Hyvä blogi

Hyvän blogin pitää löytää lukijansa. Tärkeintä on, että blogin otsikko ja ensimmäinen kappale on kiinnostava, jotta blogi avataan ja luetaan.

Blogin kirjoittaminen on helppoa. Ensiksi pitää olla rekisteröitynä Kotimaahan omalla nimellä.

Seuraavassa kerron miten minä kirjoitan blogeja. Tässä koko sivun kuvat pienennettynä ei ole oikein tarkkoja. Toivottavasti kuitenkin asia selviää.

Minulla on kuvapankki omalla koneella, josta valitsen yhden kuvan blogiin.

Kirjoitan blogitekstin ensiksi tekstinkäsittelyohjelmaan (word/writer) josta kopion sen Kotimaahan. Blogiteksi on hyvä olla riittävän isolla ja selkeällä fontilla. Minä käytän Calibri 16pt.

Kopioinnin voi tehdä monella tavalla riippuen välineestä. Itse käytän windows -koneessa Ctrl C.

Kun on teksti valmiina niin menen Kotimaahan lisäämään uuden blogin valitsemalla Omat tiedot ja sitten Profiili tai Kirjoita blogiin.

Profiili on siitä hyvä valinta, koska sieltä saa esille kaikki blogit ja voi lisätä uuden.

Lisää uusi päästään seuraavaan, johon kirjoitetaan ensiksi otsikko (tai liitetään kopioitu Ctrl + V). Sen jälkeen kirjoitetaan teksti (tai liitetään kopioitu Ctrl + V)

Ja valitaan merkataan kategoriaksi Lukijan blogit.

Sen jälkeen valitaan koska blogi julkaistaan. Oletus on heti. Minä yleensä valitsen lauantai aamun, vaikka kirjoitan sen ennemmin.

Sen jälkeen lisää kuvan. Menen teksissä siihen kohtaan johon kuvan halua. Tässä vien kohdistimen Raamatunkohdan alapuolelle ja painan Lisää media -painiketta.

Sen jälkeen voin siirtää kovalevyltä kuvan Kotimaan palvelimelle, ellei minulla ole jo valittavana sopivaa kuvaa. Painan Siirrä tiedostoja.

Voin pudottaa siirrettävät kuvatiedostot tai valita kuvan hakemistostani

 

Kuvan valinta hakemistostani:

Kun kuvat on haettu niin painan Lisää  tekstiin.

Tämän jälkeen blogissa on kuva

Sen jälkeen voi katsella miltä blogi näyttää painamalla Esikatsele

Sen jälkeen voi lisätä avainsanat

Ja ottaa kommentointivalinnan pois, jos ei halue että kommentoidaan.

Nyt blogi on valmis ja painetaan Julkaise tai jos on valinnut julkaisuajan myöhemmäksi niin painetaan Schedule (valittavana joko Julkaise tai Schedule).

Nyt blogi on valmiina. Profiilista voi aina mennä muokkaamaan blogia tai esikatselemaan blogia. Roskista minun ei ole tarvinnut käyttää.

Lisäksi profiilista voi katsoa kommenttit ja niiden häirikköilmoitukset painamalla kommentit kuvakkeesta (siinä on kommenttien lukumäärä).

Häirikköilmoitukset ei alla olevassa ole. Yleensä on nolla ja joskus on jokin pieni numero.

Huonot kommentit voi poistaa painamalla Roskakori. Poistetut saa tarvittaessa takaisin.

Tässä lyhyesti blogin kirjoittaminen. Tapoja on monia, mutta jokainen kannattaa tehdä tietyllä tavalla, jotta homma pysyy jotenkin hallinnassa. Uudet bloggaajat tervetuloa kirjoittamaan ensimmäinen blogi ja vanhat voivat lisätä jotain uutta tuleviin blogeihin. Paljon muutakin voi tehdä, mutta näillä minä olen tullut toimeen.

