Astui ylös Kaikkivaltiaan oikealle puolelle

Uskontunnustuksessa sanomme Jeesuksesta:

astui ylös taivaisiin,

istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella

ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,

Pääsiäistä vietämme Jeesuksen kuolleista nousemisen ylistämiseksi.  Neljäkymmenen päivän ajan hän ilmestyi opetuslapsilleen. Tämän jälkeen hän astui ylös taivaisiin. Tämän kunnioittamiseksi vietämme helatorstaita.  Taivaassa meidän Vapahtajamme, Jumala ja ihminen yhdessä persoonassa, asettui istumaan Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealle puolelle.

Jeesus on ikuinen Jumala ikuisuudesta alkaen. Ihmisyyden hän otti neitsyt Marian kohdussa.  Siitä lähtien hän on ollut Jumala ja ihminen yhdessä persoonassa. Sama persoona hän tulee olemaan myös silloin, kun hän suuressa kunniassaan tulee takaisin ja näyttää valtasuuruutensa ja kirkkautensa täydessä voimassaan ja samain myös taivaan ikisalien ikuisuudessa. Hän, Jumala ja ihminen yhdessä persoonassa, on oleva ylistety, kunnioitettu ja palvottu aina ja  iankaikkisesti. Aamen.

TORSTAI 13.5.2021

Helatorstai

Korotettu Herra

Ensimmäinen lukukappale:  Jes. 33:5-6

Ensimmäinen lukukappale kertoo, että tämä Jumalan Pojan kaikkivaltius taivaassa ja maan päällä merkitsee tulevaisuutta ja toivoa Jumalan kansalle.  Jumalan pyhäkköön Siioniin kokoontuva kansa on ikuinen, koska Kristus elää ikuisesti.  Tämä Jumalan eteen kutsuttu kansa, Jumalan omien joukko eli pyhä kirkko  saa heittäytyä rohkeasti tulevaisuutta kohti. Meidän elämämme ja tulevaisuutemme ovat Hänen käsissään.  Hän pitää huolta omistaan.

Ristin kuolemallaan ja voimallisella ylösnousemuksellaan hän on meille valmistanut oikeuden ja vanhurskauden, joka kestää aikojen vaihtuessa sekä tyynenä että myrskyjen aikana. Hänen turvallisissa sylissään saamme katsoa avoimin silmin tulevaisuuttamme kohti. Hänen voimansa riittää, hänen apunsa kestää kaikki vastukset.

Herran pelko on todellisen elämän viisauden lähde.  Jumalan kunnioituksesta avautuvat rajattomat näköalat ikiaikojen Jumalan turvalliseen huolenpitoon. Hyvä on panna toivonsa Jumalan viisauden varaan. Silloin tiedämme, että toivomme kestää eikä koskaan voi raueta tyhjiin.

Jumalan vahvojen käsivarsien suojaavaan turvaan lasken  meidän tulevaisuutemme

ja toivotan rohkeaa astumista elämässämme  eteenpäin,

rakastavan Jumalamme avaraan armoon autuutemme uskoen.

avoimin ajatuksin ja riemullisin mielin,

sydän sykkien Herramme hyvyyttä

ja hänen uskollisuuteensa uskaltaen.

 

Tässä helatorstain ensimmäinen lukukappale

 

Jes. 33:5–6

Ylhäinen on Herra! Hän asuu korkeudessa.
Oikeudella ja vanhurskaudella hän täyttää Siionin.
Sinun tulevat päiväsi hän turvaa, hetkestä hetkeen,
hänellä on varattuna apua yllin kyllin, viisautta ja tietoa.
Siionin aarre on Herran pelko.

1 kommentti

 • Matias Roto sanoo:

  Helatorstain aihetta esitellään ja tekstit näytetään tässä osoitteessa:

  https://www.kirkkovuosikalenteri.fi/kalenteripaiva/torstai-13-5-2021/

  Temat för Kristi himmelsfärsdag presenteras samt texterna förevisas här:

  https://www.kyrkoarskalendern.fi/kalendar-dag/torsdag-13-5-2021/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Matias Roto

  Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu. Fb Tauno Matias Roto Puh 040 - 356 06 25

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit