Jännää jännää jännää tulossa tulossa :)

Ohjelman Nyt tai ei koskaan ensimmäinen jakso esitetään TV-ykkösellä 8.9. klo 19:00 ja myös minä, linssiluteista pahin, olen mukana siinä. Joo, et tykkää, mut niin se vain on, että posetan kuin posmellankin siellä.

http://yle.fi/aihe/nyt-tai-ei-koskaan

http://areena.yle.fi/1-2985686

Aikaa ensimmäiseen esitykseen on siis kaksi viikkoa, eli nyt on hyvä laittaa kalenteriin merkintää siitä, ettei vain missaa huisia ohjelmaa. Ohjelmaan liittyy myös vanhoillislestadiolaisuus osaltaan, joskaan se ei todellakaan ole pääaihe ja pointti siinä. Mutta kerron hieman enempi asiasta vähän myöhemmin.

#nyttaieikoskaan

Ps. osta valmiiksi nenäliinoja kyynelvirtoja varten, snift!

7 kommenttia

 • May Roth-Edelmann sanoo:

  Odotellaan siis tovi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Hienoa. Olisitko Vuokko osannut odottaa täällä blogistina aloittaessasi, että jonain päivänä olet valtakunnan TVssä asiantuntijana?

  Merkkasin pöytäkalenteriin ohjelman ulostuloajan. 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   Minusta Vuokko sopii oikein hyvin jälkimodernin ajan asiantuntijan rooliin.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Vuokko Ilola sanoo:

   Salme: en todellakaan 🙂 Tiedä sitten siitä asiantuntijuudesta, mutta hauskaa ohjelman tekeminen oli kaikkinensa 🙂 No siis ja kipeän liikuttavaa myös.

   Kuuklettakaa myös parviäly, mitä se pitää sisällään.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Kuuklasin “parviälyn” ja Wikipedia selittää seuraavaa: “Parviälyn kannalta kiinnostavat systeemit koostuvat tyypillisesti yksinkertaisista agenteista, jotka ovat vuorovaikutuksessa toistensa ja ympäristönsä kanssa. Vaikka agenttien käyttäytymistä ei hallita keskitetysti, agenttien välisistä paikallisista vuorovaikutuksista kehkeytyy globaaleja käyttäytymismalleja. Luonnon esimerkkejä parviälykkäistä järjestelmistä ovat muun muassa muurahaisyhdyskunnat, mehiläispesät ja lintujen, heinäsirkkojen [1] kalojen ja monien nisäkkäiden käyttäytyminen parvissa ja laumoissa.”

  Eilen sain tuta parviälyn seurauksia kun räkättirastaat valloittivat suurena laumana marjapensaani. Onneksi olin jo kerännyt marjat pois.

  Mutta tällaista parviälyä taitaa ilmetä myös ihmisten keskuudessa. Olisiko sellaisesta kysymys tässä yhteydessä esim. vl-ihmisten käyttäytymisessä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Vuokko Ilola sanoo:

   Vl-liikkeen hoitokokoukset voi minusta nähdä -tai ainakin minä näen pitkälle- parviälynä kielteisessä mielessä. Niissä on usein niinpäin, että ulkopuoliset näkevät jonkun ihmisen omaavan ongelman, joka pitää ratkaista, eikä niinkään asianosainen itse. Ja vielä se, että oletettua ongelmaa lähdetään ratkaisemaan pyytämättä, toivomatta, kutsumatta.

   Eli tuo keissi, missä olin mukana, perustui siihen, että Päähenkilö omasi ongelman, johon halusi asiantuntijaryhmää, parvea ratkaisemaan se.

   Tietty joskus vl-liikkeenkin parissa hoitokokous saattaa perustua ihmisen itsensä huoleen omasta sieluntilastaan ja haluaa “parviälyä” neuvonantajakseen. Silloinhan hommassa ei ole oikein nokan koputtamista.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Ymmärrän, ei ole mukavaa “tulla hoidetuksi” jos ei itse koe tarvitsevansa hoitoa. “Parviäly” on paikalla asianomaisen pyytämättä, toivomatta, kutsumatta. Sellainen on pakkohoitoa eikä tuota parantavia tuloksia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Vuokko Ilola
  Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suvanteissa, pyörteissä, myrskynsilmissä ja sen opetuksen läpivärjäyksessä rapiat nelikymppiseksi kasvanut naisimmeinen.

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit