Juotto-ojat – autuaille

Juhlat alkavat ja kuuluu laulua – ylistyslaulua!

Herraa hyvää kiittäkää, iloiten ylistäkää,

luodut kaikki laulakaa Luojan suurta kunniaa! (Virsi 332:1)

Kristuksesta lähtee uuden liiton juotto-ojat; miksi sinulle ovat tärkeitä sovituksen veri, kaste, pyhä ehtoollinen ja Jumalan sana?

Uskovaiset on kutsuttu Karitsan häihin; elämän veden virta lähtee Jumalan ja Karitsan valtaistuimelta; minkälaista laulua laulamme Taivaan juotto-ojilla?

Miten kuvan nainen liittyy aiheeseen; mistä johtuu ilo juotto-ojilla; mistä sinä tulet iloiseksi?

 

3 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Synti erottaa meidät elämän juotto-ojista. Evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta on lääke syntisairauteen.

  Jeesus sanoi: ”Joka juo sitä vettä, jota minä hänelle annan, se ei ikinä janoa; vaan se vesi, jonka minä hänelle annan, tulee hänessä sen veden lähteeksi, joka kumpuaa iankaikkiseen elämään”. (Joh. 4:14 / FB38)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Miksi sinulle ovat tärkeitä sovituksen veri, kaste, pyhä ehtoollinen ja Jumalan sana?

  On autuaallista olla osallisena elämän veden virrasta. Armahtava Jumala antaa meille kaikkea hyvää joka päivä. Haluan viikoittain messussa laulaa ylistyslauluja Jumalasta ja vastaanottaa alttarin sakramentin, Herran ehtoollisen. Olen armahdettu syntinen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Juha Heinilä sanoo:

  Miten kuvan nainen liittyy aiheeseen; mistä johtuu ilo juotto-ojilla?

  Kuvan nainen on Debora. Hänestä voi lukea Tuomarien kirjan neljännestä ja viidennestä luvuista. Hän oli Lappidotin vaimo, profeetta, Israelin äiti ja ainut naistuomari. Hän oli järjestykseltään neljäs Israelin tuomari. Tuomarien aikana kansa oli eksyksissä. Kukin päätti itse miten asiat on. Eksyttiin oikeasta Jumalasta ja palvottiin ties mitä. Kansa joutui vieraan vallan sorron alle. Jumala antoi Deboralle tehtävän vapauttaa eksyksissä oleva kansa sortajista. Debora on yksi suurista Vanhan Testamentin naisista, josta on paljon kirjoitettu Vanhassa Testamentissä.

  Deboran laulu juotto-ojilla (Tuomarien kirja 5 luku). Laulussa pelastettu kansa ylistää Jumalaa Hänen teoistaan. Juotto-ojat sekä pelasti Israelin kansat, että hukutti vihollisen.

  ”Johtajat johtivat Israelia, kansa oli altis – siitä te kiittäkää Herraa. Kuulkaa, te kuninkaat, kuunnelkaa, te ruhtinaat. Herran kiitosta minä laulan, minä veisaan Herran, Israelin Jumalan, ylistystä. Kun sinä, Herra, lähdit liikkeelle Seiristä, kun sinä tulit astuen Edomin maasta, niin maa järisi, ja taivaat vuotivat, pilvet vuotivat vettä. Vuoret järkkyivät Herran edessä, itse Siinai Herran, Israelin Jumalan, edessä. Samgarin, Anatin pojan, päivinä, Jaaelin päivinä tiet olivat tyhjinä, matkamiehet kiertelivät syrjäisiä polkuja. Israel oli johtoa vailla, peräti vailla, kunnes sinä, Debora, nousit, sinä, Israelin äiti. He valitsivat uusia jumalia; silloin oli sota porteilla asti, mutta ei näkynyt kilpeä, ei keihästä Israelin neljänkymmenen tuhannen joukossa. Minun sydämeni on kiintynyt Israelin johtomiehiin. Te kansan joukossa alttiit, kiittäkää Herraa. Te, jotka ratsastatte valkoisilla aasintammoilla, te, jotka istutte matoilla, ja te, jotka kuljette teillä, puhukaa. Laulu kuuluu juotto-ojilta, siellä ylistetään Herran vanhurskaita tekoja, hänen johdatuksensa vanhurskautta Israelissa. Silloin Herran kansa laskeutui porteille.” (Tuom. 5:2-11 / FB38)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit