Mäkinen ja Kalliala kehottavat rukoilemaan Pariisin ilmastokokouksen puolesta

Arkkihiippakunnan piispat kehottavat seurakuntia rukoilemaan Pariisin ilmastokokouksen puolesta ensimmäisenä adventtisunnuntaina. Rukous on julkaistu Turun arkkihiippakunnan nettisivuilla.

Ensi viikolla järjestettävään ilmastokokoukseen osallistuu yli 190 maan edustajia. Tavoitteena on päättää kaikkia maita sitovasta ilmastosopimuksesta. Arkkipiispa Kari Mäkisen ja Turun piispa Kaarlo Kallialan mukaan Pariisin ilmastokokous voi onnistuessaan olla tärkeä käännekohta ilmastokriisin ratkaisussa.

Piispat kehottavat kaikkia arkkihiippakunnan seurakuntia rukoilemaan Pariisin ilmastokokouksen ja maailman tilan puolesta. Piispojen mukaan Jumalan maailma on yhteinen.

– Kristillinen usko velvoittaa meitä toimimaan ja antaa meille voimaa ja toivoa siitä, että muutoksia on mahdollista saada aikaan.

– Maapallo on kotimme, sen ilmaa hengitämme. Rukoilkaamme siis, että Pariisin kokouksessa tehdään oikeita päätöksiä koskien maapallon tulevaisuutta. Toivomme myös, että arkkihiippakunnan seurakunnissa jatketaan konkreettisia tekoja ympäristön suojelemiseksi.

Ilmastokokous järjestetään Pariisissa 29.11.–11.12.

Kuva: Jukka Granström

Lue myös:

Lapsilta terveiset ilmastokokoukseen kaarnavenein

Järjestöt vaativat nopeita päästövähennyksiä, mukana myös kirkko ja palkansaajajärjestöt

Kilometri kerrallaan kohti Pariisin ilmastokokousta

Uskontojohtajat vaativat toimia ilmaston puolesta

Edellinen artikkeliHS: Suurmoskeijan paikasta päätös jo ensi keväänä?
Seuraava artikkeliFaraoiden uhrilahjasta suomalaisten jouluherkuksi

Ei näytettäviä viestejä