 

 1. Tämä kaappaus ja tyttöjen orjiksi, siis seksiorjiksi, myyminen on katastrofaalinen juttu, mutta kukaan ei kommentoi mitään. Miksi? Ovatko tytöt liian kaukana, että heidän hätänsä koskettaisi meidän pikku ympyröitämme kun me täällä riitelemme uudesta avioliittolaista tms. Näillä tytöillä ei ole uusien omistajiensa käsissä ihmisarvoa, hyvin monella ei ehkä enää henkeäkään. Tai jos ovat vielä elossa niin se elämä on hakkaamista, kidutusta, alistamista, väkivaltaa. Sydän kääntyy nurin kun tuota kaikkea ajattelee.

 2. On hirveän väärin ja surullista, etteivät maailman köyhien alueiden kriisit kiinnosta hyväosaisia valtaapitäviä (miehiä), vaikka nämä kristittyjä olisivatkin. Nytkin länsimaisen Ukrainan kriisi on vienyt valtamedian koko huomion.

  Mutta kun tyttöjenkin elämillä on väliä!
  Nigerian presidentti Goodluck Jonathan ei ole sitä täysin ymmärtänyt. YK voisi myös toimia nopeammin.

  Katso esim: amnesty.org tai http//bringbackthegirls.tumblr.com

  • Kiitos Matias hyvästä kommentista.

   Joo — . Hyvä ajastaa blogin muutaman päivän päähän tai vaikka viikon eteenpäin. Tällöin näkee itse mitä on kirjoittanut, voi korjata virheet ja mahdolliset ylilyönnit. Blogi on hyvä olla sellainen, ettei kadu myöhemmin mitä on kirjoittanut.

  • Munun seuraava kirjoitus on: Älä saata meitä kiusaukseen

   Sen julkaisu on ajastettu: 14.10.2023 06:23

   Tarvittaessa muokkaan sitä viikon aikana.

   Automaatti hoitaa julkaisun.

 3. Kiitos informaatiosta, joka on hyvä ja antaisi eväitä asialliseen blokkaukseen. Itse elän hetkessä ja istun koneen äärellle, kun saan innostuksen jostain asiasta. Kirjoitan kovalla nopeudella kahdella sormella suoraan tälle sivulle, siksi tulee myös virheitä. Varmaankin minulle kuuluisi joku diagnoosi, mutta en ole koittanutkaan esittää täydellistä, muutta armosta saan olla mitä olen. Blokkauksen aloitin ihan toisaalla jo vuosia sitten omaa iseäni terapoidakseni ja jäin ikäänkuin koukkuun, en osaa lopettaa, kun en tiedä miten sen voisi tehdä tyylikkäästi. Vaikka kukaan ei siihen kiinnittäisi mitään huomiota teinpä niin tai näin.

  • Lauri, kiitos hyvästä kommentista. Sinulla on hyvät kirjoitukset. Minä teen myös kirjoitusvirheitä, joita korjaan, jos huomaan. Onneksi julkaisun jälkeenkin voi korjata virheitä. Kukin kirjoittaa omalla tyylillään.

 4. Kiitos hyvästä asiasta Teille.

  Opittavaa itselläni olisi useammastakin esille tuomastanne asiasta, mutta käyttämäni malli on minulle tuttu, ja ei siinä harkintaa useinkaan liikaa ole tuotosta katsoen. Usein en korjaa puuttuvia kirjaimiakaan elleivät suuremmin ymmärtämistä estä.

  Kotimaan vanhalla alustalla kirjoitin samalla tavalla ja kun asiakosketusta löytyy haluan osallistua eteenkinpäin.

  Kiitos Teille vielä kerran avaavasta kirjoituksesta.

  Kun mennään Jumalauskosta todistamiseen voi katsoa miten paljon harkintaa siinä katsotaan tarvittavan todistuksen julkituomisessa.

  • Hyvä kommentti, kiitos Pekka. Tärkeintä on, että saa blogiin haluamat asiat. Minäkin teen asiat saman kaavan mukaisesti, niin mikään ei unohdu. Minulla kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Kirjoittaja

Juha Heinilä
Juha Heinilä
Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.