Eikö haukku haavaa tee?

b2ap3_thumbnail_seeprat.jpg

Pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin. Me suomalaiset emme taida osata olla kovin hyvää pataa keskenämme? Sisällissota käytiin virallisesti v. 1918, mutta epävirallisesti se jatkuu vielä tänäkin päivänä.

Perinteisesti meitä on pidetty tuppisuina, mutta kun tuli Nokia tilulilu-soittoäänineen ja kannettavine luureineen, niin a vot, harasoo, johan alkoi kansan kieli laulaa. Varsin pian kävi ilmi, että kansa olisi voinut ihan hyvin pitää kauemminkin suunsa kiinni, kun mitään myönteistä sanottavaa ei ollutkaan. Sodimme pyhää periaatetta vastaan: Jos sinulla ei ole mitään hyvää sanottavaa toisista, niin älä sitten sano yhtään mitään!

Hiljaa olijat saavat helposti fiksun maineen, kun taas milloin vain missä vain kenen kanssa vain kännykkään höpöttävä En finne igen-väki paljastaa tyhmyytensä hölöttämällä kovaan ääneen yksityisasioitaan julkisilla paikoilla.

Nyt kun Nokia-huuma on haihtunut, olemme siirtyneet nettiin kertomaan omia näkemyksiämme. Ja sehän tiedetään, että mielipiteitä on yhtä paljon kuin on miehiä, naisia, lapsia ja vanhuksia yhteensä. Ja kaikkien on saatava äänensä kuuluville. Harmi vain, että netissä meitä ei odota kiitollinen vaan kiittämätön yleisö: Tuo tänne näkemyksesi, niin me kyllä runttaamme sen kunnolla. Ja bonuksena vielä alle aikayksikön.

Mutta miksi meidän täytyy aina ottaa mittaa toisistamme? Miksi kaikki kukat eivät saa kukkia, vaan ne tahdotaan väkivalloin kiskoa juurineen maasta? Onko kyse kateudesta, kun toinen sanoo jonkin asian paremmin kuin itse olisin osannut? Miksi toiset ihmiset halutaan nolata, vaientaa?

Pahan puhuminen toisista on epärehellinen tapa kiittää itseään. Pahinta pelkuruutta on se, että tietää, mikä on oikein, eikä tee sitä. Yksi tärkeimmistä matkoista, minkä ihminen voi tehdä, on mennä toista puolitiehen vastaan. Paavali suosittelee meille kilpailua toinen toistemme kunnioittamisessa.

Lohdun sanoja niin puolikkaalle Nokialle kuin puolikuolleille nettikiusatuillekin:

Onnistuja on se, joka pitää kiinni vanhasta niin kauan kuin se on hyvää ja tarttuu kiinni uuteen heti kun se on parempaa

Ainut pätevä onnistuneen elämän mitta on se välimatka, joka jää ihmisen kykyjen ja saavutusten väliin.

Kun kerran näyttää siltä, että se, mitä eniten pelkäämme, tapahtuu, niin ryhdy sinä pelkäämään onnistuvasi. 

Tulevaisuus tulee. Vain sinä voit päättää, mihin se menee.

On vain yksi periaate: epätäydellisyys. Joka hyväksyy sen, jaksaa elää.

Summa summarum:

Lue joka päivä, jotakin sellaista, mitä kukaan muu ei lue.
Ajattele joka päivä, jotakin sellaista, mitä kukaan muu ei ajattele.
Tee joka päivä, jotakin sellaista, mitä kukaan muu ei ole tarpeeksi hölmö tekemään.

On mielelle pahasta olla aina osa yleistä mielipidettä.                                                                                                        

Olkoon kristityillä se mieli, joka Kristuksella Jeesuksellakin oli: Hän oli hiljainen ja nöyrä sydämeltään.
Tämä maailma on meluisa, jotta emme huomaisi sen tyhjänpäiväisyyttä:
Tyhjät tynnyrithän ne eniten pruukaavat kolista.                                                                                                 

Kristus oli hiljainen, koska hänellä on antaa kaikki se, mitä me todella tarvitsemme.

b2ap3_thumbnail_Sven-Tuuva.jpg


Kuvatekstit: (Yllä) Kaikki eivät välitä flirttailla kameran kanssa.

(Alla): Toiset pitävät periaatteistaan kiinni jopa henkensä uhalla…

 

PS:

Riidat eivät kestäisi kauan, jos vain toinen osapuoli olisi väärässä

Pelkkä haukku ei haavaa tee. Haava on usein haukkujen seuraamus…

 1. Nyt löysimme yhteisen kielen. Se on vakava asia. Ei vaan näkynyt silloin kun tilanne olisi vielä ollut ratkaistavissa. Ei, sinun piti massamurhaa ja itsemurhapilleriajatusta liittää ilmoille. Koska oli tärkeämpää paukutella ateisteja ja muita harhaoppisia kuin vastata ilmoilla olevaan ääneen lausuttuun tilanteeseen.

  Ihmettelen kuitenkin miksi et ole valmis kantamaan vastuutasi omista sanoistasi ja tekosistasi. Vapautta ilman vastuuta. Kun tekojen seuraus puree perseestä, on syytä kenties tehdä muuta kuin pestä käsiä vastuusta kuin joku Pilatus tai venytellä kuin se Pilates.

  Keskusteluapuahan tässä juuri ollaan hakemassa. Ja itsehän korostit olevasi muutakin kuin pappi. Oikein psykologian ammattiguru.

  Miksipä sitä menisi pois kun asia pitää hoitaa, eikä ratkaista lopullisimmin tein. Mistäpä sitä muusta jauhamaan, kun keskeisin toistuva ajatus päässä. ; Toki syyllisten etsimisen sijaan olisi mukavanpaa etsiä ratkaisua. Muta itsellesihän syylluisten etsiminen oli jotenkin oleellista. Eikä niitä ehdotuksiakaan muuhunkaan ole tullut. Tai anteeksipyyntöä. ”Nyt riitti” -henki onkin toki helpompi kuin se toinen.

 2. On olemassa totuuksia, jotka ovat niin ilmeisiä, että ne juuri sen vuoksi jäävät tavalliselta maailmalta näkemättä tai ainakin huomaamatta. Jo pintapuolinenkin tarkastelu osoittaa luonnon elämäntahdon rautaiseksi perutaksi nimenomaan kristillisyyden. Jokainen eläin kuolisi sukupuuttoon jos ei olisi kristitty. ; Ateismin näkyvimpänä vastalauseena on se, että se kieltää homoseksualisteilta suvunjatkamisen.

  Euroopan kansoilla on jo kohta kaksi tuhatta vuotta ollut selvät ja hyvät kristillis-siveelliset lait ja periaatteet. Ne ovat lähtöisin Raamatusta ja kymmenestä käskystä. Kun terveen järjen aita tältä kohtaa kaadetaan, jatko on loputon. Bussimainonta tarkoittaa sitä, että esiin nousevat himoraiskaajat ja himomurhaajat ; Eutanasia tulisi pakolliseksi kaikille eläkeikäisille ja vanhusten abortoinnista tulisi normi. Miltä sinusta tuntuisi, jos lastasi vaanisivat AIDS-homoraiskaajat? Uskaltaisitko lähettää pienen lapsesi yksin koulumatkalle kun homokarhu ja pantasusi söisi?

  Väärä suvaitsevaisuus on pakanallista humanismia. Olemme hyväksyneet viime vuosina muitakin lakeja ja tapoja, joista ei ole ollut kansallemme siunausta. Esimerkiksi osa on vaatinut kouluissa lupaa neljännelle kalapuikolle! Radiostakin saisi muka tulla muuta kuin kristillisiä aamunavauksia!

