Arvostuksista

Meillä ihmisillä on arvoastoikot joka asiaan. Naapurimaassa törmäsin outoon ilmiöön aikoinaan. Suoritusportaassa parhaat palkat oli autonkuljettajilla  ja heikommat opettajilla ja lääkäreillä. Laskettiin suorina hyötysuhteina kuka on hyödyllinen enempi. No Suomessa kaikki on toisin kukin saa "ansionsa" mukaan. Ainakin siitä päätellen, ettei kukaan ainakaan minun kuulllen ole sanonut saavansa liikaa.

Meillä on myös tunkeutunut hengelliselle alalle arvostelun henki. Se sekotetaan niin helposti ja useasti Henkien erottamisen armolahjaan. Ihmisiä, kun olemme, niin lahjatkaan eivät toimi aina ihan puhtaasti. Me saatamme tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä ihan asiaan kuulumattomien asioiden perusteella. Jos emme tykkää jostain, niin mielellämme näemme jotain vikaa julistuksessa, jota voi ollakkin, mutta emme kehtaa sanoa, että ääni ja äänen käyttö ärsyttää. Joku on liian sitä tai liian vähän tätä. Meillä on vapaus.

Jouduin arvojeni kanssa vastakkain Venäjän puolella lähellä Viron rajaa pienessä kylässä. Kun sinne oli varustettu hylätystä klubitalosta Jumalanpalveluspaikka, eikä aina ollut live tilaisuutta, niin he menivät sinne kirkkoon, laittoivat radion alttaripöydälle ja kuuntelivat radiojumalanppalvelusta Suomesta. Kun minun lapsuudessani ei ollut radioo, niin en ollut oppinut niitä kuuntelemaan ja samalla arvostus jäi heikolle. Heille se oli kuitenkin tuulahdus taivaallisista. Sitä on TV7 nyt monille, jos se on ainoa vihreä niitty ja raikas lähde joillekkin yksinäisille, älkäämme sotkeko jaloillamme sitä lähdettä. Luotetaan Jumalaan niin, että Hän on kykenevä kasvattamaan lampaalle lampaan korvat. Lammas kuulee Paimenen äänen.

 

6 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen kuinkas Jumala ”kasvattaa” kuulevat korvat, siis erottamaan Jeesuksen äänen valheesta?

  Otetaampa esimerkiksi kun Jeesus tuli maan päälle niin eipä moni lopulta saanut ”kuulevia korvia”, eikö Jumalan tahto ollut että kaikki juutalaiset pelastuisivat? Mikä esti ”korvien kasvun”? Ei kaiketi vika ollut Jumalassa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Se on hyvin yksinkertaista. Jos syntiselle ihmiselle tulee taivaskaipuu ja huomaa, ettei ole pilettiä, niin hän alkaa kuunnella. Kyllä jokainen kuulee, jos haluaa tähtääkö tämä puhe ajalliseen hyvään, terveyteen , menestykseen ja vaurauteen, vai puhutaanko Ristinveren voimasta, joka puhdistaa kaikesta synnistä ja antaa pelastusvarmuuden. Lihallisuus tykkää ajallisesta hyvyydestä, mutta se ei riitä synninhädän lääkitsemiseen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Mihin perustuu ”Kyllä jokainen kuulee, jos haluaa”?

   Jeesus Sanoo että Jumala salaa evankeliumin, siis voiko silloin ihminen ”kuulla” vaikka kuinka ”haluaisi”?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Se mikä on Jumalan kylvämää Siementä, niin se saa aikaan oikeaa hedelmää, jos maa on mätä ja kelvoton, niin mikä siinä kasvaa?

  TV 7 on hyvä kanava, kun sieltä tulee hyvää ohjelmaa, mutta sieltä tulee välillä huonoa ohjelmaa. Sama pätee kaikkeen. Katsokaa kuinka kuulette, sanoi Jeesus kylväjä vertauksen päätteeksi..

  ”Katsokaa siis, miten kuulette; sillä sille, jolla on, annetaan, mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, minkä hän luulee itsellään olevan.” Luuk.8:18

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pasanen. Mä just selvitin sen, että taivaskaipuuta ei tyydytä mikään paraneminen eikä mikään maallinen asia, sen jokainen ymmärtää, jos helvetti riehuu sisällä syntisyyden tähden.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Matias Roto sanoo:

  Kiitos Lauri puheenvuorostas

  On todellakin tärkeää ettei henkilökemioitten perusteella kuvitella omaavansa henkien erottamisen lahjaa.

  On myös iloittava kaikista niistä keinoista joita Herramme käyttää evankeliumin eteenpäin viemiseen vaikka jotkut ilmiöt olisivatkin sellaisia ettemme ole niihin tottuneet omassa elämässämme.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten...Olen jatkanut torstai juttuja otsikolla. Torstaihartaus.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit