Haloo sateenkaarivasemmisto! Onko ketään kotona?

Lämpimät onnittelut Suomen 13. presidentille Alexander Stubbille!

Kuka olisi uskonut vielä vuosi sitten. Stubb lähti Suomesta paitsi muiden, myös oman puolueensa nöyryyttämänä vajaa kymmenen vuotta sitten. Ja palasi voittajana.

Petteri Orpo laski oikein. Häkkänen olisi hävinnyt jopa Olli Rehnille. Samalla Kokoomuksen kampanjatiimi osoitti, että se on Suomen ammattitaitoisin.

Se laski oikein. Toistensa päälle hysteerisesti kirkuviin poliitikkoihin on kyllästytty. Stubbin koko kampanja oli rakennettu hehkuttamaan myönteisyyttä ja toisia ehdokkaita ylistäväksi. Samalla kun Alex kääntyi tv-tenteissä tuolilla aina empaattisesti kulloinkin puhuvan puoleen, koko kampanja halasi muut kampanjat ja ehdokkaat kehumalla kuoliaaksi.

Suomi ei ole koskaan ollut näin kokoomuslainen.

———————————-

Haloo vasemmisto! Onko ketään kotona?

Presidentivaalien varjoon jäi puoluegallup. Suomessa on tällä hetkellä toisen maailmansodan jälkeen ylivoimaisesti oikeistolaisin hallitus. Hallitus, joka ei pelkästään ole oikeistolainen vaan myös tekee ehkä itsenäisen Suomen historian oikeistolaisinta talouspolitiikkaa.

Soppatykit viimeistä kanuunaa myöten on ajettu Senaatintorille. Puoli Suomea on vuoroviikoin kiinni.

Ja silti! Silti vasemmiston ja vihreiden yhteenlaskettu kannatus on noin 35%!

Nyt jos koskaan vasemmiston tulisi katsoa peiliin. Miettiä mitä on tehty väärin.

————————————

Koska olen lämmin ja altruistinen ihminen, autan vähän:

1. Olisiko sukupuolia sittenkin kaksi?

2. Onko vasemmiston woke-hullutus ja gender-ideologia mennyt liian pitkälle?

3. Oliko poliittisesti viisaasta jyrkästi kieltäytyä hallitusyhteistyöstä perussuomalaisten kanssa hyvissä ajoin ennen eduskuntavaaleja?

4. Ja nyt kaikkein visaisin: …hmn…mistä poliittisen nelikentän nurkasta duunarit siirtyneet perussuomalaisiin? Mikä on se nelikentän nurkka, joka ammottaa täysin tyhjillään?

Tulisiko etenkin SDP:n etsiä puolueen kaadereitten joukosta sosiaalidemokraattinen ”anttikaikkonen”. Huumorintajuinen, itseironinen, maltillinen, ystävällinen ja ei-sotaisa demari, joka vetoaa omaa puoluettaan huomattavasti laajempaan kannattajakuntaan.

Vielä vihje: se ei ole ilmasto- ja ympäristökatastrofista saarnaavaa, ympäri maapalloa viikosta toiseen lentelevä Sanna Marin.

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

7 KOMMENTIT

 1. Joskus on todettu, että Ruotsissa ja Tanskassa on paremmat demarit kuin Suomessa. Voi olla tottakin.

  Suomen demareiden ajattelutapa on seuraava (tämä on muistinvarainen sitaatti erään kokeneen demarin kanssa käymästäni keskustelusta): ”Meitä ei kiinnosta, miten talous tuottaa, meitä kiinnostaa sen sen tulosten jakaminen.”

  Erityisesti viime vuosina demarit ovat keskittyneet lainattujen rahojen jakamiseen, ajatusta ei ole juuri uhrattu, miten ja kuka rahat tienaa. Kyllä kansalaiset näkevät tämän läpi.

  Rahan puute ja huono hallinto (epäonnistunut sote suurimpanan) romauttaa sosiaalivaltion, joka on melkein kaikkien kannattama idea.

  • Kiitos Jari. 2020-luku ollut toistaiseksi täysin Kokoomuksen ja vähän myös perussuomalaisten. Marinin hallitus meni monessa suhteessa kohtuuttomuuksiin eikä itse ex-pääministeri nykyisellään ole SDP:lle mikään mainosvaltti. Vasemmistoliitto on uponnut täysin identiteettipolitiikan hetteikköön, ja pitkälti samoin SDP.

