Evankeliumi on ilmaista, mutta kuljetuskulut maksaa – samoin aamiainen

Iltalehden uutisen mukaan Suomen Kansallinen Rukousaamiainen ry järjestää jälleen hotelli Hilton Kalastajatorpalla Suomen Kansallisen rukousaamiaisen . Uutisen mukaan ulkoministeri Timo Soini lukee tilaisuudessa raamattua. Muita puhujia ovat kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Essayah ja ex-kansanedustaja Sauli Ahvenjärvi sekä eduskunnan toinen varapuhemies Paula Risikko (kok). Uutisen mukaan tilaisuus on maksullinen ja siihen osallistuminen maksaa 120 €. Medialla ei ole pääsyä paikalle.

Aika hintava aamiainen, itseasiassa kutakuinkin kymmenkertainen verrattuna tavanomaiseen hotelliaamiaisesta ei majoittuvilta asiakkailta veloitettavaan hintaan. Toki tilavuokrakin jotakin maksaa, mutta itse rukoilu, siis vuorovaikutus Pyhän kolminaisuuden kanssa, on luonnollisestikin ilmaista.

Kun seurakunta kokoontuu viettämään yhteistä jumalanpalvelusta, on tapana kerätä kolehtia, samoin kolehdin kerääminen on ihan tavanomaista myös muissa hengellisissä tilaisuuksissa. Se mitä kukin kolehtiin antaa jää hänen omantuntonsa asiaksi. Jokainen antaa omastaan sen minkä kykenee ja tahtoo. Hän kellä ei ole mitään antaa, on yhtä terve tullut kuin henkilö, joka pudottaa suurimman setelin haaviin.

Herran veli Jaakob kirjoittaa kirjeessään: Veljeni, te jotka uskotte meidän Herraamme Jeesukseen Kristukseen, kirkkauden Herraan, älkää erotelko ihmisiä. Jos teidän kokoukseenne tulee mies, jolla on kultasormus sormessaan ja hieno puku yllään, sekä samalla kertaa köyhä nuhruisissa vaatteissaan,  niin ettekö vain osoitakin huomiotanne tuolle hienosti pukeutuneelle ja sano hänelle: "Istu tähän, tässä on hyvä paikka"? Köyhälle te sen sijaan sanotte: "Seiso sinä tuossa", tai: "Istu tähän lattialle jalkojeni viereen." Ettekö te silloin syyllisty erotteluun omassa keskuudessanne? Eikö teistä ole tullut tuomareita, jotka tuomitsevat väärin perustein? (Jaak. 2:1-4)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016030521223240_uu.shtml?ref=juurinyt_desktop

38 kommenttia

 • Juhani Ketomäki sanoo:

  Kaikki se mitä kirjoitin äsken, on totta jos haluaa tietää. Ei sinun kanssasi voi keskustella.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Miksi Seija sitten jatkat ja jatkat keskustelua? Parhaitenhan sen saa loppumaan jos ei provosoidu ja jättää vastaamatta. Joten ihan turha syyttää toista siitä mitä tekee itse yhtä innokkaasti.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Jukka Kivimäki
  Jukka Kivimäki

  Aktiiviseurakuntalainen Espoosta. Päivätyössä ammatillisen koulutuksen parissa.