Äijjä varaa kassan

Tarvitsen ruokaa niinkuin toisetkin. Siksi käyn marketissa silloin ja tällöin. Joskus tunnen siellä  itseni ääliöksi. Seison jonkin hyllyn vieressä ja koitan tihruta tekstiä, jota en klaseillakaan aina pysty lukemaan. Käännyn jotenkin ajattelematta tilannetta sen enempää, kuulen ohitse pyyhältävän leidin sanovan: Älä ole tyhmä! Ihmettelin asiaa, mutta vasta äsken tajusin, että hänellä saattoi olla handsfree ja tyhmä olikin joku toinen. Jää mysteeriksi.

Toisen kerran olimme ostoksilla ja minä yleensä kävelen edellä ja vaimoni työntää kärryjä perässäni. Hän saa siinä samalla kärryistä tukea. Kassa on lähes tyhjä ja kävelen siihen välikköön, kun tiesin vaimoni tulevan kärryjen kanssa perässäni. Meille oli jäänyt parin-kolmen metrin väli niin, että siihen mahtui henkilö, jolle viittasin kädellä, että vaimoni on tulossa siinä perässä. Sain kuulla kommentin: Äijjä varaa kassan. Olen syyllinen, mutta mikä oli rikokseni?

Nämä episodit ovat johdatus aiheeseen: Mitä meille tapahtuu ihmisinä? Onko ihmisen elämä tullut keskimäärin niin sietämättömäksi, että emme pysty suvaitsemaan toisen ihmisen taholta muuta kuin kehumista ja olalle taputtelua? Anteeksi, käytän vähän Raamatun sanoja.: Kärsikää toisianne rakkaudessa, Kantakaa toistenne kuormia. Ehkä se on juuri niin, että rakkautta voimme ottaa vähäisessä määrässä vastaan. Kassia voimme joskus kantaa toisen puolesta, mutta muu vaiva menee liian pitkälle.

Onko hajalleheittäjä niin vahvasti vallan kahvassa, että ihmiset eivät tahdo sietää toisiaan edes satunnaisesti kaupan kassalla?  Jos vielä erehtyy lukemaan ns hengellisiä palstoja, niin silloin ihminen on oikeassa karvassaan. Siellä lyödään kuin vierasta sorkkaeläintä. Tempaus työllistää kovasti osaa kristikunnasta ja toinen osa opponoi yhtä kiivaasti. Mistä tahansa saadaan vääntö aikaan. Ihmiset äänestävät väärin useasti ja osalla on oikeus leimakirveen heiluttamiseen.

Ystävällisyys ja kohteliaisuus satunnaisessakin tapaamisessa antaisi hyvää mieltä kummallekkin. Ehkä pää on pilvissä sellaisella, joka odottaa vieläkin tapahtuvaksi hyviä asioita ihmisten kesken, että toisiamme siunaisimme, hymyilisimme toisillemme ja näin saisimme itse siunauksen.

 

10 kommenttia

 • Ari Pasanen sanoo:

  ””Onko hajalleheittäjä niin vahvasti vallan kahvassa, että ihmiset eivät tahdo sietää toisiaan edes satunnaisesti kaupan kassalla? ””

  Vastaus on selkeä KYLLÄ.

  Ihmiset eivät vaan ”näe” omaa tilaansa eli kenen vallan alla on, onko orja vai luulee olevansa vapaa kuitenkin orjana. Tätä on hengellinen sokeus.

  Ymmärrän myös blogistin ajatusta (korjaa jos olen väärässä) niin että hän haluaisi itselleen rauhan ettei toiset ”kristityt” häntä tölvisi vaan silittäisivät vain myötäkarvaan, siis kun ikää tulee niin kaipaa rauhaa ja lepoa ja turvallista oloa kun nuoruuden voimat ja kiivaus on vähentynyt.

  Ketä ovat todelliset kristityt, heillä on Jumalan rauha. Todellisen rauhan saa vain Jumalalta, sitä eivät toisten tölvimiset hetkauta, tästä esimerkkinä itse Rauhan Ruhtinas Jeesus, kun Häntä ristiinnaulittiin niin Hänen rukous oli ”Isä anna heille anteeksi sillä he eivät tiedä mitä tekevät”.

  Jeesus tuli kaikkia palvelemaan eikä etsinyt omaa parastaan, eikä vaatinut itselleen oikeudenmukaista kohtelua, tähän todelliset kristitytkin on kutsuttu ja näin Jumalan rauha säilyy, rauha joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, rauha joka säilyy vaikka tonen kuinka vääntäisi verta nenästäni niin rukoukseni olisi ”Isä anna hänelle anteeksi sillä ei hän tiedä mitä tekee”.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Väärässä olet ja tämä on fakta, tämän asian tiedän. Vähän voidaan tosin katsoa ikä hyödytyd on siinä, että uskovat tölvivät toisiaan. Jeesus toimi toisin. Mielestäni Hän ei hakenut konfliktia eikä jäänyt viikkokausiksi kinaamaan. Hän vastasi sanalla jajätti siihen. Mielestäni osaan myös lopettaa eikä tarvitse enää voittaa joka painimatsia. Kyllä kirjoitin blokini ihan arjen sujumisen kannalta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Lauri Lahtinen mitä rauha sinulle tarkoittaa, siis Jumalan rauha joka on yli ymmärryksen?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Rauha on lepoa armossa. Tämä rauha varjelee meitä, se on Raamatussa kerrottu. Toinen asia: Noudattakaa rauhaa kaikkien kanssa ja pyhyyttä sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa. Tämä on nyt muistista, miútta ajatus on oikea.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Mitä tarkoittaa noudattakaa rauhaa kaikkien kanssa eli kun joku valhetellen puhuu Taivasten valtakunnasta niin kuinka toimia? Voiko siinä pyrkiä rauhaan eli välttää ”tölvimisellä” pahoittamasta toisen mieltä? Tarkoitan siis pitääkö vaieta Totuudesta kun pyrkii rauhaan?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Jos olisit lukenut Raamatusta, niin siinä sanotaan:Niin paljon kuin teistä riippuu.. Eikö tölviminen riipu myös sinusta, jos alat tölviä takaisin. Paavali opettaa, että kahdesti tai kolmesti ja sitten on jätettävä rauhaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Onko ”tölvimistä” kun sanoo sokealle että hän kävelee kohti avantoa ja tulee hukkumaan jos ei käänny pois omalta tieltään?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Onko koko evankeliumi ”tölvimistä”? Eikö koko evankeliumin selkeä sanoma ole ”tehkää parannus ja uskokaa evankeliumi”?

  Siis evankeliumia ei saisi julistaa koska se ”tölvii” ulkopuolella olevia?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen
  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. Nyt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa.. Olen värkännyt tuubisivun ja siellä julkaisen viime vuosituhannen lopulta juttuja, kun Inkerin kirkon yhteydessä toimittiin. Lauri L M Lahtinen youtube.com

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit