Jos Jeesuksella ja apostoleilla olisi ollut kännykät…

Jesus selfie

 

…niin miten se olisi vaikuttanut  ilosanoman eteenpäinvientiin?

Voitko kuvitella? Tohditko kertoa toisille?

Nyt pilke  silmäkulmaan, kieli poskelle  ja satuilemaan...!

 

 

Kuvateksti: Jeesus antoi seuraajilleen esikuvan...

24 kommenttia

 • Hannu Kiuru sanoo:

  Jeesus ei itse jättänyt itsestään kirjallisia dokumentteja. Olisi ollut hienoa, jos hän ja 12 apostoliaan olisivat dokumentoineet tapahtumia kännykkäkameroillaan.Iltanotskilla kaverukset olisivat voineet katsella toistensa ottamia kuvia. ”Kattokaa, kun Pietari yrittää kävellä vetten päällä. Pari askelta meneekin ihan hyvin, mutta sitten MOLSKIS!”

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuire Kajasvirta sanoo:

   Tavallaan tasoissa ollaan. Eihän meistäkään jää kirjallisia dokumentteja.

   Valokuvat ovat jossain tietsikan tai servereiden uumenissa. Kirjeenvaihto on sähköistä. Tuskin kukaan enää kirjeitä kirjoittaa.

   Käyttöjärjestelmät ja ohjelmat vaihtuvat niin, että kaikki tallennettu häviää.

   Vanhan testamentin tarinat ovat kai tallennettu 500 luvulta ennen ajanlaskumme alkua. Jeesuksen tekemiset ja sanomisetkin kirjoitettiin jälkikäteen.

   Minkähänlaisia tarinoita meistä ja ajastamme jää elämään? Millehän formaatille niitä tarinoita sitten aikanaan tallennetaan?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Tuire: Parhaiten taitavat pysyä menneet asiat suusanallisessa muodossa. Mitä isämme ovat kertoneet ja minkä itse omin silmin olemme nähneet, siitä me kerromme tuleville sukupolville. Ja totta kai kaikki säilyy Jumalan muistissa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Päivi Huuhtanen-Somero sanoo:

  Näinpä! Nyt ne pauhaavat Jeesuksen kaunistellusta elokuvamuotokuvasta, kun ei ole tätä selfie-dokumentaatiota!!! Siis pienenä varauksena: tuo Jeesus-kuvahan on selvä romanttinen sankari, ei meidän uskomamme hurjapää, joka taivalsi erämaassa 40 päivää siistimättä partaansa ja vaihtamatta vaatteitaan. Muuten kuvan vaatteetkin ovat aika kaukana erämaakilvoitelijan asusta ja myöhemmistäkin vaatteista. En tiedä, mutta näin uskon. Uskostahan on kysymys, viime kädessä. Hannu, olet hauska! Kiitos.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Kieltämättä hiekka asettaa kovia haasteita luureille. Apostoleja pitää muistaa ohjeistaa lähetysmatkoille: vyöttäydy, koteloi matkapuhelimesi, tartu matkasauvaasi ja käy susien ja lampaitten joukkoon…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Lauri Lahtinen sanoo:

  Oletus. Paavalilla oli kommunikaattori Rooman linnassa. Hän tilasi kirjallisuutta ja uusia vaatteita. Kutsui vierailijan. Huomatkaa! Kaiken tämän me kuvittelemme, koska hän oli kätevä tekstailija.Joudumme kuvittelemaan melko paljon asioita, koska Johanneksen kirjuri ei kirjoittanut puhtaaksi, mitä kaikkea kummallista Patmoksella tapahtui.

  Hetkeksi tuli häiriötä verkkoon, kun Jerusalemin linkkitorni kaadettiin. Kunnes sinne Vatikaaniin rakennettiin uusi. Kaiken tämän me kuvittelimme, koska olemme melkein tiedemiehiä?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Olikos niillä mankka vai kuinka Jeesuksen Pilatuksen kanssa kahden kesken käymä kelttiläis-dialogi on voinut taltioitua meille saakka?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Yrjö Sahama sanoo:

   Miten niin kahden kesken? Ei ole uskottavaa, että poliittisen rikollisen kuulustelu olisi tapahtunut ilman todistajia. JaJerusalemissa oltiin aika kaukana kelttien asuma-alueilta.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Seppo, seinillä on aina ollut korvat ja oventakanakuuntelijoita on ollut maailman sivu. Lisäksi rouva Pilatus oli nähnyt enneunen, jossa varoitettiin kajoamasta Jeesukseen. Osittain tästä johtuen epävarma hallitsija tahtoi pestä kätensä koko keissistä.

   No, rouva P tahtoi satavarmasti tietää myös, miten kuulustelut sujuivat, mitä puhuttiin…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Mihin Iesus Nazarenus Rex Iudaeorum olisi kykyineen tarvinnut kännykkää? Hänen jalkateriinsäkinhän iskettiin naulan reiät siksi, kun hän oli oikaissut kävelemällä järven yli Genesaretinjärven ympärijuoksussa, ja haluttiin varmistaa, että hän ei enää toista kertaa tekisi samoin. Kyllä hänen teloksensa oli mielestäni aivan muuta, kuin päätyä kännykänkäyttäjäksi ihailemaan omaa selfietään.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Tuula: Mutta kun MEITÄ kiinnostaa Jeesuksen selfie kovastikin. Nyt tuota kuvaa ovat vuosisatojen ajan photoshopanneet taiteilijat…

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tuula Hölttä sanoo:

   Hannu Kiuru :”Mutta kun MEITÄ kiinnostaa Jeesuksen selfie kovastikin.”

