Kautta aikojen turvallisimmat vaalit

Erilaisten uutisten ja valeuutisten virrassa tulkoon tämäkin vielä kirjattua ja lausuttua. USA:n vaaleja valvoneiden ja arvioineiden virallisten tahojen mukaan käydyt presidentinvaalit olivat: 1)kautta aikojen turvallisimmat ja 2)niissä ei esiintynyt vaalivilppiä.

https://www.cisa.gov/news/2020/11/12/joint-statement-elections-infrastructure-government-coordinating-council-election?fbclid=IwAR0sEE7X_ky5jHSB9XhbeDk4G9z5p-YiI-AgDhOjEP3N7zx5Sz0rpFEeeTM

Toivo Loikkanen, puolivallaton vaaleja seuraava rovasti

PS. Pahoittelen saamani palautteen perusteella blogin muotoa ja uutismaisuutta eli tärkeän uutisen välittämistä blogiin liittämäni linkin kautta. Pidän kuitenkin asiaa tärkeänä, koska toisenlainen viestintä on suurena uhkana aiheuttamaan totuudellisten ja luotettavien tietojen tai uutisten ja toisaalta epäluotettavien ja väärien tietojen ja uutisten rajan hämärtymistä.

22 kommenttia

 • Werner Janhonen sanoo:

  Kyllähän vaalin jälkeen voittajaa kannattaneita kuittailijoita piisaa. Etukäteen ennusteita esittäneitä on paljon vähemmän.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Antero Syrjänen sanoo:

   Itse asiassa kaikki varteenotettavat pollien analysoijat (kuten Nate Silver) povasivat Bidenin voittoa. Se missä pollesterit epäonnistuivat oli voittomarginaali – se ei ollut niin suuri (osavaltiotasolla) kuin olivat laskeneet.

   Myös polleihin luottaneet vedonlyöjät olivat voittavana osapuolena, ja osa heistä kertoi sijoituksestaan jo ennen vaaleja.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1a355472-4ef3-4f51-b29d-9511333ec8c9

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Kotimaan kommentoijista kovin moni ei tainnut esittää ennakkoarvioita?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner: Kyllä minä ennustin Bidenin voittoa – ja toki toivoinkin sitä. En muista laitoinko siitä mitään, mutta taisin erässää ennen vaaleja olleessa kirjoituksessa kyllä asiasta mainita lyhyesti. Ilmapiiri USAssa viittasi vahvasti Bidenin voittoon (seuraan USAn mediaa).

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Bideninhän piti saada 70% äänistä

   Toivo huomasin kyllä, että olitte niitä harvoja jotka olivat etukäteen liikkeellä. Siksi jätin Blogistit pois ja sanoin vaan kommentoijista. Kommentoijilta ei kyllä kysyttessäkään meinannut saada etukäteis veikkausta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Toivo Loikkanen

  Olen 60-luvun alkuhetkinä syntynyt Keski-Karjalan kasvatti, nykyisin Savonlinnassa toimiva puolivallaton rovasti. Kirjoitan kirkosta, elämästä sekä uskon, toivon ja rakkauden näkymistä. Mielipuuhaani kesällä on mökkisaunassa saunominen ja talvella retkiluistelu. Matkustelen mikäli aika ja rahat riittävät siihen. Siviilissä kannan vastuuta OP-ryhmän aluepankin hallintoneuvoston puheenjohtajana ja OP-ryhmän hallintoneuvoston jäsenenä.