Mikkelin kirkon portailta ”pyhiinvaellettiin Pariisiin”

Tänään puoliltapäivin Mikkelin tuomiokirkon portailta lähti joukko ihmisiä kävelemään Otavan opistolle. He osallistuivat kansainväliseen ilmastokävelyyn.

Pariisissa järjestetään loppusyksyllä YK:n ilmastokokous, jolta odotetaan tärkeitä päätöksiä ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Jokainen kävelijä lyhentää matkaa Pariisiin 13 kilometrillä ja osallistujien yhteinen tulos kirjataan pyhiinvaelluksen nettisivuille.

Ilmastokävelyn järjesti Mikkelin hiippakunta ja Etelä-Savon ympäristökasvatuksen yhteyshenkilöverkosto. Lähtösanat lausui piispa Seppo Häkkinen. Kirkkohallituksen edustajana tapahtumaan osallistui yhteiskunnallisten asioiden ja kestävän kehityksen asiantuntija Ilkka Sipiläinen, joka on menossa myös Pariisin kokoukseen.

– Kysymys on yhteisestä ja todella tärkeästä asiasta. Lähdemme pyhiinvaellukselle osoittaaksemme, että ilmastonmuutoksen haaste on otettava vakavasti tieteessä, taloudessa, politiikassa sekä eri uskontojen ja maailmankatsomusten piirissä. Huoli maapallomme tulevaisuudesta on yhteinen, piispa Häkkinen totesi pyhiinvaelluksen lähtösanoissaan.

Kuva: Ilkka Sipiläinen

Lue myös:

Kilometri kerrallaan kohti Pariisin ilmastokokousta

Edellinen artikkeliIranin kristittyjen vaikea tilanne rantautui Suomeen
Seuraava artikkeliExit julkaisee uuden albumin ja lähtee kiertueelle

Ei näytettäviä viestejä