Kautta aikojen turvallisimmat vaalit

Erilaisten uutisten ja valeuutisten virrassa tulkoon tämäkin vielä kirjattua ja lausuttua. USA:n vaaleja valvoneiden ja arvioineiden virallisten tahojen mukaan käydyt presidentinvaalit olivat: 1)kautta aikojen turvallisimmat ja 2)niissä ei esiintynyt vaalivilppiä.

https://www.cisa.gov/news/2020/11/12/joint-statement-elections-infrastructure-government-coordinating-council-election?fbclid=IwAR0sEE7X_ky5jHSB9XhbeDk4G9z5p-YiI-AgDhOjEP3N7zx5Sz0rpFEeeTM

Toivo Loikkanen, puolivallaton vaaleja seuraava rovasti

PS. Pahoittelen saamani palautteen perusteella blogin muotoa ja uutismaisuutta eli tärkeän uutisen välittämistä blogiin liittämäni linkin kautta. Pidän kuitenkin asiaa tärkeänä, koska toisenlainen viestintä on suurena uhkana aiheuttamaan totuudellisten ja luotettavien tietojen tai uutisten ja toisaalta epäluotettavien ja väärien tietojen ja uutisten rajan hämärtymistä.

22 kommenttia

 • Mitäs, Toivo, jos ei lähdettäisi näissä blogeissa tällaiselle tielle, että jätetään varsinainen blogi kirjoittamatta ja linkitetään pelkästään englanninkielistä tekstiä? En usko lukijoitten tai Ylläpidon tästä tyylistä innostuvan. Jää vähän feikki olo…

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Otan Ruttopuiston kollegan kehoituksen sanasta vaarin. Tämä on tosiaan hieman laiska ratkaisu eikä kuulu oikein blogimaailmaan. On enemmän uutisen julkaiseminen. On vain ärsyttänyt valtavasti asiasta levitettyjen “uutisten” näkeminen ja tietysti itse “herra sylttytehtaan” omat puheet.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Reino Suni sanoo:

  Ymmärtääkseni tämä Kotimaa24 alue ei ole USA. n eikä Kiinan eilä muidenkaan valtiouiden valtioiden vaalien keskustepalsta. Olen itse asunut, elänyt, USA ssa mutta en ota kantaa blogistin aloitteeseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  Kunhan aikaa kuluu ja maailma rauhoittuu niin taidan tehdä tutkielman tuon vaalinvoiton kieltäjän persoonasta. Hän on mitä mielenkiintoisin “case”. Mielestäni olen törmännyt vastaaviin peroonallisuuksiin vaikkakin pienemmisä puyitteissa. Tässä tapauksessa asianomainen itse on antanut aivan tarpeeksi materiaalia omasta peroonastaan jotta siihen voi tutustua lähemmin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Werner Janhonen sanoo:

  Koska yhdysvallat ovat suurimmassa sekasorrossa kautta aikojen. On absurdia väittää, että nämä olisivat turvallisimmat vaalit kautta aikain.

  But in US you could say. ” This is the most great Blogi Hope Jump ever written” whit a laaarge CocaCola

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Eikö kysymys ollut postiäänestyksestä ja sen mahdollisesta vilpillisyydestä, kuten siitä, että voidaan äänestää vielä virallisen äänetysajan jälkeen, ja tämän selvittämiseksi postileimat pitäisi tarkistaa. En tiedä onko tarkistettu.

  Toisissa osavaltioissa ääntenlasku kestää yllättävän paljon pidempään kuin toisissa, mistähän syystä?

  Henkilökohtaisesti minulle on ihan sama kuka on presidenttinä siellä tai täällä, kunhan se ei ole Israel vihamielinen, kuten YK. Olen Pro Israel ihminen ja kaikki Israelin viholliset ovat myös minun vihollisia, minulla ei riitä ymmärrystä pienemmän sortajille. Oli se sitten uskontoa tai politiikkaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  jatko edelliseeni….

  Kerrotaan kyllä, että myöhässä tulleita ääniä ei lasketa, mutta kääntäen se kertoo, että yritystä on ollut.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tässä vielä tuo vaaleja seuranneiden virallisten tahojen lausunto: Joint Statement from Elections Infrastructure Government Coordinating Council & the Election Infrastructure Sector Coordinating Executive Committees Original release date: November 12, 2020

  WASHINGTON – The members of Election Infrastructure Government Coordinating Council (GCC) Executive Committee – Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) Assistant Director Bob Kolasky, U.S. Election Assistance Commission Chair Benjamin Hovland, National Association of Secretaries of State (NASS) President Maggie Toulouse Oliver, National Association of State Election Directors (NASED) President Lori Augino, and Escambia County (Florida) Supervisor of Elections David Stafford – and the members of the Election Infrastructure Sector Coordinating Council (SCC) – Chair Brian Hancock (Unisyn Voting Solutions), Vice Chair Sam Derheimer (Hart InterCivic), Chris Wlaschin (Election Systems & Software), Ericka Haas (Electronic Registration Information Center), and Maria Bianchi (Democracy Works) – released the following statement:

  “The November 3rd election was the most secure in American history. Right now, across the country, election officials are reviewing and double checking the entire election process prior to finalizing the result.

  “When states have close elections, many will recount ballots. All of the states with close results in the 2020 presidential race have paper records of each vote, allowing the ability to go back and count each ballot if necessary. This is an added benefit for security and resilience. This process allows for the identification and correction of any mistakes or errors. There is no evidence that any voting system deleted or lost votes, changed votes, or was in any way compromised.

  “Other security measures like pre-election testing, state certification of voting equipment, and the U.S. Election Assistance Commission’s (EAC) certification of voting equipment help to build additional confidence in the voting systems used in 2020.

  “While we know there are many unfounded claims and opportunities for misinformation about the process of our elections, we can assure you we have the utmost confidence in the security and integrity of our elections, and you should too. When you have questions, turn to elections officials as trusted voices as they administer elections.”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jorma Hentilä sanoo:

   Niinpä sitten Trump erottikin tviitillään vaalien turvallisuutta valvoneen ja edellä olevan lausunnon antaneen yksikön päällikön. Christopher Krebs kertoi medialle odottaneensakin, että saa potkut. Trumpin mielestä lausunto on “suuressa määrin pätemätön”.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jorma: Näin siinä kävi ja Krebs tiesi odottaa potkuja. Hän oli jopa julkisesti ilmaissut, että presidentti Trumpin vaalien vilpillisyyttä esille tuovia väitteitä ei tule noteerata!

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Toivo Loikkanen

  Se on vain hyvä, että epäilys on tehostanut toimintaa, ei kai se ole muuta, kuin positiivista kehitystä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Tammikuussa on todennäköisesti selvillä vaalien voittaja. Toivottavasti kaikki vaalivilpit huomataan ja saadaan oikea lopputulos.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Toivo Loikkanen
  Toivo Loikkanen

  Olen 60-luvun alkuhetkinä syntynyt Keski-Karjalan kasvatti, nykyisin Savonlinnassa toimiva puolivallaton rovasti. Kirjoitan kirkosta, elämästä sekä uskon, toivon ja rakkauden näkymistä. Mielipuuhaani kesällä on mökkisaunassa saunominen ja talvella retkiluistelu. Matkustelen mikäli aika ja rahat riittävät siihen. Siviilissä kannan vastuuta OP-ryhmän aluepankin hallintoneuvoston puheenjohtajana.