Miksi helluntailaisuus leviää? – Lue ilmaiseksi Kotimaa Pron artikkeli

HelluntaitemppeliEKorea

Myönnetään, Kotimaa24 otsikoi taannoin hieman provosoivasti, että helluntailaisuus leviää, koska ottaa henkivallat todesta. Aihe kirvoitti ansaittua keskustelua.

Helluntailaisuuden leviäminen on monisyinen asia, joskin henkivalta-asia on yksi siihen liittyvä näkökohta. Lue nyt vapaasti Kotimaa Prossa oleva Jussi Rytkösen laaja artikkeli:

Miksi helluntailaisuus leviää?

Kotimaa Pro on maksullinen sivusto. Kotimaa-lehden yksityistilaaja saa pääsyn sivustolle 20 euron lisämaksulla. Kotimaan seurakuntatilaajille sen sijaan kuuluu automaattisesti pääsy myös Pro-sivustolle.

Kotimaa Pro – Kirkon Puolesta. Lukemista seurakuntien työntekijöille, luottamushenkilöille ja vapaaehtoisille sekä kaikille, jotka tarvitsevat hyötytietoa kirkon elämästä.

Kotimaa Pron käyttäjillä on myös vapaa oikeus aloittaa ”Kahvipöytäblogi” Pro-sivustolla eli kirjoittaa itseään askarruttavista asioista ja jakaa hyvä oivalluksia ja toimintatapoja.

Kuva Jussi Rytkönen

54 kommenttia

 • jorma ojala sanoo:

  Minun mieleeni tuli kertomus Simsonin ketuista, jotka oli hännästään sidottu yhteen päiden kurottaessa kukin omalle taholleen. Kuitenkin ne olivat yhtä, kuten jotkut uskonnollisen kentän ääri-ilmiötkin voivat olla tässä mielessä yhtä, niin ihmeellistä kuin se onkin. Ne ovat yhtä aliarvostaessaan Raamatun asemaa.

  Vapaamielisten ja äärikonservatiivien herätyskristittyjen ajatukset Raamatusta turhana kysymys-vastaus-kirjana (sudenpentujen käsikirja) menevät yllättävällä tavalla yksiin. Ääripäät lyövät tässä asiassa tietämättään kättä toisilleen. Omat rinnakkaiset ”ilmoituslähteet” alkavat soittaa ensiviulua suhteessa uskon ja uskonelämän kysymyksiin. Raamattu jää ikään kuin toisarvoisempana taustalle.

  Tietyt jyrkät konservatiivit väheksyvät sanaa ja vetoavat enemmän seurakunnan tai yksityisten saarnaajien saamiin ”hengen ilmoituksiin”. Raamatusta viis, näitä ilmoituksia on seurattava!

  Edistysmielisemmällä puolella näkyy olevan vähän samaa tendenssiä, on elinvoimainen hengellinen kulttuuri ajattelijoineen ja tutkijoineen, niin nykyajasta kuin kirkon pitkän historian varreltakin. Raamatusta viis!

  Yhtä kaikki, kumpikaan ääripää ei salli, että näitä heidän löytämiään hengen kukkia tutkittaisiin Raamatun sanan rinnalla.

  Ilmoita asiaton kommentti