   No anteeksi, kun unohdin TAAS tuon asian, kun itselle on selviö, että kun Jeesus kuoli ristillä, niin Kristus nousi kuolleista. Eihän Jeesuksen ”selfietä” löytynyt haudastakaan. Sen sijaan Kristuksen ”selfie” elää ja tuo fyysisille aisteille näkymätön ”selfie” elää meissä kaikissa. Joten se siitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Tuula: Kristuksen kasvot ovat meille kristityille tärkeä asia: Virsirunoilija kehottaa: ”Kasvoihin Herran katsokaa, ne loistaa suloisesti…” Saarnaajat ovat kristillisinä vuosisatoina saarnanneet, että meidän tulee nostaa katseemme Jeesukseen. Ei silloin tarkoiteta varpaita vaan naamaa.

   VT:ssä Vanha Mosse tahtoi nähdä Jumalan kasvot. Jumala kuitenkin sanoi, ettei se onnistu, Mosse. Ei se yhteiskunta silleen pyöri, että kaikki voisivat nähdä Jumalan kasvot. Tai jos sä ihan väkisin tahdot, niin se jää sitten sun viimeiseksi näyksesi, sä nääs nimittäin delaisit just siihen paikkaan. Mutta tehdään kompromissi: Mä vilahdan tän vuorenonkalon ohi silleen, että sä ehdit nähdä mut vikkelästi takaapäin. OK?

   Pankaas muuten laittaen merkille, että UT:ssa Kristus-Jumala antoi katsella kasvojaan niin että ihmiset eivät palaneet poroiksi.Pyhyys polttaa, armo on kuin lämmittävä auringonpaiste…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Liisa Ahti sanoo:

  Jos Jeesuksella & kavereilla olisi ollut kännykät, niin todennäköisesti jokin Jerusalemissa toimiva virasto olisi nopeasti pyrkinyt estämään kaikki toiminnot, aivan meidän aikamme erinäisten poliittisten johtajien tapaan. Kyllä rohkeiden nuorten miesten porukka olisi keksinyt oivat ratkaisut kiertää esteet ja jatkanut viestintää.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Liisa, totta tuokin. Oikeastaan noille kolmelletoista olisi riittänyt ihan hyvin pelkät radiopuhelimet: Huomio, huomio, oppilaat, täällä Jeesus. Kuuluuko? Loppu.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaarina Heiskanen sanoo:

  Huffington Post -verkkolehti julkisti tuhkakeskiviikkona kampanjan, jossa pyydettiin ottamaan itsestä selfie tuhkaristi otsassa ja jakamaan kuva twitterissä #ashtag -hastagilla. Mitähän ne keksii pitkäperjantaina? Naulauta itsesi ristiin, ja ota toisella kädellä (siinä vaiheessa kun se on vielä vapaa) selfie ja jaa se hastagilla #cross. Tuo hastag #ashtag oli niin vastustamaton sanaleikki, että se sai minutkin osallistumaan tähän tuhkakuvan jakohullutukseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Hannu Kiuru sanoo:

   Kaarina: Tuhka + vesi = lipeä. Nyt ei tarkoiteta lipeäkalaa vaan syövyttävää (pesu)ainetta. Näinä tatuoinnin kulta-aikoina voi olla ihan hyvä, että paaston aikana kristityille tatuoitaisiin otsaan punainen lipeäristi. Jumalankieltäjät voisivat ottaa otsaansa luvun 666…

   Ilmoita asiaton kommentti
 • raija ala-lipasti sanoo:

  Emmehän me tiedä, josko hän onkin täällä kirjoittelemassa tekstiviestejä tai laittelemassa rohkaisevia tekstejä FB:iin. Luulenpa hänen olevan!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • May Roth-Edelmann sanoo:

  Samaa mieltä Raijan kanssa. ”Kaduilla hän kulkee” ja nappailee meistä kuvia kännykkäkamerallaan hyräillen hiljaa taizelauluja välillä tyytyväisen ja välillä harmistuneen näköisenä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  May Roth-Edelman :“Kaduilla hän kulkee” ja nappailee meistä kuvia kännykkäkamerallaan…”

  Entä kuka nappailee kuvia heistä http://www.youtube.com/watch?v=2DJFNygHqK8

  ..tai edes heistä, jotka tämä ”hyvinvointiyhteiskunta” on byrokratiallaan ajanut nurkkaan. Eilen olin todistajana mukana oikeudenkäynnissä, josta yhtä heistä, ei-niin-hyvää-lukijaa ja luetun-ymmärtäjää, syytettiin lomakkeiden täyttämisessä tapahtuneesta virheestä, jota hän ei ollut ymmärtänyt. Monta viikkoa hän oli surrut ja pelännyt sitä mitä hänelle nyt tapahtuu, kun asioiden piti olla sovittu. Reilut puoli tuntia kestänyt oikeudenkäynti oli etukäteen vienyt häneltä voimat viikkokausiksi ja aiheuttanut unettomat yöt ja sairauspoissaolot.

  Hän ei ole lähiomaisiani, hän on vain yksi jälkeläisteni ikäisen nuoremman sukupolven edustajista. Olen kiitollinen siitä, että nyt hänkin on ”vapaa”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ruttopuiston rovasti Hannu Kiuru

  Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121