Demokratia murtuu !

Nuo historiassa jylläneet  pahat ideologiat ,kommunismi ja natsismi ovat taas voimistuneet.

Kultuurivallankumouksen yhteydessä Suomessakin alettiin ajamaan kristillisiä arvoja alas, jotka alkavat kantamaan satoa. Haave sivityskultuurista, jossa ihmisellä on vapaus  olla oman onnensa seppä, onkin syntiinlangeneen ihmiskunnan sisällä vaikuttanut sen ,että vapaa liberaalidemokratia onkin loppujen lopuksi hyvin ihmisarvoa halventavaa  , joka on "vapautena" levinnyt mediaan ja lopuksi politiikkaan.Sellaista on politiikka kuin on kultuuri ja ihmiset.

Trump ja Ameriikka on kiistaton todiste , että tuskin sen maan kansalaiset voivat olla tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen ja tarttuva tauti on vallannut myös Euroopan median ja politikot( vaikka täytyy sanoa , että Suomen poliitikot ovat usan vaaleista kommenteissaan olleet erittäin fiksuja laidasta laitaan keskimäärin) ja tämä syöpä leviää kansaan.

Trumpin käytös on ollut tietysti mitä on ollut , mutta jotenkin ihmeellistä on kuitenkin se ansiolista miten showmies on saanut niin paljon aikaan maailman politiikassa.

Lähi-idässä,arabimaiden kanssa rauhansopimuksia,korea,Venäjä  jne. mutta ajattelen että suurin Trumpin saavutus on haastaa kommunistinen Kiina,jonka valta maailmassa kasvaa koko ajan ja Kiinassa kaikki taloutta myöten on kommunistisen valtion johdon talutusnuorassa.

Ilman kristillisiä arvoja ei ole yhtään ihmisarvoista yhteiskuntaa rakennettu, jossa jokainen ihminen on tärkeä kohdusta hautaan asti ja jonka tehtävä on  elämää kunnioittaa   ja varjella .

Toivoisi Suomessakin poliittisten päättäjien lukevan historiaa enemmän ,eikä unelmoida jostain liberaalidemokratiasta, jossa olisi korkea kultuuri ilman kristillistä arvopohjaa, joka muuttuu itsekeskeisyyden myötä kalman hajuiseksi rakkaudettomuudeksi.

Länsi joutuu ottamaan kantaa arvokysymyksiin ja kysymään mikä on meidän todellinen arvopohjamme ,siitä pitää huolen marxilaisuus ja islamilaisuus, jotka vyöryvät.

Unkarin haukuttu Presidentti Viktor Orban on lukenut historian kirjat ja onkin kenties juuri sen takia haukuttu ,koska hän on sanonut että Euroopan pitää puolustaa Kristillisiä arvoja , joiden varaan Eurooppa on rakentunut. Ei ole kuin hiukan yli 100vuotta , kun islamilainen kalifaatti otti Unkarista lapsia vangeiksi ja käännytti islamin uskoon ja Unkarin kansan riveissä on vieläkin haavat näistä.

Kristikuntaa myös seulotaan näissä kysymyksissä, halutaanko turvata Häneen joka on päättänyt meidän syntymästä ja päättää myös kuolemasta ja kuolemanjälkeisestä elämästä, mihin laskemme turvamme?

13 kommenttia

 • Eemil Hietala sanoo:

  >> jossa jokainen ihminen on tärkeä kohdusta hautaan asti

  Paitsi tietysti jos olet esimerkiksi homoseksuaali tai vaikkapa transseksuaalinen. Sitten olet näiden kristittyjen jatkuvan vainon kohteena. Päivi Räsänen on tästä hyvä esimerkki .. hän käyttänyt jo useita vuosikymmeniä näiden ihmisten oikeuksien rajoittamiseen tai viemiseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”Ilman kristillisiä arvoja ei ole yhtään ihmisarvoista yhteiskuntaa rakennettu, jossa jokainen ihminen on tärkeä kohdusta hautaan asti ja jonka tehtävä on elämää kunnioittaa ja varjella .”

