Esirukoukseni

Herramme ja Vapahtajamme Jeesus Kristus, elävä Jumalan Poika! Uudista vielä Pyhällä Hengelläsi meitä kaikkia luterilaisen kirkon jäseniä. Anna vielä uskon lahja kirkkomme hengellisesti kuolleille jäsenille ja herätä heidät.

Pyhä Kaikkivaltias Jumala! Varusta kristityt kaikilla Hengen lahjoillasi Jeesuksessa Kristuksessa ja etenkin kaikki sananpaimenet ja julistajat. Sinä Jeesus Kristus, ylistetty ja kiitetty Herra, olet verelläsi maksanut ja ottanut pois koko maailman syntivelan. Auta meitä kaikkia omistamaan, vastaanottamaan ja soveltamaan itseemme tämä armosi. Pidä meistä kiinni, kunnes usko vaihtuu näkemiseen ja iankaikkiseen elämään.

Oi Herra, kuinka hyvä onkaan meidän turvautua sinuun ja jättää sielumme ja ruumiimme sinun haltuusi tietoisina siitä, että sinä, Herra, pidät meistä huolen. Johdata meitä Hengelläsi kaikissa elämämme vaiheissa. Kukista kaikki väärät ajatukset ja itsekkäät mielipiteet. Lähetä, Herra myös kaikille pakanoille ja eri kansoille opettajia, että hekin löytäisivät rauhan Jeesuksen haavoissa.

Voi Herra, monet vaeltavat omavanhurskauden sokeassa yössä ja luulevat itsensä tähden kelpaavansa Jumalalle. Toiset elävät lihallisessa vapaudessa ja muissa synneissä, toiset eivät välitä lainkaan armostasi ja anteeksiantamuksestasi. Yhdistä meidät niin, että meillä kaikilla olisi Jeesus Kristus elämänä ja pelastuksena. Pyydämme kaikille meille oikeaa uskon kilvoituksessa vaeltamista. Kiitos, Isä, Poika ja Pyhä Henki, oikeudesta olla sinun lapsiasi kalliin kasteen ja uskon kautta. Aamen. Halleluja.

5 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Kristilliseen elämään kuuluu kolme asiaa: usko, rakkaus ja risti.

  Ei Herra käske meitä kantamaan sitä ristiä, jonka hän on itse kantanut, vaan hän sanoo: Kukin kantakoon oman ristinsä. Itse kullekin on risti varattu hänen voimiensa mukaan. (Ja hän kutsui tykönsä kansan ynnä opetuslapsensa ja sanoi heille: ”Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. Mark. 8:34, Matt. 16:24, Luuk. 14:27. Sulku allekirjoittaneen lisäys.) Sillä emme jokainen voi kärsiä samaa, koska emme jokainen ole uskon ja hengen puolesta samanlaisia.

  Armon välähdyksiä Lutherin seurassa, s. 31, Uusi Tie, 2004.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Rauhalla ei ole rajoja. Jitzhak Rabin (1922-1995), Israelin entinen pääministeri.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Peace has no borders. Yitzhak Rabin (1922-1995), the former Israeli Prime Minister.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Biblia sanoo hienosti Aadamin lankeemuksesta ja Jeesuksen pelastusteosta: “Niinkuin siis yhden synnin kautta on kadotus tullut KAIKKEIN ihmisten päälle, niin on myös yhden vanhurskauden kautta elämän vanhurskaus tullut KAIKKEIN ihmisten päälle. Sillä niinkuin yhden ihmisen kuulemattomuuden tähden monta ovat syntisiksi tulleet, niin myös monta tulevat yhden kuuliaisuuden tähden vanhurskaiksi.” (Room. 5.18,19, sanan kaikki korostus allekirjoittaneen.)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan? Room. 8:31. Ei edes perkele!

  Ilmoita asiaton kommentti