Kahden tulen välissä?

Nyt näyttää siltä, että on kustannuslaskenta käynnissä. Jos kirkko suututtaisi tiukasti ajattelevat konservatiivit, saattaisi 100 000 jäsentä lähteä pois kirkosta. Se merkitsisi muutamien seurakuntien sulkemista. Mutta, jos suututtaa sateenkaariväen, niin voisi kuvitella, että tasa-arvo oikeudenkäyntejä alkaisi tulla niinkuin jossain jo todettiin. Siinä ei enää puhuttaisi muutamien tuhansien tai kymmenientuhansien verovaroista vaan miljoonista korvausmaksuissa. Joka alkaa maallista lakia käyttämään kirkon asioissa kestäköön leikin sitten loppuun asti. Tämä saattaa tuhota koko instituution niin, ettei arkkipiispaa tarvitse enää valita.

4 kommenttia

 • Surullisena on todettava, että hengelliseen kenttään on tullut kovuus lempeyden sijaan. Jokainen tahtoo ajaa omia oikeuksiaan, mutta onko kukaan kysellyt, mitä Herramme ja Jumalamme ajattelee tästä touhusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Avioon pitää päästä… Ei siinä mitään, mutta miksi kirkossa? Onko Kirkko ainoa paikka, jossa voidaan vihkiä? Ei ole. Siviilivihkimiset yleistyvät kaikkialla ja sen pitäisi taata kaikki lain suomat oikeudet parille sukupuolesta riippumatta. Miksi kirkko sotkeutuu sille kuulumattomiin asioihin? Kirkko voi vihkiä edelleen vain miehiä ja naisia keskenään.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ihminen luulee, että viimeisellä tuomiolla on mahdollisuus väittää vastaan, koska Sinun Sanallasi meitä siunattiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Niinpä, joko ihminen sopeutuu Jumalan sanaan tai Jumalan tulee sopeutua ihmisen sanaan. Moni sanoo, ettei halua olla tekemisessä sellaisen Jumalan kanssa, joka ei noudata minun oikeustajuani…

  ”Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija; eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili. Kun meillä siis on suuri ylimmäinen pappi, läpi taivasten kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, niin pitäkäämme kiinni tunnustuksesta. Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.” Hebr. 4:12-16

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit