K24 – Juhan blogi

Kiitän tasapuolisesti kaikkia lukijoita ja omalla nimellä kommentoineita. Olen 10 vuotta pitänyt blogia K24:ssä, tosin vaihtelevalla menestyksellä. Alkuaikana oli joillakin blogisteilla blogini jälkeen varjoblogeja, joissa käsiteltiin minua ja blogiani. Tänäpänä on ollut tässä mielessä rauhallisempaa. Olen julkaissut 290 kirjoitusta, joissa on ollut keskimäärin 65 kommenttia. Eniten lukukertoja on ollut Kristuksen kirkko vai luopiokirkko kirjoituksessa, jossa oli klikkauksia yli 27000 kertaa. Eniten kommentteja 465 kpl oli Jeesus Kristus – fundamentalisti -kirjoituksessa. Poistettuja kommentteja normaalisti on 3 - 5 kappaletta / kirjoitus. Pyhä kaste kirjoituksessa poistettiin K24 ylläpidon ja blogistin toimesta yli 1000 kommenttia, joista suurin osa oli nimimerkkien kommentteja. Nimimerkkejä on vieraillut 10 vuoden aikana satoja blogillani, mutta monesti samat henkilöt on käyttänyt useampaa eri nimimerkkiä. Olen pyrkinyt poistamaan blogiltani kaikki nimimerkkien kommentit, sen jälkeen kun nimimerkkien käyttö kiellettiin, mutta epäilemättä osa nimimerkkien kommenteista on jäänyt, – valitettavasti, – muttei tarkoituksella.

Parempi otsikko olisi K24 – Juhannus blogi. Joten mennäänpä siihen aiheeseen.

Johannes Kastajan syntymäpäivä on juhannuksena, mutta voisiko ajatella, että Johannes Kastaja uudestisyntyi ennen syntymäänsä?

Miksi Johanneksen lyhyt julkisen toiminnan aika oli merkittävä?

Milloin Johannes julisti evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta?

Entä meidän aikana, miksi on tärkeää, että julistetaan kokonaista Jumalan sanaa lakia ja evankeliumia?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 

139 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Kiitos kaikille kommentoijille ja lukijoille. Hyvää Juhannusta ja Johannes Kastajan päivää!

  Jeesus on neuvonut meitä uskovaisia rakastamaan toisiamme. Seurakunnasta ja kaikissa niissä paikoissa, joissa olemme paikalla, voimme osoittaa Pyhän Hengen antamaa Jeesuksen rakkautta.

  Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet, sanoen teille: “Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan”. Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole. Mutta te, rakkaani, rakentakaa itseänne pyhimmän uskonne perustukselle, rukoilkaa Pyhässä Hengessä ja pysyttäkää niin itsenne Jumalan rakkaudessa, odottaessanne meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen laupeutta iankaikkiseksi elämäksi. Ja armahtakaa toisia, niitä, jotka epäilevät, pelastakaa heidät, tulesta temmaten; toisia taas armahtakaa pelolla, inhoten lihan tahraamaa ihokastakin.

  Mutta hänelle, joka voi varjella teidät lankeamasta ja asettaa teidät nuhteettomina, riemuitsevina, kirkkautensa eteen, hänelle, ainoalle Jumalalle ja meidän pelastajallemme Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, hänelle kunnia, majesteetti, voima ja valta ennen kaikkia aikoja ja nyt ja iankaikkisesti! Amen. (Juud. 1:17‭-‬25 / FB38)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  – kommentti poistettu –

  Juha

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Kristityllä on Jumalalta saatua voimaa olla lankeamatta, mutta se ei tee lankeamista mahdottomaksi. Hän siis voi langeta, jollei ole valppaana. Kilvoitus on tarpeen koko maallisen vaelluksen ajan.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti pentti, siis nyt kyllä sanoitat oikein, mutta mutta kuinka voi olla “valppaana” jos ei kuule Jeesuksen ääntä eli ei tiedä mikä on lankeemista eli syntiä?

   Toisaalta tämähän kumoaa täydellisesti perisynti-opin, mot.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Heti pyydän anteeksi kun kirjoitin nimesi pienellä, aina ei toimi näppäimet eikä “innoissaan” osaa tarkistaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, oikeaa uskoa seuraa aina Hengen hedelmät lähimmäisiä varten. Me emme niitä tarvitse. Käyttämättöminä hedelmät pilaantuvat, eikä ne ole minkään arvoisia. Jumala antaa voiman elää Jumalan tahdon mukaista elämää. Tähän kuuluu myös Isä meidän rukous, jossa pyydämme: anna anteeksi meidän syntimme.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Martti Pentti, kiitos. Juuri näin. Valvokaamme.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Sanoisin toisinpäin, Ari Pasanen: kuinka voi kuulla Jeesuksen äänen, ellei ole valppaana?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Hyvää Juhannusta Juha. Ja kaikille muille myös. Iloa ja Rauhaa Herrassa.

  https://youtu.be/btTtXsXnZEg

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä minä ainakin tarvitsen Hengen hedelmiä, ilman niitä olisin sama vanha ihminen joka olin ennen.

  Gal. 5:22 Mutta Hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Perisyntiä voi käsittää ainoastaan siitä, että ymmärtää oman sydämmensä käyvän valtoimenaan. Jos ei tunne itseään, ei tunne myöskään sydämen syvyyttä ja sitä, mitä ihmisessä on.

  Jeesus sanoi: “Mikä ihmisestä lähtee ulos, se saastuttaa ihmisen. Sillä sisästä, ihmisten sydämestä, lähtevät pahat ajatukset, haureudet, varkaudet, murhat, aviorikokset, ahneus, häijyys, petollisuus, irstaus, pahansuonti, jumalanpilkka, ylpeys, mielettömyys. Kaikki tämä paha lähtee sisästä ulos ja saastuttaa ihmisen.” (Mark.7)

  Tuossa Jeesus puhuu ihmisestä yleisesti, erottamatta ketään, ei siis ole ainuttakaan tästä synnin lähteestä vapaata, jokainen joka syntyy tähän maailmaan, on saanut sellaisen sydämen, mistä nousee itsekkyyttä ja pahanilkisyyttä, panettelua, ynm. Ihmiselle ei tarvitse opettaa omahyväisyyttä ja valheen taakse piiloutumista, ihminen on sellainen.

  Jos me Kristityt olisimme tuosta synnistä vapaita itsessämme, niin mihin Kristusta enää tarvitsisimme? Vai onko niin, että kerran saatuamme Jumalan Hengen osallisuuden, niin emme enää koskaan tee vääryyttä? Pois se.

  Sen sijaan jokainen joka tekee totuuden, tulee myös valkeuteen, että hänen syntinsä tulee ilmi, juuri olemalla Jumalan kanssa samaa mieltä. Näin ollen tulemme myös Jumalan Valkeudeksi, sillä Hän ei saata itseään kieltää, sillä Lähettämällä Poikansa, Hän puhdistava meidät kaikesta vääryydestä, kun uskomme ja luotamme Jumalaan.

  On väärin perustella syntiä, vain tekojen mukaan, sillä Jumala tahtoo totuutta salatuimpaan saakka, sydämeen saakka, sillä Jumala on se joka näkee kaiken. ”Voi niitä, jotka syvälle kätkevät hankkeensa Herralta, joiden teot tapahtuvat pimeässä ja jotka sanovat: “Kuka meitä näkee, kuka meistä tietää?” Jes.29:15

  Ilman perisynnin käsittämistä myös totaalinen Armo jää käsittämättä ja ihminen silloin tietämättään pyrkii edelleen omin voimin perkaamaan syntiä. Ihminen kuvittelee helposti omaavansa myös uskovana paremman voiman vastustaa syntiä, kuin sellainen, joka ei Jumalasta mitään tiedä. Tämä on harhaluuloa, sillä monet askeettiset ja uskonnolliset ihmiset perkaavat omaa lihaansa ja menevät luostareihin ynm. vastaaviin, jotta he voisivat olla parempia ihmisiä Jumalan silmissä. He kuvittelevat, että heidän hallitessa mielensä, He voisivat muita paremmin puhdistautua maallisista rasitteista ja lihan saastasta ja raadollisuudesta. Tuo pahinta tekopyhyyttä ja eksyttää monet.

  Jeesus sen sijaan sanoi: ”Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.”

