Santiagon tie

Sevilla, 28.2.2020

Lento Lissaboniin kesti 5 tuntia.  Vaikka viime yön unet jäivät vähiin, en pystynyt nukkumaan koneessa.  Vähän taisin välillä torkahdella.  Laskeuduimme Lissaboniin aikataulussa, vähän 9:n jälkeen.  Tämä kone oli 174-paikkainen Airbus, mutta seuraava väli – siis Lissabonista Sevillaan – lennettiin 70-paikkaisella potkurikoneella.  Sevillassa oltiin puoli kolmen maissa.  Lämmintä oli + 23; aurinko paistoi udun läpi.

Tapasin terminaalissa nuoren tanskalaismiehen, joka kertoi aloittavansa ensimmäistä Santiagon vaellustaan, ja oli siis heti alussa valinnut tämän pisimmän vaihtoehdon.  Hän oli muuten kyllä vaellellut sekä Norjassa, Ruotsissa että Suomessa.  Sen enempää ei ehditty siinä jutella, mutta eipä olisi ihme, jos vielä törmäisin häneen matkalla.  Bussissa lentokentältä keskustaan näin 2 isoa rinkkaa.  Todennäköisesti nekin kuuluivat Santiagon vaeltajille.

Bussipysäkiltä kävelin hotellille.  Sitä ei ollut ihan helppo löytää, sillä olin pakannut reittiohjeen rinkkaan, enkä laiskuuttani viitsinyt ruveta sitä sieltä kaivelemaan.  Kävelin vanhankaupungin kauniita, mutta kapeita katuja.  Jostakin talosta kuului kaihoisaa espanjalaisen kitaran soittoa, selvästikään ei mistään radiosta tai soittimesta.

Hotelli löytyi sitten.  Majoituin pikaisesti, sillä netin mukaan katedraali suljettaisiin turisteilta jo klo 17.  Näin ei sitten kuitenkaan ollut, mutta siinä vaiheessa en tiennyt sitä vielä.  Katedraali oli uskomaton.  Suurin alttareista oli 18 m korkea.  Palasin hotellille ja kysyin respasta, mistä löytäisin parturin, kun täkäläistä parturia on kehuttu.   Olin päättänyt vaelluksen kunniaksi ajaa parran ja viikset, joita olen pitänyt jo 30-40 vuotta.  Suuri oli pettymykseni, kun kuulin, että parturit sulkeutuvat perjantaisin tavallista aikaisemmin. Säästyivät siis parta ja viikset.

Illan päätteeksi kävin vielä syömässä ja flamencoesityksessä ihan hotellin vieressä. Kävin vielä katedraalilla, kun siellä piti olla messu, mutta se ehti loppua, ennen kuin löysin oikean paikan valtavasta rakennuksesta.

Muistakaa hyväntekeväisyyslinkit, jotka löytyvät blogeistani 10/1 ja 1/2.

Neuvonen Teuvo
Neuvonen Teuvo
71 v, naimisissa, 4 lasta, 4 lastenlasta. Työurani tein ulkomaankaupassa, nyt eläkkeellä.