Mistä voimme kerskata ja mistä emme?

Meillä ei, näet, ole mitään muuta kerskausta, jossa hän käskee meitä kopeilemaan, kuin se, mitä Jumala sanoo: Ole hyvillä mielin, voios hyvin, sillä minä annan sinulle sinun syntisi anteeksi. Kerskaa minun anteeksiantamuksestani, siitä ylpeillös, sillä siinä sinulla on kerskaamisen ja ylpeilemisen aihetta, mutta ei omissa teoissasi. (Ks. myös 1. Kor. 1:31: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra". "Näin sanoo Herra: Älköön viisas kerskatko viisaudestansa, älköön väkevä kerskatko väkevyydestänsä, älköön rikas kerskatko rikkaudestansa; vaan joka kerskaa, kerskatkoon siitä, että hän on ymmärtäväinen ja tuntee minut: että minä, Herra, teen laupeuden, oikeuden ja vanhurskauden maan päällä. Sillä senkaltaisiin minä mielistyn, sanoo Herra." Jeremia 9:23, 24.)

Martti Luther, Kirkkopostilla III, s. 541, SLEY, 1944. Sulku on allekirjoittaneen lisäys.

9 kommenttia

 • Mika Rantanen sanoo:

  Mutta me uskomme Herran Jeesuksen armon kautta pelastuvamme. Apostolien teot 15:11

  But we believe that through the grace of the Lord Jesus Christ we shall be saved. Acts 15:11

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Keskinäisessä seurustelussamme antakaamme paljon anteeksi yhteisen rauhan vuoksi!

  Tunnustuskirjat, s. 98, SLEY, 1948.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Niin monia ja suuria eroavaisuuksia kuin Jumalan lasten välillä maan päällä onkin, on kuitenkin se, mikä heillä on yhteistä, paljon suurempaa ja arvokkaampaa. Huolimatta kaikesta erilaisuudesta ovat Jumalan lapset yhtä, sillä heillä on yhteisenä suurin ja ihanin kaikesta: Kristus ja usko häneen. ”Yksi ruumis ja yksi henki, niin kuin te olette kutsututkin yhteen ja samaan toivoon, jonka te kutsumuksessanne saitte; yksi Herra, yksi usko, yksi kaste, yksi Jumala ja kaiken Isä, joka on yli kaikkien ja kaikkien kautta ja kaikissa” (Ef. 4:4-6).

  Kun pidämme mielessä tämän ykseyden, me voimme unohtaa kaikki eroavuudet ja kuin suuri sisarusjoukko tukea ja auttaa toisiamme kohti kotimaata, joka odottaa taivaassa meitä kaikkia. Amen.

  C. O. Rosenius, Usko yhdistää, s. 132, SLEY, 1977.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Meidän täytyy lujasti uskoa, että Kristus Jumalan Poika on puolellamme ja on ottanut kaikki syntimme päälleen ja on ikuinen syntiemme sovitus Jumalan Isän edessä.

  Martti Luther, Valitut Teokset III, s. 392, WSOY, 1959, ote ns. Invocavit- viikon kuudennesta saarnasta, pidetty Wittenbergissä vuonna 1522.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Ihminen voi tulla sokeaksi kaikelle halutessaan kostaa eikä kostaminen ole sen arvoista.

  A man can lose sight of everything else when he’s bent on revenge, and it ain’t worth it.

  Louis L` Amour (1908-1988)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that. Martin Luther King

  Pimeys ei voi ajaa pois pimeyttä, vain valo voi tehdä sen. Viha ei voi poistaa vihaa, vain rakkaus voi tehdä sen. Martin Luther King

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Mika Rantanen sanoo:

  Monet pastorit aloittavat saarnansa pyytämällä Herraa ”pyhittämään” kansansa sanan totuudessa. John Kleinig. Jeesus todella itsekin rukoilee: Pyhitä heidät totuudessa; sinun sanasi on totuus. Joh. 17:17.

  Ilmoita asiaton kommentti