Bloggaa reippaasti, kommentoi fiksusti

Kotimaa24:n uutisten alla ei jatkossa enää ole mahdollisuutta kommentoida. Lukijablogien alla on. Toivottavasti keskustelu ja kommentointi jatkuvat vilkkaana, mutta sitäkin asiallisempana.

Muista, että bloggaajalla on oikeus poistaa kommentteja, jotka ovat esimerkiksi trollaavia, henkilöön käyviä, räksyttäviä, jankuttamista, pahansuopia,  höpöttäviä, hurskastelevia ja vinoilevia. Itse asiassa bloggaaja voi itse määritellä keskustelun äänilajin bloginsa alla.

Ylläpito on lukijabloggaajien apuna ja poistaa jatkossakin asiattomuuden, jos niitä havaitsee blogikirjoitusten kommenteissa.

Kotimaa24 aloitti 2009 nimenomaan blogipalveluna, silloin myös blogimetsäksi ja sähköiseksi kirkonmäeksi kutsuttuna keskustelun paikkana. Uutisia sivustolla alkoi ilmestyä 2010, mutta silloinkin lukijablogit olivat tärkeä osa kokonaisuutta, kuten ovat edelleenkin.

Blogiprofiileja on luotu osapuilleen 180, joista aktiivisia kirjoittajia on noin 80 - joulukuun aikana eri kirjoittajia on ollut 47.

Uudet bloggaajat ovat tervetulleita. Voit vapaasti perustaa Kotimaa24:n lukijablogin ja alkaa sen avulla muuttaa maailmaa : )

Kotimaa24:n käyttöehdot ja sisältöohjeet löydät täältä

P.S. Jos et halua perustaa omaa blogia, mutta sinulla on näkemys kirkkoa, uskontoa tai elämänkatsomusta liippaavasta asiasta, voit tarjota kirjoitusta vierasblogiin - niitä on kolme:

Yksi kerrallaan, jossa yksittäisiä tekstejä kirjoittajilta, joilla ei ole omaa blogia Kotimaa24:ssä.

Verkkoessee, jossa on pitkiä kirjoituksia teologiasta, historiasta, tulevaisuudesta ja yhteiskunnasta.

Anonyymi-blogi, jossa voi kirjoittaa nimettömästi asiasta, joka on arkaluonteinen tai sillä tavoin hankala, että oman nimen käyttäminen ei ole mahdollista.

Jos haluat kirjoittaa vierasblogeihin, ota yhteyttä toimitukseen: kotimaa24@kotimaa.fi

284 kommenttia

 • Mikko Nieminen sanoo:

  Kommentoin Antti Hämäläisen logiikkaa, jonka ymmärsin siten, että toista ihmistä voi nimittää kiihkoilevaksi säälittäväksi neidiksi, jos ei ole varmuutta siitä, onko hän homo.

  Mielestäni asiallinen kielenkäyttö ei ole kenenkään seksuaalisuudesta kiinni.

  Voi hyvin olla, että en ole tietoinen kaikesta Jusu Vihervaaran tekemisestä, mutta goolasin hänen bloginsa ja siellä sanotaan, että hän kirjoitti kyseisellä nimellä K24 ylläpidon luvalla. Mielestäni tässä on jonkinlainen väärinkäsitys, jos oletuksena on se, että jokaisen keskustelijan pitäisi selvittää täällä kaikki henkilökohtaiset asiansa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Kun uutisia ei enää voi kommentoida niin kommentoin tähän.

  Kiitokset Jussi Rytkösen uutisesta https://www.kotimaa.fi/artikkeli/timo-junkkaala-teologisilla-opintopaivilla-martti-lutherkin-pysyi-kirkossa-kunnes-hanet-erotettii/

  Tämä on hyvä uutinen, aiheena tärkeä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Tässä on jäljellä 63 kommenttia. Blogin lopussa lukee että 197. Blogin ylläpitäjä on moderoinut isolla luudalla 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mikko Nieminen sanoo:

  Poistetut kommentit kohdistuivat erääseen sivustolla aikaisemmin blogia pitäneeseen henkilöön ja kommenttien kielenkäyttö ei kaikilta osin ollut asiallista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Mikko Nieminen ;”Poistetut kommentit kohdistuivat erääseen sivustolla aikaisemmin blogia pitäneeseen henkilöön ja kommenttien kielenkäyttö ei kaikilta osin ollut asiallista.”

  Ilmeisesti evl.kirkon päättäjien on mahdoton ymmärtää, että on meitäkin, jotka emme pidä nimimerkkikirjoittajia luotettavina oikeussubjekteina kuten emme pidä luotettavina pappejakaan, jotka jumalanpalveluksissa latelevat uskovansa siihen-tähän-ja-tuohon eivätkä kuitenkaan usko.

  Mielestäni on asiatonta käytöstä provosoida omalla nimellään kirjoittavia yksityishenkilöitä regressioon asti nimimerkkikirjoittajien avulla ja kyseenalaistaa heidän henkilökohtainen vakaumuksensa ja indentiteettinsä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Salme Kaikusalo sanoo:

  Olen samaa mieltä Tuulan kanssa.

  Mielestäni oli ilmaa puhdistavaa saada tietää, miten suuresta vedätyksestä oli kyse. Vaikuttaa, etä uusia nikkejä nousee poistuneiden tilalle.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Martti Pentti sanoo:

  ”Näin se näyttää olevan liberaaliteologiassa.” Kaikki ei ole niin kuin näyttää olevan. Liberaaliteologia pohjautuu suurelta osin raamatuntutkimikseen. Sitä voisi kuvata lauseella: ”Tässä ei suinkaan lue niinkuin se yleensä selitetään.”

  Ilmoita asiaton kommentti