Jumalan voima/Ihmisen viisaus.

Suomessa säädettiin aikanaan: Kieltolaki. Lain piti ratkaista ongelman  absoluuttisesti. Kuinkas sitten kävikään? Se kyllä käynnisti valtavan kehityksen. Opittiin rakentamaan peltisiä ihme vempaimia, joita ilman kieltolakia ei olisi tarvittu lainkaan. Kehitettiin nopeita veneitä, niin nopeita, ettei valtion budjetti pystynyt saamaan tullille ja muille viranomaisille samanlaisia. Ihminen siis osaa laatia lain ja osaa myös kiertää sitä. Siinä sivussa kehittyi salakieli, että voitiin tehdä tilaus kahvilassa niin, että vain alan ihmiset tiesivät mistä on kyse. Sen jälkeen onkin laadittu montakin takuulakia, joista on ollut tieto, että eivät toteudu, koska lakipykälä ei anna lisää rahaa eikä ihmisiä. Ja näihin me tyydymme kerta toisensa jälkeen.

Meillä ihmisinä on ongelma Raamatun kanssa. Noudattaa vai ei, kas siinäpä pulma? Suhtaudummeko siihen kuin kieltolakiin, kaikkinainen kiertäminen on sallittua. Kunhan teemme sen sivistyneesti. Eikö se olisi hienoa, jos epärehellisyyttä ei olisi keskuudessamme missään muodossa. Eikö olisi hienoa, jos aggressioita ja väkivaltaa ei olisi keskuudessamme. Eikö olisi hienoa, jos siveys ja uskollisuus olisi perheissämme niin, että vanhempiinsa pettyneitä lapsia ei  kasvaisi keskuudessamme, listaa voi jatkaa tarpeiden mukaan. Kaiken tämän Jumala lupaa niille, joilla on nöyrä sydän ja murtunut mieli Hänen edessään.

Nyt ihmisen paisuminen on haastanut koko Kaikkivaltiaan olemassa olon. Mihin ihmiskunta vielä ehtiikään, jos elää saa.  Voisimme katsoa asioita ihan käytännön tasolla. Kun Juhannuksena rantasaunan piippu savuaa, jos vielä saa savuta, niin vihdan valmistuksen yhteydessä voimme miettiä miten ylivertainen on Jumalan luomisvoima. Hän on tehnyt sen tuhansia kertoja. Riisunut lehtipuut ja puettanut ne aina uudestaan. Ihminen, pystytkö samaan niin, että voit hylätä Luojasi liian vanhaksi käyneenä? Ottaen huomioon, että suurin osa suomalaisista on tunnustanut Apostolisen uskontunnustuksen, jossa on sanonut uskovansa Jumalaan kaikkivaltiaaseen taivaan ja maan Luojaan!

47 kommenttia

 • Kiitos Matias! Kaikki hyvin, Jeesus on Herra!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit