Avioliittolaki ei ole vielä muuttunut

Media, esimerkiksi Kotimaa24, on uutisoinut eilisestä äänestyksestä ikään kuin avioliittolain muutos sukupuolettomaksi olisi sen myötä selvä tosiasia. Ei ole.

Eilisessä äänestyksessä eduskunta vasta torjui lakivaliokunnan esityksen hylätä sukupuolineutraalia avioliittoa koskeva kansalaisaloite. Se tarkoittaa oikeastaan vain sitä, että prosessi jatkuu.

Kuten dosentti Juha Ahvio kirjoittaa, vielä on monta mutkaa matkassa, monta äänestystä tiedossa. Avioliittolain muutos on yhä estettävissä. Asia ei ole vielä lähimainkaan ratkennut. Konservatiivien ei ole siis syytä luovuttaa. Asiaan kannattaa yhä pyrkiä vaikuttamaan kaikilla harkituilla ja järkevillä keinoilla. Siitä, miksi niin kannattaa tehdä, olen kirjoittanut enemmän omassa blogissani.

44 kommenttia

 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Mikään ei taida sittenkään riittää: Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (ViNO) ajaa eduskuntavaaliohjelmassaan Iltalehden mukaan kolmannen sukupuolen tunnustamista, sukupuolineutraalia asepalvelusta ja että julkisissa yhteyksissä tulee käyttää kaikki (kolme) sukupuolta huomioivaa kieltä. Tasa-arvon nimissä tottakai.

  Kohta käy niin huonosti, että minäkin liityn Ahvion faniclubiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   Se, että joku ehdottaa jotain, ei tarkoita että asialle olisi yhteiskunnassa laajemmin kannatusta. Nuoruuteen kuuluu tietty radikalismi ja rajojen rikkominen.

   Toisaalta en heti keksi, miten kolmannen sukupuolen määrittely heille, jotka eivät koe olevansa miehiä tai naisia uhkaisi ketään suomalaista. Suomessa syntyy vuosittain muutama intersukupuolinen tai muuhun vastaavaan sukupuolivähemmistöön kuuluva.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   Jusu hyvä, Suomessa syntyy ihan varmasti joku ”intersukupuolinen.” Pitääkö sen vuoksi koko yhteiskunnan lopettaa puhuminen ”miehistä” ja ”naisista.” Minusta dosentti Ahvio alkaa vaikuttaa järkimieheltä..

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Jusu Vihervaara sanoo:

   En väittänyt, että olisin samaa mieltä ViNOn kanssa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Lahtinen sanoo:

  Samoin on näitten homohäähumpan soittajien kanssa: häitä haluavia homoja on n 0,2% porukasta.

  Mutta niitten takia tulee sukupuolet julistaa salaisuuksiksi ja neutraaleiksi, ja vääntää koko kirkko korkkiruuviksi, ellei pappien omatunto jo ole valmiiksi yhtä kiero. Joillakin on.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Annikki Salo sanoo:

  Sielunvihollisen, synnin olemus on pahuus ja himo, joka ei tyydy koskaan. Sillä himolla se juuri ihmisen orjuuttaa. Synnin olemus on myös röyhkeä: sielunvihollinen kiusasi Jeesusta kumartamaan häntä. Samoin nyt, jos sukupuolineutraalilaki tulee voimaan, tulee väkivalta ja syvä turvattomuus kaduille, hengellisiin tilaisuuksiin ja epäjärjestys kaikkeen. Sielunvihollinen tahtoo aina tuhota Jumalan työtä ihmisessä ja viedä ihmiset kadotukseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Joona Korteniemi

  Helsinkiläinen teologian opiskelija. Lähetä palautetta: joona.m.korteniemi@gmail.com https://hulluinhuonelainen.wordpress.com/