Ahti sanoo:

  Kiitos, Hannu Kiuru. Luin tämän tekstin huikeana sarkasmina. Näen silmissäni Las Vegasin Elvis-kappelit, Liberace-hahmo pianon ääressä. Oi ihanuutta! Ja sitten jostain menneisyydestä, kotipappilan keittiöstä, naapurin vanhanemännän tuhahdus: kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Kun Henki loppuu, avataan ovet henkiseen valintataloon. Voi viheliäistä, jos kassalle viedään hötöllä täytetty ostoskori.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • May Roth-Edelmann sanoo:

  Joku kysyi, onko seurakunnan lähdettävä mukaan tällaiseen touhuun? Se on seurakunnan mietittävä.

  Katolisten kirkkojen kulta ja kimallus on kaukana Calvinistikirkon paljaasta yksinkertaisuudesta. Jumala on sama.

  Hieno elämys voi viedä sanaa eteenpäin paremmin kuin kuiva saarna.

  Näitä Hannuseni mietiskelen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Vesa Ahlfors sanoo:

  Tom Saarikoski: ”Oma tahto” se vasta rohkea tulkinta onkin Jehovan todistajien lasten kohdalla. Missä tahansa päin maailmaa lapset keskimäärin omaksuvat paikallisen kulttuurin ja isiensä uskon ikäänkuin verenperintönä. Täysin vastaava asia on Jehovan todistajien lasten kaste.”

  Olen pahoillani arvoisa Hannu Kiuru, että Tom Saarikoski vie kommentointia blogisi aiheesta pois, Kommentoin kuitenkin tämän väittämää. Kaikista todistajien jälkeläisistä ei tule todistajia.

  Heidän keskuudessaan kasteelle halukkaiden kanssa, siis ennen sitä, keskustelevat seurakunnan vanhimmat, varmistautuakseen että nämä ymmärtävät uskon sisällön perusasiat ja kasteen merkityksen. Jos joku heille mahdollisesti jostain syystä siinä tilanteessa antaa väärää tietoa tai jopa valehtelee, ei se ole heidän eikä toimintatapojen vika. Vikaa pitää siinä tapauksessa etsiä vähän muilta tahoilta

  Sadoilla tapaamillani todistajien jälkeläisillä, jotka jossain vaiheessa omaa ymmärryskykyä saatuaan, ovat päättäneet kasteelle mennä, on kyllä ollut selvä ja vakaa käsitys uskonsa sisällöstä ja siitä mihin ovat kasteen kautta sitoutuneet. Jotkut silti mahdollisesti voivat myöhemmin luopua eri syistä uskostaan. Sellaistahan Uudessa testamentissakin kerrotaan tapahtuneen alkuseurakunnassa. Jos ei ole sitä uskoa ja käsitystä, niin sellainen “antaumus” ja uskonnon harjoittaminen loppuu ennemmin tai myöhemmin. Todistajaa ei pysty “näyttelemään” koko elämäänsä. Uskonkoetuksia ja vastusta kun riittää nykymaailmassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Vesa ja Tom, lopettakaa keskinäinen nokkapokkanne hyvän sään aikana. Jos inttää haluatte, niin tehkää väitöskirjoja yliopistolle. Tämä palstatila on varattu keskusteluille, jotka käydään kaikessa rauhassa blogin osoittamasta aiheesta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tom Saarikoski sanoo:

   Pahoittelen, Hannu. Tuo Vesan ylimielinen, epärehellinen ja muita maailmankatsomuksia halveksiva kirjoittelu on vain niin perusteellisen vastenmielistä. Kun entisenä Jehovan todistajana varsin hyvin tiedän, että Vesan edustamalla uskonnolla on kaapit täynnä luurankoja ja sen toimintamallit halveksivat ihmisoikeuksia, niin en voi olla osoittamatta sitä Vesalle.

   Vastailen vielä tuohon uusimpaan kommenttiinsa ja jätän tämän blogin kommentoimisen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tom Saarikoski sanoo:

   Vesa: ”Kaikista todistajien jälkeläisistä ei tule todistajia.”

   Onko joku jossain väittänyt tällaista? Valtaosasta kuitenkin tulee. Se on luonnollinen seuraus siitä että lapsilla on tarve miellyttää vanhempiaan. Ja siitä että syntyessäsi Jehovan todistaja-perheeseen, sinulla ei ole minkäänlaista objektiivista näkemystä maailmasta. Maailmankuva rakentuu valtakunnansalilla ja vanhempien indoktrinaatiolla.

   Loppuosa kirjoituksestasi on vanhan toistoa johon olen jo vastannut ja kumonnut puolueellisen esityksesi asiasta. Mielenkiintoista ettet lue mitä sinulle vastataan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Tom: Josko tällä paikalla (K24) oman totuuden ”julistaminen” antaa Jehovan todistajille lisää taivaspisteitä? Tällainen toiminta ylittää hyvän maun, ihmisten sietokyvyn ja pian Ylläpidonkin asettamat rajat.

   Yst. terv. Nimimerkki: Se 140.000 taivaaseen pääsijän maaginen lukukin on jo aika päivää sitten täytetty

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuomo Hämäläinen sanoo:

  Rakas kansalainen, haluatko kokea itsesi Paremmaksi Ihmiseksi tekemättä mitään? Ei hätää, meiltä Kunhan vain maksatte -kirkosta ette saa mitään mitä ette muualta saa.

  Mitä tulee opillisiin kysymyksiin, niin me emme ota siihen virallisesti kantaa. Sinä, Asiakkaamme, olet kuningas, sanasi on lakimme. Moniarvoiseen kirkkoon mahtuu jokainen. Kunhan vaan maksat -periaatteella.

  Jäsenmaksumme on liitetty järjestelmään, jonka voimin pyöritetään sinusta kenties vastenmielistä arvomaailmaa ; Vanhoilliset voivat kauhistella sateenkaarimessua, liberaalit homojen nuijimista. Mutta tämä ei ole syy olla kuulumatta, sillä kyseessä on kunhan vain maksatte -kirkosta. Erota ei saa koska nuorisotyö ja mummojen auttaminen!

  Emme tahdo missään nimessä pelotella ketään. Päinvastoin, hemmotella haluamme. Mitä nyt vaan uskonjäsenet tuomitsevat ja tuemme tätä mielipiteenilmaisua. Nuijinta kuuluu kunhan vain maksat-kirkkoon, mutta kei sen virallisiin kantoihin, joten moittia ei saa eikä voi!

  Jos olet hengellisesti etääntynyt tai koet opin nuivana, vanhoillisena, niin ei mitään. Kunhan vaan maksat -kirkko sallii näkemyksen jossa kaikki on symbolista ja vertauskuvallista taikauskoa. Emme toki poista mitään näistä vanhoillisista ajatuksista, koska nekin mahtuvat kunhan vaan maksat -kirkkoon. Oppiahan meillä ei ole, vaan vastustamme suvaitsemattomuuden suvaitsemista. Homot pitäkööt siis turpansa kiinni.

  Olemme moderni kirkko koska hoemme ”brändi” -sanaa virallisissa suunnitelmissamme ja tiedotteissamme – toisin kuin mikään muu yritys joka brändiin keskittyy. Olemme havainneet että tämä on parempi kuin opin sisällön esiintuominen.

  Jos eroat kirkosta, halveksit perinteitä, arkkitehtuuria ja olet huonompi ihminen. Uusateismi on pinnallista, toisin kuin tapauskovaisuus.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121