Arvostuksista

Meillä ihmisillä on arvoastoikot joka asiaan. Naapurimaassa törmäsin outoon ilmiöön aikoinaan. Suoritusportaassa parhaat palkat oli autonkuljettajilla  ja heikommat opettajilla ja lääkäreillä. Laskettiin suorina hyötysuhteina kuka on hyödyllinen enempi. No Suomessa kaikki on toisin kukin saa ”ansionsa” mukaan. Ainakin siitä päätellen, ettei kukaan ainakaan minun kuulllen ole sanonut saavansa liikaa.

Meillä on myös tunkeutunut hengelliselle alalle arvostelun henki. Se sekotetaan niin helposti ja useasti Henkien erottamisen armolahjaan. Ihmisiä, kun olemme, niin lahjatkaan eivät toimi aina ihan puhtaasti. Me saatamme tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä ihan asiaan kuulumattomien asioiden perusteella. Jos emme tykkää jostain, niin mielellämme näemme jotain vikaa julistuksessa, jota voi ollakkin, mutta emme kehtaa sanoa, että ääni ja äänen käyttö ärsyttää. Joku on liian sitä tai liian vähän tätä. Meillä on vapaus.

Jouduin arvojeni kanssa vastakkain Venäjän puolella lähellä Viron rajaa pienessä kylässä. Kun sinne oli varustettu hylätystä klubitalosta Jumalanpalveluspaikka, eikä aina ollut live tilaisuutta, niin he menivät sinne kirkkoon, laittoivat radion alttaripöydälle ja kuuntelivat radiojumalanppalvelusta Suomesta. Kun minun lapsuudessani ei ollut radioo, niin en ollut oppinut niitä kuuntelemaan ja samalla arvostus jäi heikolle. Heille se oli kuitenkin tuulahdus taivaallisista. Sitä on TV7 nyt monille, jos se on ainoa vihreä niitty ja raikas lähde joillekkin yksinäisille, älkäämme sotkeko jaloillamme sitä lähdettä. Luotetaan Jumalaan niin, että Hän on kykenevä kasvattamaan lampaalle lampaan korvat. Lammas kuulee Paimenen äänen.

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  • Se on hyvin yksinkertaista. Jos syntiselle ihmiselle tulee taivaskaipuu ja huomaa, ettei ole pilettiä, niin hän alkaa kuunnella. Kyllä jokainen kuulee, jos haluaa tähtääkö tämä puhe ajalliseen hyvään, terveyteen , menestykseen ja vaurauteen, vai puhutaanko Ristinveren voimasta, joka puhdistaa kaikesta synnistä ja antaa pelastusvarmuuden.
   Lihallisuus tykkää ajallisesta hyvyydestä, mutta se ei riitä synninhädän lääkitsemiseen.

  • Mihin perustuu ”Kyllä jokainen kuulee, jos haluaa”?

   Jeesus Sanoo että Jumala salaa evankeliumin, siis voiko silloin ihminen ”kuulla” vaikka kuinka ”haluaisi”?

 1. Se mikä on Jumalan kylvämää Siementä, niin se saa aikaan oikeaa hedelmää, jos maa on mätä ja kelvoton, niin mikä siinä kasvaa?

  TV 7 on hyvä kanava, kun sieltä tulee hyvää ohjelmaa, mutta sieltä tulee välillä huonoa ohjelmaa. Sama pätee kaikkeen. Katsokaa kuinka kuulette, sanoi Jeesus kylväjä vertauksen päätteeksi..

  ”Katsokaa siis, miten kuulette; sillä sille, jolla on, annetaan, mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, minkä hän luulee itsellään olevan.” Luuk.8:18

Lahtinen Lauri
Lahtinen Laurihttps://laurileevi.wordpress.com/,%20Lauri%20Leevi%20Mikael%20Lahtinen%20youtube.com
Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, Kun corona esti kokoontumisen...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.