Itsenäisyyspäivä – Jeesuksen risti

Tänään oli ilo herätä itsenäisessä valkoisessa Suomessa. Sinivalkoinen ristilippu salkoon itsenäiselle Suomelle ja kaikkivaltiaalle Jumalalle!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

 

8 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Laulu Suomelle; Lasse Heikkilä

  https://youtu.be/55jZ7kw8h4w

  .

  Miksi Suomi olet levoton

  Vielä turva Jumalassa on

  Vaikka sammuis tähdet, älä pelkää

  Jumala ei hylkää, siihen luota vaan

  Vesi virtaa alla routamaan

  Vesi virtaa alla routamaan

  Vielä kukkii koko tämä maa

  Vielä kiittää kansa Jumalaa

  Vielä veisaa västäräkki kerran

  Kunniaksi Herran, virren ihanan

  Ja se laulaa lailla leijonan

  Ja se laulaa lailla leijonan

  La la lai lai la la la la laa

  La la lai lai la la la la laa

  La la lai lai la la la la lai lai

  La la la la lai lai

  La la la la laa

  La la lai lai la la la la laa

  La la lai lai la la la la laa

  Nouse salkoon lippu valkoinen

  Piirrä pilviin risti sininen

  Se on kallein aarre isänmaamme

  Merkki Kuninkaamme, liitto ikuinen

  Nouse salkoon toivo sydänten

  Nouse salkoon risti Jeesuksen

  .

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Lippumme risti tulee Venäjän rannikkovartioston laivalipusta, joka oli sinine vinoristi. Lippumme suunnittelijat olivat esoteerikkoja ja suorakaiteen muotoinen lippu jakautuu vinoristinkautta kahteen/neljään pythagoralaisen kolmioon suhteessa 3:4:5. Lippu symboloi maa-alaa ja maan mittaukissa hyödynnettiin solmunarusta tehtyä mittanuoraa ja kolmea piikkiä, joihin narut viritettiin, niin että diagonaalin tuli 5 solmua, pitkään kateettiin 4 ja lyhyeen kolme. Tällöin yhdestä maa_alueen kulmasta tuli suora.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Seppo, kiitos kommentista. Lipumme historiasta en paljoa tiedä. Lippumme risti on aika samanlainen kuin Ruotsin ja Tanskan lipuissa. Minulle lipussa on Jeesuksen risti. Valkoinen väri sopii hyvin lippuumme ainakin tänään kun on satanut puhdasta lunta ja maa on valkoinen. Järviä on Suomessa paljon joten värit ovat erinomaiset.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Kiitos Juha ja kiitos Seppo!

   Tämä Sepon osaaminen taustoista ja numeroista on ihan omaa luokkaansa!

   Kiitos vapaudesta Taivaan Isälle!

   Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari Paukkunen sanoo:

   Suomi 105 vuotta. Talvisota kesti 105 vrk.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juha Heinilä sanoo:

   Kiitos Kari! Kerran saamme ylistää Taivaan valtakunnassa!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Yrjö Sahama sanoo:

   Seppo Heinolan lukumystiikka jääköön omaan arvoonsa, mutta tarkennukseksi Suomen lipun historiaan seuraavaa. Vinoristillä eli Andreaan ristilla varustettu sinivalkoinen lippu ei ollut mikään rannikkovartioston lippu, vaan keisarillisen laivaston sotalippu, joka nyky-Venäjällä on otettu uudelleen entiseen käyttöönsä, samoin kuin Venäjän kansallislippukin (ns. Pietari suuren lippu). Suomen lipun venäläisenä esikuvana on pikemminkin ollut venäläinen pursiseuralippu, joka autonomia ajalla vahvistettiin myös Suomen suuriruhtinaskunnan alueella toimivien pursiseurojen lipuksi ao. seuran tunnuksella lisättynä. Kun itsenäisen Suomen ensimmäinen lippu, punapohjainen leijolippu, tuntui valkoisten voiton jälkeen liian punaiselta, ryhdyttiin suunnittelemaan uutta lippua, jossa kuvioksi haluttiin pohjoimaista yhteenkuuluvuutta edustava risti. Väreiksi valikoitui jo Z. Topeliuksen kansallisvärieiksi ehdottamt sininen ja valkoinen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Sahama, Pythagoran teoreemassa ei ole sitten niin mitään mystiikkaa. Jos noin yksinkertainen matematiikka on sinulle mystistä, en voi auttaa. Venäjän rannikkovartiosto kuului toki Venäjän laivastoon. Suomenlipun suuunnittelijoihin kuuluneet olivat esoteerikkoja, esim. Topelius oli heprealais- taustainen svedenborgilainen mystikko ja Kallen-Kallela teosofi ja vapaamuurari. Valkoinen oli heille viattomuuden ja puhtaden ja sininen 3 perusasteen väri. Risti suorakaiteessa kuuluu pyhään geometriaan. Geometriaa harrastaneet ovat saattaneet havaita, että jos piirrämme ristin joka muodostuu kuudesta tasasivuisesta yhtä suuresta neliöstä, tulee ristin pystysuoraan neljä ja vaakasuoraan kolme neliötä ja ristiin tule kaksitoista kulmaa. Jos olemme nyt piirtäneet tällaisen ristin vaikkapa kartongille ja leikkaamme sen siitä irti, niin voimme taivuttaa ristin neliöiden rajoja noudattaen kuutioksi. Tällaisessa kuutiossa on nyt 6 tasoa, 12 reunalinjaa ja 8 kulmaa. Numeroiden summa on 26, joka on siitä erikoinen luku, että se on sama kuin Herran kuuluisan nelikirjaimen JHVH (Jahve, Jehova) hvhy kirjainten summa. (5+6+5+10 = 26). Myös on tärkeä havaita, että kuution tasojen kulmien määrä on 24, joten kulmien yhteinen asteluku on 24 x90 eli 2160 astetta.

   Pyhässä geometriassa suorakulma edusti neliötä, jota sanottiin pallon tavoin täydelliseksi muodoksi ja niin suorakulmasta, neliöstä ja kuutiosta tuli täydellistymisen symboleja ja yhä tänään kehittynyttä ihmistä voidaan sanoa suoraselkäiseksi eli suorakulmaiseksi ihmiseksi.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit