Eksyneitten lampaiden synnit

Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme. (Jes. 53:6)

Eksyneen synnit

Miksi olemme olleet eksyksissä; mikä merkitys on omilla töillä oikean Tien löytämisessä?

Miksi ainoastaan eksynyt tai kadonnut voidaan löytää?

.

Miksi emme itse pysty laittamaan syntejämme Herramme Jeesuksen Kristuksen päälle? 

.

Millä perusteella meidän kaikkien, minunkin, kaikki synnit Herra heitti päällensä?

.

Miksi on (tai ei ole) vaikea uskoa, että Jeesus Kristus on sovittanut kaikki syntimme kokonaan, jolloin velka on kokonaan maksettu ilman meidän töitämme?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

236 kommenttia

 • ismo malinen sanoo:

  ”Mutta joka kerskaa, hänen kerskauksenaan olkoon Herra. Sillä ei se ole koetuksen kestävä, joka itse itseään suosittelee, vaan se, jota Herra suosittelee.”

  On hyvä tuntea omat vääryytensä, mutta kun puhutaan orjuudesta, niin siinä ei ole kyse tekemisestä vaan omistussuhteesta. Orja on aina jonkun oma, jos joku on synnin orja, hän on synnin oma, Kristus on ostanut meidät juuri tuosta orjuudesta pois. On syntiä joka on kuolemaksi ja on syntiä joka ei ole kuolemaksi.

  Meidät on ostettu pois kuoleman synnistä, joka on valheessa elämistä ja siirretty toisen omistajan alaisuuteen, joka on Totuudessa elämistä. On kuin pitäisit syntiä edelleen vain tekemisenä? Tekemisiä ohjaa sydämen asenne, sydämen ajatukset, kuten raamattu sanoo. Ihmisen sydän on juuri se, mikä puhdistetaan, sillä omatunto syyttää tai lukee meidät vapaaksi orjuudesta.

  Tuota puhdistusta (pyhitystä) ei voi tehdä kuin Jumala Pyhän Henkensä kautta. Jumala kirkastaa ihmisen, (Poistaa valheen jäljet)

  Ari, en epäile vilpittömyyttäsi, mutta kaikella kunnioituksella, oletko tosiaan sitä mieltä, että olet ymmärtänyt mistä Johannes kirjeessään kirjoittaa?

  ”Ja tämä on se sanoma, jonka olemme häneltä kuulleet ja jonka me teille julistamme: että Jumala on valkeus ja ettei hänessä ole mitään pimeyttä. Jos sanomme, että meillä on yhteys hänen kanssaan, mutta vaellamme pimeydessä, niin me valhettelemme emmekä tee totuutta.

  Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

  Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.

  Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä. 1.Joh.1:5-10

  Tämä puhdistaminen on jatkuva tapahtuma meissä. Tuo edellinen Johanneksen kirje on kirjoitettu Kristityille veljille ja siskoille.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Jorma Ojala, onko väärin kun uskon että Jeesus tekee todella vapaaksi Sanansa mukaan eli elän siitä uskosta että minun ei enää tarvitse seurata omia himoja ja haluja jotka veivät minua niihin tekoihin joita häpesin???

  Onko väärin julistaa parannusta syntien anteeksi saamiseksi Jeesuksen nimessä?????

  Jeesus sanoo.” Niin hukutte tekin ellette tee parannusta.”

  Jeesus puhui seuraavan juutalaisille mutta hyvinkin se on ajankohtainen nytkin:

  34 Jeesus vastasi heille: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. 35 Mutta orja ei pysy talossa iäti; Poika pysyy iäti. 36 Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi. … 43 Minkätähden te ette ymmärrä minun puhettani? Sentähden, että te ETTE KÄRSI kuulla minun sanaani. 44 Te olette isästä perkeleestä, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, ja totuudessa hän ei pysy, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän puhuu valhetta, niin hän puhuu omaansa, sillä hän on valhettelija ja sen isä. 45 Mutta minua te ette usko, sentähden että minä sanon totuuden.(Joh.8)

  Seuraava myös Jeesuksen Sanoja:

  19 Mutta tämä on tuomio, että valkeus on tullut maailmaan, ja ihmiset rakastivat pimeyttä enemmän kuin valkeutta; sillä heidän tekonsa olivat pahat. 20 Sillä jokainen, joka pahaa tekee, vihaa valkeutta eikä tule valkeuteen, ettei hänen tekojansa nuhdeltaisi. 21 Mutta joka totuuden tekee, se tulee valkeuteen, että hänen tekonsa tulisivat julki, sillä ne ovat Jumalassa tehdyt.”(Joh.3)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen, onko sinulla voima voittaa kaikki kiusaukset?? Onko sinulla Jumalan rakkaus että voit rakastaa kaikkein vaikeintakin läheistä tekipä tai sanoipa hän mitä tahansa?? Huomaa siis rakastaa, mitä rakkaus tekee toiselle, vrt 1.Kor.13)???

  Ilmoita asiaton kommentti
 • jorma ojala sanoo:

  Ari, sinä et ole lukenut sanaakaan siitä, mitä olen kirjoittanut tai mitä Ismo kirjoittaa. Kysymyksesi ovat aivan toisesta maailmasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Jorma Ojala, anteeksi kun ajatuksen juoksuni ei täytä sinun laatu vaatimuksia, kyllä mulla on oma käsitys kuinka keskustelua vien eteenpäin, siis kyllä luen kaikki kommentit ja niistä otan asioita esille omalla vajavaisella tavallani, koeta kestää.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Näin loppu kaneetiksi tämän päivän osalta voi vain todeta että huomen päivä uus eli kommentointia(ni) valvotaan kaiketi tarkemmin että kaiketi tyylin(i) on muututtava ettei pannabullaa tulisi, no ilta viel nuori joten kalaan meen ja hyvää illan jatkoa toivotan kaikille tasa-arvoisesti, kiitos tähän astisesta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Sakari Pöyhönen sanoo:

  Ari Pasanen Ystävällisesti! On syytäkin valvoa!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Juha Heinilä

  Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit