Elämä meni uusiksi! – syy blogihiljaisuuteen

Viimeiset pari kuukautta olen viettänyt hiljaiseloa tubekanavallani ja Kotimaa24-blogissa. Tauon pitäminen on ollut välttämätöntä tilanteessa, jossa elämä on monella tavalla mennyt uusiksi ja aika on ollut kortilla. Maaliskuussa lopetin työt kauppakeskuspappina Olarin seurakunnassa, huhtikuun alussa aloitin rippikoulu- ja nuorisopastorin virassa Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa. Maantieteellisesti loikka Espoosta Kirkkonummen puolelle ei ollut pitkä, mutta työn sisällössä muutosta on ollut sitäkin enemmän.
 — 
Rippikoulu- ja nuorisopastorin työ on itselleni uutta, mutta siitä huolimatta töiden aloittaminen Kirkkonummella on alkanut luontevasti. Tuntuu, että olen solahtanut joukon jatkoksi. Minut on otettu lämpimästi vastaan ja työkaverit ovat jaksaneet neuvoa uuden edessä. Arvostan sitä kärsivällisyyttä, jolla minuun on suhtauduttu papin työtä eri seurakunnissa opetellessani. On armollista, että pappina saan olla keskeneräinen ja opetella seurakunnan tavoille työn myötä.
  —
Uudessa työssä aloittamisen lisäksi tekemistä on riittänyt, kun samaan syssyyn osui muuttaminen saman katon alle paremman puoliskon kanssa. Kahden kodin tavaroiden pakkaamisessa ja yhteen kotiin sovittamisessa riittää työnsarkaa. Muuttolaatikoiden purkamisessa on ollut aikamoinen urakka ja kotona on vallinnut tavaroiden iloinen sekamelska. Muuton myötä arkeeni on tassutellut myös elämäni ensimmäinen lemmikki, kun paremman puoliskon mukana muutti myös leppoisa kissavanhus. Kevät tuntui hujahtavan ohitse näiden isojen elämänmuutosten myötä.
Päällimmäiset fiilikset kaikkien muutosten keskellä voi tiivistää sanoihin ”onnellisuus, kiitollisuus ja väsymys”. Suuret elämänmuutokset ovat olleet myönteisiä ja odotettuja. Koen syvää kiitollisuutta kaikesta hyvästä, mitä olen elämääni lahjana saanut. Samalla huomaan pienen väsymyksen painavan, kun moni asia on muuttunut arjessa yhtä aikaa. Niin ihania kuin nämä muutokset ovatkin, vie uuden opettelu aina aikaa ja voimia. Näissä hetkissä on levollista luottaa siihen, että Jumala kantaa.
”Älä sano, että olet nuori,
 vaan mene, minne ikinä sinut lähetän,
ja puhu, mitä minä käsken sinun puhua.”
-Jer.1:7-
    • Kuulostaa aivan ihanalta idealta, Pekka! Iloisia juhlia ei koskaan ole liikaa ja pitkässä yhteisessä taipaleessa on paljon syytä iloita! 🙂

Emilia Turpeinen
Emilia Turpeinen
Tubettava rippikoulu- ja nuorisopastori Kirkkonummen suomalaisesta seurakunnasta. Youtube, Snapchat ja Instagram: emiliapappi.