BONUSTA KIRKON JÄSENKORTILLA, KIITOS!

armoampari

Entinen työtoverini Auvo Naukkarinen sen sitten teki: päätti kirkkoherrana hommata Töölön seurakuntalaisille ikiomat jäsenkortit. Toki kirkon jäsen tarvitsee todistuksen jäsenyydestään. Yksi kortti lisää lompsaan, lomps! Eipä silti: halvemmalla hautaan kuin pakanat olisikin ihan hyvä bonus. Ja ilmainen jäsenämpäri toinen.

Jäsenkortti on turhan näkymätön juttu, jos ja kun se sinne kukkaroon unohtuu. Jäsenämpäri olisi paljon tehokkaampi ja sitouttavampi juttu: mustassa ämpärissä olisi kaksi tekstiä:

 • OLEN TÖÖLÖN SEURAKUNNAN JÄSEN JA YLPEÄ SIITÄ!
 • VAIN JEESUS PELASTAA ILMAISEKSI!

Tarkoitus on, että ämpäriä kuljetetaan aina kirkkomatkoilla mukana. Vähitellen rohkaistaan Töölön seurakunnan jäseniä kulkemaan ämpärien kanssa muuallakin Helsingin keskustassa. Sillä jatkossa seurakuntien jäsenillä ei enää ole mahdollisuutta leikkiä piilokristittyleikkiä. Tällainen tunnustautumisämpäri on monikäyttöinen: Siinä voi kuljettaa traktaatteja, vettä ja ostoksia, sitä voi käyttää myös jäteastiana, laskiämpärinä, tosin ei ehkä ihan samaan aikaan.

Me suomalaiset olemme ämpärikansaa. Mikään ei ole niin innostavaa kuin saada itselleen uusi ämpäri. Ihan sama, kuka sen sponsoroi. Hiljattain Helsingissä kävi niin, että uusi kultasepänliike tarjosi avauspäivänään ilmaisia timantteja ja HSL samoihin aikoihin vihreitä ämpäreitä. Vaikka timanttien sanotaan olevan ikuisia, niin Liikennelaitoksen ajalliset muoviämpärit olivat paljon himoitumpia. Ehkä tämä kertoo jotakin siitä, että helsinkiläiset asettavat ajalliset tarpeensa iankaikkisten edelle?

On itsestään selvää, että myös pakanat alkushokista toivuttuaan alkavat kilpailla hengellisten tunnustusämpäreitten kanssa. Mainoslause tulee epäilemättä kuulumaan jotenkin tämänsuuntaisesti: JUMALAA EI EHKÄ OLE. LAITA TYHJÄ ÄMPÄRI PÄÄHÄSI, NIIN OLET TURVASSA!

Mitä lähemmäksi maailmanloppu tulee (ensi sunnuntaina on Tuomiosunnuntai eli Kristuksen kuninkuuden sunnuntai), sitä enemmän kysytään sitä, kenen joukoissa me seisomme. Vaikka kristitty on maailmassa, hän ei kuitenkaan ole maailmasta. Pesäero maailmaan on tehtävä. Jos se ei onnistu kirkollisella jäsenkortilla, niin hengellisellä tunnustautumisämpärillä ainakin. Ämpäriin tarttuminen voi merkitä myös vainotuksi joutumista, mutta se on kuitenkin vähäinen ja lyhytaikainen vaiva, jos ja kun ajatellaan niitä bonuksia, jotka meitä Jumalan helmassa odottavat.

 

Tästä Valomerkki:fi:n uutisesta bloginoitsija villiintyi tällä kertaa:

http://www.valomerkki.fi/uutiset/temppeliaukion-kirkossa-kayminen-alkaa-maksaa

 

Yläkuva: Kirkko Helsingissä uskoo ämpäreihin

Alakuva: Ruttopuiston rovasti tekee lähtövalmisteluja

 

kultakaupunki

 1. Ruttopuiston rovasti: ”Me suomalaiset olemme ämpärikansaa.”

  Tervolan kunnan matkailusivu (http://visittervola.fi/nahtavaa-ja-tutkittavaa/tapahtumat): ”Tervolassa Ämpäripää -tapahtuma on jokakesäinen kohokohta. Joka vuosi [heinäkuun toinen viikonloppu] Tervolassa kisaillaan ämpärinheiton ja ulvonnan MM-titteleistä. Kemijoella järjestetään joukkueiden väliset kirkkovenesoutu-kilpailut, joita yleisö voi seurata Kemijoen rantatörmältä. Kyseisenä viikonloppuna voi Tervolassa nauttia myös hyvästä viihteestä ja musiikkiesityksistä.”

  MOT.

  • Jouni, harmaa kollega: Mitäs minä sanoin! Eh, mitäs minä siis sanoinkaan?

   Niin, tuo ämpärinheitto ja ulvonta ei siis uutisen mukaan käy hyvästä viihteestä, koska kun kerran hyvä viihde on mainittu erikseen? Oli miten oli, huonokin viihde tuntuu kuitenkin vetävän väkeä Tervolaan(kin)? 😉

  • Säästösyistä kristityn sota-asun kypärä korvataan muoviämpärillä?
   Näkövammaisena en niin noista silmänrei’istä perusta.
   Näköaisti on yliarvostettu asia. Sydämellä näkee paremmin.
   Sisäpaisti: Jumalan valtakunta täällä maan päällä on kuulovaltakunta. 😉

Hannu Kiuru
Hannu Kiuruhttp://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121
Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121