Matti Perälän mukavaan kirjoitukseen selfien katsomisesta

Valokuvat niin itsestä kuin yhdessä toisten kanssa ovat kaikille tuttuja.

Selfieitten maailma voidaan kuitenkin kurottaa ylemmäksi jolloin katsotaan sisäsyntyisiä selfieitä omassa kokemus maailmassa.

Ensimmäisenä tulee mainita kirjoittaminen missä pääsee eteenpäin kunhan aikaa riittää. Mutta asia ei lopu tähän.

Taiteitten harrastaminen, liikunta, työssä toimiminen, ihmissuhteitten hoitaminen omaan parisuhteeseen saakka ovat myös selfietä. Millainen kuva todistuksessa saadaan katsoo sitten miten askareissa tuli onnistuttua.

Otsikkoon katsoen asiaa on tuumata millainen sisäinen kuva papistamme syntyy toimessaan, ja kun huomaa katsoa niin ihan itselleen.

Kirkon järjestys yhdessä sen kanssa mitä tuli luvanneeksi on useimmille julistuksessaan asia katsoa hyvää sisäistä selfietä.

4 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Sisäsyntyiset selfiet ovat kovasti vanhempia mitä nykyisin otamme.

  Kuvien sarjassa ovat niin onnistumiset kuin epäonnistumiset, ja joitten sarja vuosien mittaan turhan useasti luo polun vääriin jos turhiinkin yli tai alilyönteihin.

  Rohkea rokan syö, yrittänyttä ei laiteta, ovat kansan viisautta vastustaa vaivaannuttavaa. Asiaan sopii paljon vanhasta kokoomasta kansansanontoja joilla on motivoitu yrittänyttä.

  Mitenhän nykykoulumme katsoisi vanhan kansanviisauden käyttämistä. Taitaisi tulla hiki päähän usealla koordinaattorilla katsoa lastemme tulevaisuutta ihan perityllä kansansanalla todellisesta elämän hallinnasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Didaktisesta huomaamisesta nuoren kasvuun koulumaailmassa voisi kirjoittaa mutta sukupolvien ketju Armon katsomisesta myös omalle kohdalle olisi kansanviisauden mukaan ottaminen niin koulukkaille kuin opettajiksi katsoville.

   Toiset oppivat lyhyen kaavan mukaan, toiset tarvitsisivat hitaamman mallin. Lopputulos hyvin voisi olla sama.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Jäi vähän vaille, mutta tarkoitus oli huomata kansanviisauden sisältävän asiaa missä yhdenvertaisuus ja elämän Arvon kokeminen nyt juuri edistymiseen katsomatta luo kasvaville sama vertaisen Ihmisyyden kokemuksen eteenpäin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Olisihan asia hieno kun ”eliittilukiosta” valmistunut tyttö katsoisi hitaamman pojan ala-asteelta elämänkumppaniksi ilman tunnonvaivoja tai toisinpäin.

   Uskoakseni näitä tapahtuu, mutta turhan harvoin.

   Kun aikaa jää mahdollisella lukijalla voisi katsoa mitä yhteistä on kirkkomme papilla ja opetussuunnitelmaan sitoutuneella opettajalla koulussaan siitä luokkaansa asti yhdestä yhdeksään.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Pekka Väisänen

  Soossi ja joltisen pyöriät perunat. Olen nuoruudessa hiukan soittanut ja lukenut.