Uskontojohtajat tukevat Pariisin ilmastoprosessia

Useiden Suomessa toimivien kristittyjen, islamilaisten ja juutalaisten yhteisöjen johtajat antavat tukensa Pariisissa käynnissä olevalle ilmastokokoukselle. Uskontoja yhdistää näkemys siitä, että ihmisellä on vastuu luomakunnasta.

– Jumala on Luoja. Meidän tulee arvostaa luontoa ja olla turmelematta maata ja vesistöjä, jotka ovat elämämme edellytys, sanoo Varol Abdrahim Suomen Islam-seurakunnasta.

Turun arkkihiippakunnan piispan Kaarlo Kallialan mukaan Jumalan maailma on yhteinen, ja meillä on siitä yhteinen vastuu. Kristillinen usko velvoittaa toimimaan. Se myös antaa voimaa ja toivoa siitä, että muutoksia on mahdollista saada aikaan.

– Meidän on ehdottoman tärkeää pitää huolta yhteisestä ilmastostamme kestävällä tavalla, nykyisiä ja tulevia ihmisiä ajatellen. Emme voi haaskata yhteisiä resurssejamme. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa olla toimimatta taloudellisesti ja ilmanlaadullisesti kestävämmin, sanoo Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Yaron Nadbornik.

Kolmen niin sanotun Abrahamin uskonnon johtajat olivat koolla yhdessä Uskontojen yhteistyö Suomessa – USKOT-foorumin kanssa Helsingissä.

USKOT-foorumi kuuluu Religions for Peace -verkostoon, joka kokosi Pariisin ilmastokokoukselle lähes kaksi miljoonaa allekirjoitusta keränneen uskonnollisten yhteisöjen yhteisen vetoomuksen. Vetoomuksessa vaaditaan nopeita toimia ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja uusiutuvien energiamuotojen edistämiseksi.

USKOT ry. on kristinuskon, islamin ja juutalaisuuden yhteistyö- ja keskustelufoorumi, joka on perustettu vuonna 2011. Foorumin tavoitteena on tukea yhteiskuntarauhaa ja edistää uskontojen välistä vuoropuhelua, kunnioitusta ja yhteistyötä.

Kuva: Olli Seppälä.

Lue myös:

Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat yhdessä ilmastotoimia

Mäkinen ja Kalliala kehottavat rukoilemaan Pariisin ilmastokokouksen puolesta

Lapsilta terveiset ilmastokokoukseen kaarnavenein

Järjestöt vaativat nopeita päästövähennyksiä, mukana myös kirkko ja palkansaajajärjestöt

Mikkelin kirkon portailta ”pyhiinvaellettiin Pariisiin”

Edellinen artikkeliViisi seurakuntaa lakkautetaan vuoden alusta
Seuraava artikkeliTyöryhmä ryhtyy selvittämään jumalanpalvelusyhteisöjen asemaa

Ei näytettäviä viestejä