  Uskontoa on erityissuojattu jumalanpilkkalaeilla. Sen purkaminen olisi räikein esimerkki siitä, miten kauaksi olemme joutuneet totuudesta. Muita merkkejä ovat esim. naispapit ja se, että kirkosta saa noin vain erota ilman mitään perusteluja. Eihän ihminen voi mitenkään paeta Jumalaa tai veroja! Turmellusta on sellainen nettisivuttelu. Ihme homosaatiota.

  Kristinusko on kestänyt nälkä- ja sotavuodet, eikä se voi kaatua minkään pakanallisen evoluutioteorian alla! Sotiemme veteraanit eivät puolusta maata, jossa ateistit ja muut perverssit luonnonoikut saisivat olla olemassa, kristittyjen ansiosta he nyt hallitsevat! Lisäksi ateisteista ei ole maamme puolustuksen kannalta mitään hyötyä. Hehän menevät aina siviilipalvelukseen koska ovat maanpettureita.

  Aivan selvästi jumalanpilkka -asiasta ei ole käyty kunnon keskustelua, eikä ole todella tutkittu mistä on lopultakin kysymys. Kauheaa kohkaamista on ja vääriä mielipiteitä! Itsemurhia on tarpeeksi ilman ateismin laillistamistakin! Tosiasia on, että Ateismi tekisi pahaa. Raamatussa synnistä seurasi ankaria vitsauksia. Siksi kevättulvat, taloustappio ja se, että minulla loppuivat tupakat johtuu ateistien riistosta ja Jumalan ansaitusta kostosta kun emme ole tehneet riittävästi kitkeäksemme tämän kammotuksen yhteiskunnastamme.

  Haastan kaikki Suomen kristityt rukoilemaan, ettei Suomessa tultaisi virallistamaan oikeutta ateismiin. Jumala loi ihmiset mieheksi ja naiseksi ja kristityiksi Jeesuksen lapsiksi. Muu on sielunvihollisen aikaansaamaa seksuaaliperversiota. Onko pakko romuttaa kaikki moraalikäsitykset? Eiköhän tämän vapaamielisyyden nimissä olla jo äärirajoilla, kohta tuhoutuu kaikki! Ajatelkaa lapsia, mummoja, yhteiskuntaa, puluja, puudeleita, kissanpentuja.

  Suomen tulevaisuus on kristittyjen ydinperheessä. Ateistit ja heidän äpäränsä – ateistit eivät oikeasti ole avioliitossa joka on Jumalan siunaama kirkkohäillä vahvistettu liitto – ovat vain erityisongelma, joiden ratkaiseminen on tärkeää. Julkisuudenkipeys ja halu näyttää älykkäältä saattaa olla eräs vaikutin kun tunnetut henkilöt ilmoittautuvat ateisteiksi. Tosikristitty ei sitä tee! Jeesus velvoittaa seuraajiaan kantamaan itse taakkojamme ja kieltämään itsemme. Parempi on olla kotiseudullaan tunnettu kristitty, kuin ateisti, vaikka kaapissa oleva. Jos kuollut intiaani on hyvä intiaani, ei kuolleelle ateistilel Jumalan armoa tai toivoa ole luvassa! Saavat helvetissä riittämiin S&M -maailmaansa, jota ovat maan päälläkin halunneet! Ylipäänsä on ateistien siveellinen ja muu puhtaus asia sinänsä. Etteivät nuo ihmiset ole ainakaan vedensuosijoita, sen näkee ja haistaa jo heidän ulkonaisesta olemuksestaan. Etovia.

  Helvetti että oli hauskaa. Eikä yhtään asiatonta koska olen ajatusvirrassa ryntäävä psykologian mestari henkisyyden energiavirrassa.