  Elämä ei siis ole meissä itsessämme, kuten monet kuvittelevat, vaan Jumalan Sanassa. Se joka, taas omaansa puhuu, on valehtelija ja etsii vain omaansa (FIL.2:21)

  Perisynti ei ole mikään oppi, vaan se on tosiasia, jonka myöntäminen vie ihmiseltä kaikki mahdollisuudet vaikuttaa pelastukseen. Sen tähden sanotaan:

  ”Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta-se on Jumalan lahja- ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi. Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme.” Ef.2:8-10

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   – kommentti poistettu –

   Juha

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, puhut rakkaudesta, vaikka hedelmäsi ovat vihaa.

   Jokaisella kristityllä on Pyhä Henki. Meillä kristityllä on suuri perhe, jota rakastamme ja joka meitä rakastaa. Jumalan lapsena on autuaalista elää.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   – kommentti poistettu –

   Juha

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Ari, jos sinulla olisi rakkautta, niin ympärilläsi olevat uskovaiset sen huomaisi. Omat harhaluulot itsestä, eivät ole Jumalasta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Juha Heinilä siis ajatteletko koska en ole samaa mieltä kanssasi niin vihaisin sinua?

   Vihasiko Jeesus ketään, siis Hän ei ollut kovinkaan monen kanssa samaa mieltä, ei oikeastaan kenenkään.

   Näytä Raamatusta missä olen mielestäsi väärässä, omasta mielestäni olen “keskusteluissa” näyttänyt Raamatun vastaisia ajatuksia/oppia, siis jos ajattelusi perustuu Raamattuun niin näytä sieltä miten olet päätynyt omiin ajatuksiisi.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Ari Pasanen, sinulle on toistuvasti selitetty Raamattuun perustaen, että kapea raamatuntulkintasi ei ole ainoa oikea, jos oikea ollenkaan. Silti jatkat sen vakuuttamista, että ainoastaan sinulla on oikea käsitys Jumalan sanasta. Olisikohan parannuksen aika?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Martti Pentti siis anteeksi missäköhän olette näin tehneet, ihanko Raamatun sanalla, en ole kylläkään huomannut.

   Osoita missä kirjoitanRaamatun Sanaa vastaan, siis Raamatun sanalla.

   Minulle riittää mitä Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen sanoista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen. Sinun viestisi on ”tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”. Sinulle ovat kommentoijat ja blogistit kertoneet, että näin on toimittu. Evankeliumin voimasta uskotaan ja eletään.

   Olen ymmärtänyt, että tämä ei sinulle riitä. Sinä vaadit ottamaan ns. uskovien kasteen. Sinulle on kerrottu, että meille riittää se, että meidät on kastettu Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen sekä uskomme tähän Jeesukseen, joka on kaste- ja lähetyskäskyn antanut. Yksi kaste riittää. Yksi, kertakaikkinen syntien sovitus Golgatalla riittää myös.

   Kristitty elää jokapäiväisessä parannuksessa. Jos ei joka päivä, niin kuitenkin lähes päivittäin kristitty voi huomata sydämestään nousevan pahoja ajatuksia. Nämä ovat myös syntiä, vaikka näkyvää pahan tekemistä ei olisikaan sydämen ajatusten lisäksi.

   Vaikuttaa Pasanen siltä, että sinun uskonoppisi mukaan parannus tehdään kerran ja käydään kasteella ja sen jälkeen ihminen on hyvä ja rakastava sekä pyhä. Enää eivät syntiset ajatukset, himot ja halut kiusaa? Tätä on Pasasen opettama usko ja vaatimus kaikille ihmisille, eikö niin?

   ”Ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa suurempi kuin fariseusten ja kirjanoppineiden, niin te hukutte” Tämä on suoraan Raamatun evankeliumista Herramme ja Vapahtajamme, Jeesuksen Kristuksen sana kaikille luoduille.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen otit hyvän kohdan esille, siis mitä on se vanhurskaus joka fariseuksilla ja kirjanoppineilla oli, lihallinen, kuinka voi saada “suuremman” vanhurskauden, eikö vain nöyrtymällä ja tunnustamalla ettei pysty tähän, siis nöyrtyy parannukseen ja ottaa kasteen ja saaensinnäkin synnit anteeksi ja sitten Pyhän Hengen lahjan, siis samalla Jumalan rakkaus vuodatetaan uudestisyntyneeseen, niin avot onkin Jumalan voima ja rakkaus elää SUUREMPAA vanhurskautta kuin fariseukset ja kirjanoppineet joilta puuttui Jumalan rakkaus.