   Kovin on sinisilmäinen ja perin utuisten poutapilvien läpinähty omahyväinen näkemys. Tosiasiassa kristinuskossa pitkälti yli 1700 vuotta vähät välitettiin tasa-arvosta ja ihmisyksilöistä ja vielä vähemmän häntä kohdusta hautaan varjeltiin. Pihkalan kritittyjen omaan laariin lakaisemat kehitysjyvät kun näet kylvi eurooppalaiseen sivistyspeltoon ateistis-deistinen valistus ja oraat kasvattivat hyvään hedelmään demokratialiikeet kuten työväen- ja naisasialiike. Ne kristilliset maat,jotka jäivät vaille valistusfilosofian hedelmöittävää vaikutusta,ovat takapajuisia ja tasa-arvotomia yhä tänään !!!! (Väliamerikka, Espanja. Venäjä, monet Aasian maat) Valistuksen nyt meillä vallitsevat arvot nousivat kristinuskon ylihypäten suoraan antiikista lähinnä stoalaisuudesta ja monet kristinuskon itselleen omimista arvoista olivat jo ennen ko uskontoa lähes kaikkialla mailmasssa vallinneita universaaliarvoja. Ilman valitusta noitaroviot palaisivat yhä ja kidustuskoneitten rattaat kitisisivät.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Noilla vähemmistöillä on hyvät oltavat tätä nykyäkin. Kuka puhuu, muut kuin kristilliset, niistä lukuisista kohtuun tapetuista syntymättömistä lapsista, todellisesta unohdetusta vähemmistöstä? Kiitos Päivin, hän ainakin muistaa todellisia vähemmistöjä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Sikiöt, joilla ei ole vielä aivojen kehittymättömyydestä tietoisuutta itsestään eivät ole yksilöitä. Sama kuin surisit huukaan meneviä siittiöitäsi. Ja Jumala itse sallii kohtuun kuolla sikiöitä miljoonitain keskenmenoissa jne. Ja montako viatonta sikiötä luulet Jumalan murhanneen toimenpanemassaan vedenpaisumuksessa? Entä Egyptin esikoisten tapattaminen, joiden joukossa oli vastasyntyneitä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Kettunen sanoo:

   Elämä alkaa hedelmöityksestä. Se ei ole sama asia, kuin ”naisen omasta ruumiista päättäminen”, vaan erillinen elämän lahja on alkanut kasvaa, olipa sillä tietoisuuden aste (kuka sen päättää) mikä tahansa. Elävä ja tunteva ihminen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Samuel Pihkala sanoo:

   Miten kristityt vainoaa? Kristityt on olleet maailmassa se vainotuin ryhmä,katso vaikka tilastoja.Uskonnon ja mielipidevapaus , jota tarkoitat, olet sitä mieltä,että ne pitäisi ottaa kristityiltä pois ,näinkö? Silloin olisit itse vainooja. Se pahoinvointi jota ihminen kohtaa sisäisesti ja jota sosiaalinen media lietsoo(jota pitää pystyä kyseenalaistamaan sen totuudellisuutta),niin ei se vika ole kristittyjen tai Jumalan. Sisäinen todellisuus ihmisessä itsessään on se tärkein ,jos siinä on ristiriita, niin ei se helpotu ulkoisilla asioilla, olivatpahan sitten presidentin tai piispan ”hyväksyviä siunauksia” , mutta täysin valheellista väittää että kristityn tehtävä on tuomita tai vainota, sillä jokainen kristitty tietää että hän on itse täysin syntinen syntiinlangeneen luontonsa kautta lihansa puolesta ja tarvitsee Jumalan armoa joka ikinen päivä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Kettunen: ”Elämä alkaa hedelmöityksestä. Se ei ole sama asia, kuin “naisen omasta ruumiista päättäminen”, vaan erillinen elämän lahja on alkanut kasvaa, olipa sillä tietoisuuden aste (kuka sen päättää) mikä tahansa. Elävä ja tunteva ihminen.”

   Tajuatko itse mitä väität? Väität että hedemöitynyt munasolu vailla aivoja kykenee tuntemaan…Älä höpsi. Eikä elämä ala hedelmöityksestä, vaan jo siittiöt ja munasolut ovat eläviä soluja.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Siis …ilman valitusta ja valistusta…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Eemil ja Seppo,kristilliset arvot nousevat raamatusta, jokainen ihminen on tehty Jumalan kuvaksi ja on Jumalan luomistyön vuoksi arvokas, josta jokaisesta on maksettu Kristuksen sovitustyön ansioista kallein hinta , mitä voidaan maksaa. Aina on arvot yhteiskunnalla mihin se nojaa ja se kantaa aina tiettyä hedelmää. Seppo mainitsi työväen ja naisasialiikkeen ja varmaan on jotain hyvääkin aikaan saanut , mutta 60- luvun kultuurivallankumouksen aikaan Suomessa, juuri nämä tahot ajoivat aborttilain uudistusta ja 1970 tullut uusi aborttilaki , jota tulkittiin löysemmin ,omahyväisesti ajatellen esim. ihmisen urakehitystä ilman lapsen oikeutta elämään ja 1970 -luvun alussa aborttien määrä huimasti lisääntyi (muistaakseni 1970 luvun alkupuolella yli tuplaantui 23 000 lasta). Seppo usein otat hajanaisia vasta-argumentteja ,mutta esitä nyt joku lähihistoriasta valtakunta, mikä on menestynyt ihmisarvoa kunnioittavasti ilman kristillisiä arvoja? Demokratiakaan ei pysy pystyssä ilman arvopohjaa ja se on nähty ja on parhaillaan näkyvissä tulevassa kehityksessä. Niinsanottu liberaalidemokratia ,jonka arvopohja on hukassa on joutumassa haasteisiin,se näkyy Usassa,Eu:ssa,kuten myös Suomessa,silloin yhteiskunta on heikko ja rapauttaa koko yhteiskunnan,jossa ihmisen pahoinvointi vain lisääntyy lopulta eivät selviä kaiken tiedollisenkaan tiedon kanssa hoitamaan ihmisen kannalta tärkeitä asioita. Ja yhteiskunta , jonka ihanne on vapaus mielipide,uskonnonvapaus jne. muuttuukin ihmisvihamieliseksi,jossa vapaus ei koske kaikkia ( esim. Päivi Räsästä), koska se arvopohja ,joka nousee raamatusta ei ole hyväksytty , kun taas saa kirjoitella päiden katkomisesta ja mestauksista, joka sisältää vihaviestin, mutta raamatun siteeraaminen ei ole vihaviesti kenellekään ihmisryhmälle Mielestäni Kannattaa tutustua tarkemmin Ruotsin lähihistorian kehitykseen, jota 60-70 luvulla pidettiin liberaalidemokratian ihannemaana, josta paluumuuttajien kokemukset kertovat paljon.Ja se informaatio , jota media suoltaa muuttuu ikävien asioiden käsittelystä värittyneeksi ”aatemaailma”propagandaksi , josta tulee ihmisille totuus kaikesta.Onkin hyvä jokaisen kysyä mistä itsekukin on saanut tietonsa ja ne mielipiteet, joiden varaan ihminen koko ajattelunsa ja elämänsä laskee.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   ”kristilliset arvot nousevat raamatusta”

   Varmaankin, mutta 1700-luvulta asti menetyneissä ja hyvinvoivissa ns.länsimaisissa valtioissa ovat käytännössä vallinneet antiikin sotialaisuudesta omaksutut valistuksen arvot ja ns universaliarvot. jotka ovat vallinneet aina ja kaikialla. Pihkala ohitti tämän ja keskittyi puhuman vain jostain marginaalisesta aborttilaista. No aborttilait, jotka ovat pelastaneet satojen tuhansien äitien mielenterveyden ja hengen ja osaltaan pienentäneet maapallon liikakansoitusta, eivät ole olennaisinta mitä henkisesti kehittyneet ja edistykselliset liikkeet ovat aikansaaneet kuten kansalaisvapaudet. https://fi.wikibooks.org/wiki/Maailman_historia/Valistuksen_aika Vastaapa Samuel Pihkala kysymykseen, miksi ne kristilliset maat, joissa EI ole ollut valistusta, ovat takapajuisia yhä tänään? Lähes diktatuurisia Ilmantasa-arvoa, kansalaisvapauksia ja köyhyydestä kärsiviä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seppo Heinola sanoo:

   Alku korjattuna: (Pyydän anteeksi paljoja typojani, kaipaisin monien muiden tavoin tänne korjausohjelmaa, kuten keskustelupalstoilla yleenä on, miksi se on niin vaikea saada?)

   ”Varmaankin, mutta 1700-luvulta asti menestyneissä ja hyvinvoivissa ns. länsimaisissa valtioissa ovat käytännössä vallinneet antiikin stoalaisuudesta omaksutut valistuksen arvot ja ns. universaaliarvot, jotka ovat vallinneet aina ja kaikialla. Pihkala ohitti tämän ja keskittyi…”

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Ja yhteiskunta , jonka ihanne on vapaus mielipide,uskonnonvapaus jne. muuttuukin ihmisvihamieliseksi,jossa vapaus ei koske kaikkia ( esim. Päivi Räsästä),

  Päivi Räsänen ei nauti lain edessä mitään erivapauksia vain siksi että on uskovainen ja siteeraa Raamattua. Ei etenkään jos viittaa vaikkapa Raamatun tähän kohtaan:

  ”Vaikka he tietävät Jumalan säätäneen, että ne, jotka käyttäytyvät tällä tavoin, ovat ansainneet kuoleman, he toimivat itse näin, vieläpä osoittavat hyväksymistään, kun muut tekevät samoin.”

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Samuel Pihkala sanoo:

  Se miten kristillisyys vaikuttaa yhteiskuntaan on tietysti kysymys minkälainen kristillisyys? Valtio voi olla salliva kristillisyydelle, mutta haluaa yhteiskunta järjestelmän pitää omana vallankeskittymänä? Onko kristillisyys äärikarismaattista jalat irti maasta olevaa porukkaa, joka ei maallisista välitä? Kristillisyys yhteiskunnan asioiden hoitamisessa lähtee yksinkertaisesti siitä että jokainen ihminen on arvokas, olipa ihonväri,ideologia,seksuaalisuus jne mikä tahansa, koska Jumala on tehnyt ihmisen omaksi kuvakseen ja raamattu myös kehottaa rakastamaan vihollisia.Myös mielipide ja uskonnonvapaus kuuluu näihin, myös Päivi Räsäselle ja hän ei kyllä vihaa homoseksuaaleja, vaan uskon että rukoilee heidän puolesta.

  Ilmoita asiaton kommentti