   Kysymykseen, minne kaikki duunarit vasemmistosta ovat kadonneet, on helppo vastata. Perustavampi kysymys olisi: miksi?

   Ps. Laitoin tämän plokin tännekin, vaikka se lähinnä Uuteen Suomeen oli kyhätty (siellä nyt lähes 30 000 lukukertaa). En tiedä, mitä Kotimaa aikoo, mutta blogi-osio olisi parempi laittaa kuntoon tai kokonaan lopettaa. Yksi vaihtoehto on pistää Uuden Suomen tapaan maksulliseksi.

 2. Kiitos Seija. Plogista olen samaa mieltä kanssasi. Harmi vaan, että noin minuutti sen jälkeen, kun vähän järkeä ohimenevästi tuli päähän, plokia ei enää Kotimaan blogialustalta saanut poistettua.

  Mitä tulee PS:n kannatukseen ja duunareihin, joudun ihan tilastojen valossa toteamaan, että olet väärässä. Perinteisillä duunari-alueilla PS on saanut yhä enemmän ääniä. Viittaan ennen syvästi vaaleanpunaisiin demari-alueisiin, esimerkkinä Imatra, Kotka, Kuusankoski, Pori jne. Yhteinen nimittäjä niillä – vaaleanpunaisuuden ohella – on, että ne ovat taantuvia teollisuus-, etenkin paperiteollisuuskaupunkeja.

  Olen toki samaa mieltä myös, että Sanna Marinin saama kura johtuu osin sukupuolesta, ulkonäöstä ja aiemmin iästäkin. Keskustan häviämisestä en vielä ole ihan varma. Saarikko ilmoitti juuri jäävänsä puheenjohtajuudesta pois ja paljon – oikeastaan kaikki – jää seuraavan puheenjohtajan varaan.

  Mitä tulee presidenttiyteen niin saattaa olla, että Haaviston sukupuolinen suuntautuminen ratkaisi lopulta kisan. Itse en kakkoskierroksella äänestänyt kumpaankaan, koska koen yhtä vastenmieliseksi niin Stubbin taustavoimat (Suomen talouden eliitin) kuin Haaviston takana häämöttävät fatimdiarrat jne.

  Kokoomuksella on nyt puolustusministerillä lisättynä sama ulko- ja turvallisuuspoliittinen värisuora kuin demareilla 2000-luvun alussa. Huono juttu! Ryhmäajattelun vaarat ilmeiset.

  Uuden Suomen lukijakunta koostuu mahakkaista keski-iän ylittäneistä valkoisista, heteroseksuaalisista miehistä ja on paljon paljon monoliittisempi kuin K24 koskaan on ollut. Ploki sai lopulta reippaasti yli 30 000 lukukertaa.

  • En mielestäni hyökännyt ketään henkilöä vastaan, vaan ylimalkaisesti pohdin presidentin (ja joidenkin muidenkin vaalien) tulosta. Kari-Matti kommentissaan korjasi asiavirheeni ja antoi oman näkemyksensä asioista.

   Voisiko ylläpito selittää, mitä keskustelulleni Kari-Matin kanssa tapahtui, kun kerran blogisti itse ei sitä poistanut?

  • Seija. En usko, että ylläpito, pyhähenki tms. on kommenttiasi poistanut. Tämä alusta vaan vielä sen verran vaiheessa, että kaikenlaista tapahtuu. Jossain vaiheessa näin omalla ”kirjoita blogiin-sivulla” omien blogieni ohella muiden blogeja, niiden korjauksia ja kommentteja. Mulle tuli jossain vaiheessa hetken aikaa s-postiin hyväksyttäväksi aiempaan plokiini tarkoitettuja kommentteja, ja kun esivalta-uskollisena kuuliaisesti yritin niitä hyväksyä, tuli ilmoitus, että minulla ei oikeuksia niitä hyväksyä, minkä körttiläisyyteen aika ajoin taipuvana hyvin näin maan tasalta ymmärsin…Eiköhän ajan oloon kaikki järjesty, jos ei täällä niin tuonilmaisissa.

Kari-Matti Laaksonen
Kari-Matti Laaksonen
karilaaksonen555@gmail.com