   Joh. 5:42 mutta minä tunnen teidät, ettei teillä ole Jumalan rakkautta itsessänne.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Siltä tosiaankin vaikuttaa, että et lainkaan huomaa, kun sinun jyrkkiä kannanottojasi kumotaan Raamatun sanoin, Ari Pasanen. Tällainen sokeus ei varmaankaan ole Hengen vaikutusta ja Jeesuksen äänen seuraamista. En arvioi sinua yhtä ankarasti kuin Juha Heinilä, mutta luulen, että joudut vielä kovaan kouluun ennen kuin viisastut ja löydät yhteyden muihin kristittyihin, luterilaisiinkin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   – kommentti poistettu –

   Juha

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen Joh. 5:42 ”mutta minä tunnen teidät, ettei teillä ole Jumalan rakkautta itsessänne.”

   Tätä juuri olemme yrittäneet kertoa. Juuri siksi kristitty tarvitsee syntien anteeksisaamista joka päivä loppuun asti; Herralta Jeesukselta Kristukselta ja vain häneltä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Ari, jos tarvitsisit Kristusta, niin tuntisit itsesi. Nyt vaikutat sokealta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Juha Heinilä puhut teidän “uskovaisten” keskinäisestä rakkaudesta, siis tuolla blogissa on “Kristuksen kirkko vai luopiokirkko”” mainittu, en löydä sitä, siis voiko sitä lukea jostain kun haluaisin vaan lukea mitä se sisältää ja loistaako siitä se “keskinäinen rakkaus” jota tunnut julistavan?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  Ari,

  Ei ole erikseen “lihallisia” ja “uudestisyntyneitä” Jeesukseen uskovia. Jokainen joka Häneen uskoo, on ns uudestisyntynyt. Olemme kaikki samanarvoisia.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   – kommentti poistettu –

   Juha

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Koko kansa ei usko. Kristinusko sekä sen opetus on viimeisinä vuosina radikaalisti vähentynyt. Kristillisiä arvoja puretaan monilla eri yhteiskunnan sektoreilla yhä suuremmalla innolla.

   Sinä toivot, että lapsia ei kastettaisi, eikä heille opetettaisi Jumalan sanaa. Toiveesi on toteutumassa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen ajatteleppa nyt hiukan yli sataa vuotta sitten tapahtumia, eikö silloin koko kansa ollut kastettu ja kuulunut luterilaiseen kirkkoon eli olivat ns “kristittyjä” vai mitä?

   Miksi syttyi sisällissota näiden saman “uskon” omaavien kesken?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Pasanen. Sinä toivot, että lapsia ei kastettaisi, eikä heille opetettaisi Jumalan sanaa. Toiveesi on toteutumassa. Tällä tavalla sinun mielestäsi asiat paranevat?

   Ajattele itse ja ajattele hyvin tarkasti, kiitos!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Kari Paukkunen sanoppa kuinka kauan luterilaisuudella oli aikaa saada “asiat paremmiksi” ja päätyi sisällissotaan?

   Eikö tuona aikana kansaa pidetty”kurissa ja nuhteessa” kirkon toimesta?

   Siis jos usko on tuota eli kuria ja nuhdetta niin onko se evankeliumin mukaista, missä on sydämen usko eli sydämen halu elää Jumalan tahdossa?

   Kun puuttuu rakkaus niin ei oo mitään.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Kari Paukkunen sanoppa kuinka kauan luterilaisuudella oli aikaa saada “asiat paremmiksi” ja päätyi sisällissotaan?

   Sota on synnin seurausta, eikä Jumalan sanan opettamisen seurausta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Paukkunen sanoo:

  “Uusi ihminen” noudattaa mielellään Jumalan lakia ja tottelee häntä. “Vanha ihminen” pistää hanttiin. Tätä Raamatussa kutsutaan hengen ja lihan väliseksi taisteluksi.

  Tämä taistelu loppuu vasta taivaassa, kun liha ja veri ovat saaneet lopullisen tuomionsa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari Roos sanoo:

  “Siis uudestisyntyneillä on Jumalan rakkaus sydämessään ja sydämen halu elää Jumalan tahdossa.”

  Kyllä näin on. Vaan ei se mikään “automaatio” ole, että uudestisyntynytkään koko loppuelämänsä kaikissa tilanteissa täydellisesti rakastaisi, vaikka sydämen halu siihen onkin. Tai sitten uudestisyntyneitä ei ole, on vain niitä mainostamiasi “lihallisia” kristittyjä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä
  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit