BIG BANG: Osallistun alkusysäykseen!

paastobanneri430

Omalle sukupolvelleni opetettiin, että vaikeneminen on kultaa. Että itseä tai omaa asiaansa ei saa markkinoida. Että pieni on kaunista. Että etummaisia sijoja ei ole hyvä tavoitella. Että vastataan vasta, kun kysytään. Että kun lahjoitetaan, annetaan lahja hiljaisuudessa ja salaa.

Mutta ajat ovat muuttuneet. Ääntä tulee pitää, koska muuten ne, joilla ei ole ääntä jäävät tavoittamattomiin meidän vahvojen kyydissä. He voivat olla vammaisia, jotka ovat piilossa ja hiljaa kodeissaan ja majoissaan. Tai he ovat kastittomia, syrjittyjä likaisen työn tekijöitä, nahkureita, pelättyjen pahojen henkien saastuttamia, joiden kanssa ei ole hyvä olla tekemisessä. Tai he ovat lähellä olevia, joiden hätää en osaa kantaa.

Etiopian työntekijät pastori Risto Leikola ja FT Kirsi Leikola ovat työskennelleet kaksikymmentä vuotta Mekane Yesus -kirkon tavoittavassa työssä. He etsivät syrjäisillä seuduilla asuvia syrjittyjä ihmisiä ja kansoja. Heidän seurakuntakumppaneidensa kanssa yhdessä kehittämä Alkusysäys-työ kokoaa ennen saastaisina pidetyt samaan pöytään seurakuntalaisten kanssa. Leikolat kertoivat, että tarvitaan paljon kahvia, että tilanne rentoutuu ja opitaan tuntemaan toisia.  Ja miten ennen saastaisina pidetyt tulevat ensin arkoina yhteisiin jumalanpalveluksiin ja heidän lapsensa uskaltautuvat kouluun.

Elämään tulee näin valoa, iloista sanomaa synkkyyden sijaan.

Paastonaikana omat paastoharjoitukseni ovat olleet huonoja.  Yritykseni lopettaa jotakin on ollut yhtä kestävää kuin uudenvuoden lupaukset.

Mutta tänä vuonna en yritäkään lopettaa mitään vaan lisätä jotain, mikä tuottaa minulle iloa ja hyvää mieltä jo nyt. Näin osallistun ”alkusysäykseen”. Voin jakaa iloani ja hyvää mieltä. Ilosanoma voi kantaa myös työhön Etiopiaan – samalla  voin tukea syrjittyjä ja heikoimmassa asemassa olevia.

Paastoaikana lahjoitan jokaisesta liikuntakerrasta 10 euroa Lähetysseuran Paastokeräykseen.

Haastan sinut mukaan – mikä on sinun tapasi olla mukana? Mistä sinä iloitset? Valitse asia, joka tuottaa sinulle iloa ja jaa ilostasi muillekin osanen.

Hyvää alkusysäystä!

Voit osallistua keräykseen täällä>

 

  Iiris Kivimäki

Suomen Lähetysseuran viestintäjohtaja

Kirjoittaja

Missioblogi

Missioblogi on moniääninen blogi, josta voit lukea kuulumisia kirkosta ja lähetystyöstä eri puolilta maailmaa. Sen kirjoittajat ovat Suomen Lähetysseuran tai sen yhteistyökumppanien työntekijöitä, jotka tuovat terveisiä etelän kasvavista kirkoista, ilonaiheista, ongelmista ja teologisesta keskustelusta sekä uskon, toivon ja rakkauden työstä kehittyvissä maissa. Tuoreimman Missioblogin on kirjoittanut Lähetysseuran missiologian erityisasiantuntija Kati Kemppainen.