 3. Minä kiitän. Ilman jakamista ei tule eri näkökulmia. Ilman ihmiskontaktia emme näe suhteuttaa ongelmiamme, mutta niistä ei silmätikullisesti kannatta toista syyllistää. Tänä päivänä kun sanoo mitä vaan, tuntuu lausesta löytyvä jokin väärä sana, josta vedetään jyrkkä johtopäätös. Pohtiminen ei taida olla tänä päivänä in, sillä jokaisella on tahto iskeä se oikea totuus heti pöytään miettimättä toisen näkemystä.

 4. Olkoon kristityillä se mieli, joka Kristuksella Jeesuksellakin oli: Hän oli hiljainen ja nöyrä sydämeltään.
  Tämä maailma on meluisa, jotta emme huomaisi sen tyhjänpäiväisyyttä: Tyhjät tynnyrithän ne eniten pruukaavat kolista.
  Kristus oli hiljainen, koska hänellä on antaa kaikki se, mitä me todella tarvitsemme.

  Hannu, kiitos hyvästä kirjoituksesta. Hyvä muistutus, että ihan kaikkeen ei tarvitse yrittää laittaa omaa puumerkkiä. Monesti hiljaa oleminen on paljon arvokkaampaa kuin suuta soittaa turhanpäiten.

 5. Tuomo Hämäläinen: Ihan tosissasiko kuvittelet, että minä tässä julkisesti rupeaisin terapeutiksesi? No way! Terapiasuhteeseen tarvitaan luottamuksellisuutta ja vaitiolovelvollisuutta. Lisäksi keskustelut on käytävä face to face-periaatteella.

  Yhden neuvon voisin sinulle antaa: Voisitko olla suurenttelematta ja ylitulkitsematta asioita? Asiat tulisi nähdä nimenomaan oikeissa mittasuhteissa ja oikeissa yhteyksissään. Silloin paniikki ei iskisi niin helposti. Jossakin yhteydessä ohimennen sanoin, että psykologian harrastus ei kohdallani ole jäänyt opiskeluaikaan vaan olen sitä omaksi ilokseni vuosien varrella lueskellut. Ja siitä sinä (ilkkuen?) teet suuren numeron: Vai kuvittelee Ruttopuiston rovasti olevansa ties mikä psykoguru!

  Kotimaa24-blogipuistikko ei ole mikään Täyden palvelun terapiatalo. Tämä täytyy aina pitää mielessä. Kun olet huonolla tuulella, älä kirjoita tänne mitään! Tämä koskee ihan kaikkia kirjoittajia, niin blogisteja kuin kommentoijiakin. Hetken kuluttua kirjoittajaa kuitenkin alkaa kaduttaa se, mitä hetken hulluuskohtauksen aikana tuli päästetyksi ilmoille.

  Nuo asiattomat kommenttisi, jotka ovat jo tuossa mustana valkoisella, jääkööt siihen. Mutta jos jatkat samaan malliin, niin kommenttisi lentävät kauemmas kuin Tero Pitkämäen keihäs. Ja Pitkämäellä sentään on ollut varsin hyvä kilpailukausi… :p

 6. Eettisesti kestämätön lainkäyttö ei rakenna yhteiskuntaa oikeaan suuntaan. Se turhentaa lain arvoa kansalaisten silmissä ja horjuttaa lainkuuliaisuutta.”

  Täyttä roskaa. Ulkomaalaislain 37 § on tässä harvinaisen selkeä. Täysi-ikäisen henkilön äiti ei ole perheenjäsen. Ainakin minulla lainkuuliaisuus vain lisääntyy. Se nyt vielä puuttuisi, että viranomainen alkaisi soveltaa lakia mielivaltaisesti. Ei näistä julkilausujista kukaan itse olisi valmis lakia rikkomaan, mutta toisilta sitä voidaan vaatia.

Kirjoittaja

Kiuru Hannu rovasti Ruttopuiston
Kiuru Hannu rovasti Ruttopuistonhttp://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121
Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121