Adventtikalenteri 13.12.

13.12.

Ajatuksia matkalle
Kotimaan toimittajat kokosivat mietelauseita adventtiaikaan.

Klikkaa kuva suuremmaksi.

  1. Ehkäpä! Joulupukki on käynyt niin kopioiduksi fantasiahahmoksi, että jotain tuoreempaa ja todempaa kaipaa tilalle ainakin aikuisten kesken. Eilen yksi ytävä kirjoitti fb:iin tavanneensa oikean joulupukin. Mitä tarkoittineenkaan? Tapasin ostarissa sekä muorin että pukin, jotka kiersin kaukaa. Ei ollut enää lapsen leikkimieltä – vai onko koko satuilu aikuisten leikkimieltä lasten herkkäuskoisuuden kustannuksella? Lapsille, jotka uskovat joulupukkiin, tulee lahjailon ohessa pelkoja ja myöhemmin kipeitäkin pettymyksiä, kun ystävät paljastavat, että joulupukki olikin feikki.

  2. Päivi Huuhtanen-Somero :”Lapsille, jotka uskovat joulupukkiin, tulee lahjailon ohessa pelkoja ja myöhemmin kipeitäkin pettymyksiä, kun ystävät paljastavat, että joulupukki olikin feikki.”

    Kasvavat lapsemme eivät pettyneet, kun kerroimme heille, että Joulupukki on koko perheen satunäytelmä, jota näytellään yhdessä ja sen tarkoitus on kertoa maailmalle, että Rakkaus on maailman tärkein asia.

    • Hyvä teillä! Lapseni oli pienestä pitäen niin suggestiivisen fantisoiva, että mikään selitys ei olisi riittänyt puhumaan silloin eikä myöhemminkään Rakkauden näytelmästä! Itse pelkäsin naamioitua pukkia, joka oli enoni. Rakastin häntä, mutta naamiointi herätti syvän pelon: kysely kilteistä lapsista, mahdollinen vitsa (jota ei kotonamme koskaan edes käytetty jne.)