Hyvää Suomen tasavallan itsenäisyyspäivää

Tänään vietämme Suomen tasavallan itsenäisyyden vuosijuhlaa. Suomen eduskunta hyväksyi 6.12.1917 senaattin antaman itsenäisyysjulistuksen. Julistuksen hyväksymispäivä vakiintui Suomen itsenäisyyspäiväksi.

Julistuksen teksti:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/22/Suomen_kansalle.jpg

Näin itsenäisyyspäivänämme muistakaamme Herramme Jeesuksen Kristuksen opetus:

Matt. 20: 25-28

Jeesus kutsui opetuslapsensa luokseen ja sanoi: ”Te tiedätte, että hallitsijat ovat kansojensa herroja ja maan mahtavat pitävät kansoja valtansa alla. Niin ei saa olla teidän keskuudessanne. Joka tahtoo teidän joukossanne tulla suureksi, se olkoon toisten palvelija, ja joka tahtoo tulla teidän joukossanne ensimmäiseksi, se olkoon toisten orja. Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta.”

Niiden kristittyjen  joiden osaksi on tullut käyttää hallitusvaltaa on syytä muistaa myös Pietarin opetus: "Kaitkaa sitä laumaa, jonka Jumala on teille uskonut, älkää pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, älkää myöskään alhaisesta voitonhimosta, vaan sydämenne halusta. Älkää herroina vallitko niitä, jotka teidän osallenne ovat tulleet, vaan olkaa laumanne esikuvana.  Silloin te ylimmän paimenen ilmestyessä saatte kirkkauden seppeleen, joka ei kuihdu. "

Hyvää suomen tasavallan itsenäisyyspäivää kaikille.

Kirjoittaja

Jukka Kivimäki
Jukka Kivimäki

Aktiiviseurakuntalainen Espoosta. Päivätyössä ammatillisen koulutuksen parissa.